Cestovatelské luštění III.

| Vydáno:
Měsíc se s měsícem sešel a červenec už je dávno za horami. Ani v srpnu však nezůstanete bez pořádného luštitelského vyžití, které prověří vaše odhodlání i trpělivost, neboť do redakce Denního věštce opět dorazila jedna speciální zásilka od pana Všetečky. Obsahovala jednu velice unavenou sovu, kdo by se jí v těchto parnech divil, a… no, však si o tom za chvíli povíme víc.

Nejprve si ale řekněme, jak dopadlo luštění poněkud chaotické křížovky. Pan Vestigius Všetečka byl nadšen, když se dozvěděl, že si s jeho kulišáckou křížovkou poradilo excelentně a s nadšením hned 11 našich čtenářů! Řešením křížovky byl název pohoří Pentadaktylos, které najdeme na ostrově Kypr. Svůj název prý získalo podle „pěti prstů“ otevřené dlaně, kterou vzdáleně připomíná.

I tentokrát jsou zde pro vás nachystané odměny. Majitelkou jednoho jako žhavé slunce zlatého galeonu se stává Eineann Mag Lasair, věcnou odměnu si pak odnášejí Angie Claire Silvery a Filius Orionis. Každý z osmice šikovných čarodějek a kouzelníků, jmenovitě Any Dawson, Elyssea Ellesméry, Esperanza Milagrosa, Hekatea Centaurix, Patricia Baloure, Sinead Siobhain. Trevor Ztřeštěný a Tyrq Axelotl, si odnese odměnu v podobě něčeho dobrého na zub. Gratulujeme!

A nyní k tomu opravdovému nadělení, které k nám do redakce tentokrát dorazilo. Léto je v plném proudu a žár slunce, to není nic pro naše opeřené pomocníky. Nemůžeme se tak divit, že si sovička nesoucí dopis od pana Všetečky chtěla chvíli odpočinout – usnula pravděpodobně u mudlovského výdobytku zvaného ventilátor, jehož vrtule jsou, jak vidno, velmi nebezpečné. Sovička to přečkala ve zdraví, avšak donesla ve svém unaveném zobáčku a pařátcích mnoho drobných kousků čehosi, co mělo být zřejmě pohlednicí z cest, a útržek dopisu hlásající otázku: „Hádejte, kde právě jsme?“ Lze tedy předpokládat, že pohlednice je nejen pozdravem z cest, ale i hádankou. Hádankou, jejíž rozluštění je na vás, naši milí luštitelé!

Prohlédněte si pozorně všechny tyto kousky a zkuste je sestavit, abyste zjistili, co za hádanku pohlednice ukrývá. Jak známe pana Všetečku, určitě do svého řádění vložil nejednu indicii, která by vás měla ke správné odpovědi přivést. A jak ho tak známe, lze předpokládat, že si zase užívá na nějakém tom ostrově.

Obrázek složené pohlednice a odpověď na otázku, kde že to pan Všetečka se svým kamarádem jsou, očekáváme v našem redakčním sovinci dvsovinec@gmail.com do 31. srpna včetně. A protože je léto časem oddechu, tentokrát rozhodně nejde o rychlost, zkrátka si skládanku užijte, jak je libo. Sovinec je vám k dispozici po celý srpen. Hodně štěstí a zábavy!

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *