Čarosraz – Frýdecké historické slavnosti

| Vydáno:
Jednou jsem při průzkumu našeho hradu objevila magickou mapu. Zvědavost mi nedala, a tak jsem do ní nakoukla. Mapa obsahovala záznamy o rodištích kouzelníků. Začala jsem tedy mapu podrobněji zkoumat a hledala jsem, kdo krom mé rodiny ještě pochází z mého rodného města a okolí. Byla jsem mile překvapena, že na mě vykoukla spousta kouzelnických jmen. Bylo mi ale líto, že vidím jen jména a už ne tváře. Rozhodla jsem se tedy, že chci ony kouzelníky a kouzelnice poznat osobně!

Jelikož si myslím, že mé rodné město Frýdek-Místek je zajímavým městečkem, tak jsem hledala nějakou příležitost, abych mohla uspořádat sraz. Nemusela jsem ani moc dlouho čekat, než na mě vykoukla pozvánka na již tradiční historické slavnosti. Pořádají se vždy na konci prázdnin a je to tedy takové milé zakončení.


(pozvánka)

Sraz jsem vypsala už během července. Doufala jsem, že se mi někdo do konce srpna zapíše a že nebudu muset celý sraz trávit jen ve společnosti svého dvojčete (Ciel). K mé úlevě se mi již první týden zapsalo pár kouzelnic a později i jeden kouzelník a ke konci dokonce i jeden mudla. Těšila jsem se tedy, až sraz vypukne. Nutno říci, že bohužel dvě kouzelnice týden před srazem musely odjet na Slovensko, avšak doufám, že se s nimi ještě někdy tváří v tvář setkám .

A kdo ze statečných tedy dorazil? Tak vezmu to od nové krve (nováčků) k těm méně „čerstvým“: Ciel Arcum Arrow, Narcisse Cinerea, Rain Bow Arrow, Mary Anne Montague, Nebelbrach Mechacha a z plémě fialovýchmadam Jostein Lauierová a její drahá polovička pan Lovec a madam Anna Maria Salomeová i se svou malou škrkničkou Evičkou (bohužel za námi jen nakoukly, neboť škrknička usoudila, že je velké vedro a že se jí chce zlobit).
A jak sraz probíhal? Nejprve mi dopoledne přijela první skupinka vláčkem, jmenovitě madam Jostein, pan Lovec a Nebelbrach. Po vzájemném seznámení jsme se vydali na dalekou pouť k zámku a jeho zámeckému parku, kde se slavnosti odehrávaly. Bylo velké horko, ale i přes útrapy (a zastávky pro kafe) jsme se dostali k cíli. Tam již na nás čekala Ciel a vzápětí nám vyšel vstříc i historický průvod.


(Historický průvod)

Po slavnostním uvítání jsme si mohli buď projít stánky s laskominami, dobrůtkami, šperky či jinými užitečnými i krásnými zbytečnými předměty, anebo jsme se mohli těšit na to, až začne plánovaný program. Zhlédli jsme historické tance i tance s ohněm, šarvátky a rytířské souboje. Poučili jsme se o historii a zblízka zhlédli i to, jak probíhal výcvik rytířů. Všude bylo připraveno plno zajímavých atrakcí, až oči přecházely. Samozřejmě jsme nemohli být všude, a tak jsme se párkrát rozdělili a šli každý sledovat něco jiného, nebo jsme šli prozkoumat stánky. Našla si nás i madam Anička s dcerkou Evičkou, bohužel – jak bylo zmíněno dříve – moc dlouho s námi nepobyly, ale všichni jsme je rádi viděli.

Kolem poledne dorazili poslední účastníci srazu, a to Narcisse a Mary. Jelikož dorazily zrovna v době oběda, tak s námi zhlédly jen jedno rytířské představení a pak jsme se rozhodli všichni zajít někam na oběd. I přes jisté neshody a jednoho vegetariána jsme nakonec podlehli všichni hladu a naléhání dvou masožravců (madam Jostein a Nebelbracha) a byli odtáhnuti do mexické restaurace „Buffalo“. Jelikož bylo čím dál větší teplo, tak jsme se v restauraci na pár hodin zabydleli a v příjemné atmosféře poobědvali a povídali si. Ztratili jsme pojem o čase, ale bohužel čas je neúprosný, rád se připomíná a my se pomalu museli rozloučit. Ještě předtím jsme ale zhlédli další představení, prošli nakonec stánky a pak jsme se začali pomalu loučit a každý se navracet ke svému domovu.


(Podpisová listina)


(Společné foto: vrchní řada – Lovec, madam Jostein, Rain;
spodní řada – Narcisse, Mary, Nebelbrach a Ciel)

Na další fotky se můžete podívat, až je madam Jostein pošle do hradní obrazárny.

A co říci k závěru? Jsem velice vděčná všem účastníkům srazu, že byli natolik ochotni a přijeli i zdaleka, abychom se mohli poznat osobně. Bylo to velice milé a pohodové setkání a těším se do budoucna na další srazy. Doufám, že i ostatním se stejně jako mě sraz a slavnosti líbily a že jsme spolu rádi strávili společný čas a poznali se. Ještě jednou všem děkuji!


(Menší maličkost, kterou dostali všichni účastníci srazu, krom hůky, ta patří jen Rain)

Pro Denní věštec
Rain Bow Arrow

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *