Jak zaplnit peněženku?

| Vydáno:
Peníze jsou všude a potřebujeme je k životu. Ať se nám to líbí, nebo ne. V kouzelnickém i mudlovském světě. Dnešní svět bychom si bez peněz ani nedovedli představit. Je to věc, kterou všichni chceme. Každý k tomu máme jiné důvody. V dnešním světě není nic zadarmo, všechno něco stojí. A všechno hmotné stojí peníze. Pojďme si povědět, jak se to má s vyděláváním peněz v našem kouzelnickém světě.

Jak si vlastně v našem kouzelnickém světě vydělat peníze? Způsobů je hned několik a všichni je známe. Soutěže, brigády a prodej. V soutěžích si vyděláte celkem dost peněz a vždy tu máme na výběr hned z několika soutěží. Vždy je jich minimálně pět a pořád se obměňují. Soutěže bych rozdělil do šesti druhů. Malovací, básnící, psací, fotící, hledací a přemýšlecí. Přiznám se, že já malovat ani básnit neumím. A psát? Dalo by se říci, že tento článek jsem napsal, a to znamená, že umím psát. Bohužel tento článek by nikdy nevyšel, kdyby se korektorka nenadřela, aby opravila všechny chyby, které jsem v tomto textu neúmyslně zanechal. (vyškrtnuto korektorkou) Ale to jsem odbočil od tématu. Fotit také neumím – tedy alespoň pěkné fotky. Hledací a přemýšlecí dělám, ale odměna z nich není vždy vysoká. Další na řadě jsou brigády. Ty bych rozdělil do čtyř druhů. Malovací (normálně nebo na počítači), básnící, psací a fotografické. Malovací tu máme obrazárnu a na počítači nábytek do Godrikova Dolu. Psací a básnící tu máme Sub Salix a jenom psací samozřejmě Denní věštec a knihovnické práce. No a pak je tu prodej. Prodej věcí, které jsme všemožně získali. Nejlépe se získávají a rovnou prodávají věci z Ďáblovy jámy. Tam se dají hlavně získat fazolky a šémy. Oboje se dá prodat, ale za celkem nízkou cenu. V jámě můžete strávit hodiny, a přesto z toho vyděláte maximálně pár srpců. Proč strávit v jámě několik hodin za pár srpců, když stačí namalovat jednoduchý obrázek do soutěže a získat za něj skoro galeon? Vždyť obrázek budete malovat maximálně hodinu. Tedy ti, co si z obrázkem dávají opravdu záležet, nad ním stráví třeba i dvě a více hodin, ale to je jejich věc. Řekněte mi proč? Proč chudí nováčci raději stráví hodiny v jámě, než aby plnili soutěže? Podle mě (tedy u mě to alespoň tak bylo) jsou líní, nebo jim soutěže prostě nesednou. Raději budou pár hodin bezduše klikat na písmenka v Ďáblově jámě, než aby vytáhli papír a pastelky a pustili se do malování nebo uvolnili uzdu své fantazie a začali psát nějakou povídku. Lenost a „nesednutí soutěže“ to může být jen v mém případě, nebo je to opravdu i důvod, že i nováčci nedělají soutěže?

Proč si myslíš, že nováčci raději lidem prodávají fazolky, než aby plnili soutěže?

Saphira Crystal: Nemyslím si, že to dělají všichni. Považuji to spíše za výjimku. Já sama jsem fazolky jako nováček nenabízela a raději jsem dělala soutěže. Proč to někteří dělají? Pravděpodobně mají obchodního ducha a více je baví chodit do jámy a procházet kolem ďábla.

Zpytlehněv Zďáblíkov: Protože se fazolkami dá docela dobře vydělat, když máš hluboko do kapsy a nemáš co dát na chleba. Pokud děláš soutěž, trvá docela dlouho, než ti za ni přijdou peníze, a spousta soutěží se lidem jednoduše dělat nechce. Fazolky představují poměrně snadné a rychlé peníze, pokud jsi jen trochu trpělivý a podaří se ti sehnat někoho, kdo se zrovna rozhodl získat magíka a fazolky shání.

Taky ses jako nováček snažil(a) prodávat fazolky?

Saphira Crystal: Jak jsem se již zmínila, tak ne, nevnucovala jsem. Ale jeden můj spolužák – zadívá se na novináře – se mi je pokoušel vnutit a vnucoval je pokud možno všem za co nejvyšší cenu. – směje se –(pozn. red. Já nikdy neprodával nikomu fazolky, protože jsem byl líný chodit do jámy.)

Zpytlehněv Zďáblíkov: Já? Rozhodně ne. Já nikdy nikomu fazolky nevnucoval, to je hluboko pod moji úroveň, ale kdyby někdo ze čtenářů chtěl, tak prodávám 30 fazolek za jeden srpec! Bezkonkurenční kvalita! Nevídané ceny!!!
Pište sovy!

Jaký je podle tebe nejlepší způsob vydělávání peněz?

Saphira Crystal: Nejefektivnější je dělání soutěží. Pokud má člověk trošku snahy a dobrý nápad, tak i psaní do novin či Sub Salix není špatné. Já nejraději plním soutěže.

Zpytlehněv Zďáblíkov: Tak to fakt nevím, hele. Já jsem věčně věků chudej jak kostelní myš. Pokud existuje nějaký nejlepší způsob vydělávání peněz, tak jsem ho ještě nenašel. Ale rozhodně ho najdu. Momentálně přemýšlím, že zkusím krádeže nebo vydírání!

Za co utratíš peníze, které vyděláš?

Saphira Crystal: Za co nejvíce? Za oblečení. Jednoznačně za oblečení. Nebýt jednoho nejmenovaného salónu v Godrikově Dole, tak jsem na tom finančně podstatně lépe. Další věcí, za kterou ráda utrácím, je lovení zajímavých věcí u Vetešníka. Dále je poměrně drahá moje rozmazlená krysa. Od rande s jistou krysou se jí změnily chutě z normálních na vytříbené. Snad ji to časem přejde.

Zpytlehněv Zďáblíkov: Já mám pocit, že vůbec neutrácím. Vážně nevím, kam se ty peníze ztrácejí, protože si takřka nic nekupuju. Jen jsem si říkal, že už bych si někde potřeboval sehnat větší skříň, aby se mi tam všechno vešlo.

Nejdříve jsem se na názory poptal studentů, poté jsem se začal ptát samotných nováčků.

Proč se snažíš vydělat prodejem fazolek, když v soutěžích by sis vydělal(a) víc?

Aya Watanabe: Protože je to jednodušší. V soutěžích vydělám víc,to je pravda,ale jsem v soutěžích hodně vybíravá. A některé jsou náročné. A když mám hodně fazolek, tak proč je neprodat?

Narcisse Cinerea: Magíka za konzumaci fazolek ve Velké síni mám splněného, tak jsem se rozhodla nabídnout je ostatním, kteří by o ně měli zájem. Rozhodně nepovažuji prodávání fazolek za něco, co by mělo zajistit všechny mé finance. Co se týče soutěží, ty se plnit snažím, pokud mi jejich zadání něco řekne, zaujme nebo se mi jednoduše zdají tak jednoduché, že by byl hřích je neposlat.

Jaký je podle tebe nejlepší způsob vydělávání peněz?

Aya Watanabe: Nejlepší způsob vydělávání peněz jsou podle mě ty soutěže. Každý si tam může vybrat to, co mu sedne, a vydělá si tam dost srpců.

Narcisse Cinerea: Rozhodně volím soutěže, díky kterým už jsem si na pár pěkných galeonů přišla. Dobré mohou být i brigády (příspěvky do periodik), ačkoli osobně jsem se do žádné ještě nepouštěla. A pokud má člověk co prodávat, může vydělat i na tom, ale opravdu mu k tomu dle mého nestačí fazolky. – culí se –

Za co utratíš peníze, které vyděláš?

Aya Watanabe: Peníze, které teď vydělám, většinou utratím za užitečné věci. Např. za smetáček, jídlo pro sovy, za další sovy, knihy aj. A chtěla bych si koupit novou uniformu.

Narcisse Cinerea: Nejvíce peněz jsem prozatím utratila za oblečení, dále za své sovy a v neposlední řadě také krysího samečka Norberta, který mě sice nezruinoval, ale výdaj za něj nebyl zanedbatelný. Něco málo mě stojí i drobnosti, jako jsou lektvary síly, neb když se poté cena za tyhle malé radosti sečte, už se to může rovnat ceně takových bot nebo klobouku, případně obojího a možná i dvakrát. Ještě čekám, že v nejbližších zářijových dnech utratím spoustu peněz za předměty, ale skutečný počet zaplacených galeonů je ještě stále nejistý.

Pro Denní věštec
Martin Lerelin

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *