Zaostřeno na výuku

| Vydáno:
Jak již bývá tradicí, ponese se první zářijová neděle ve znamení zápisu do výuky. Pojďme se společně podívat, do jakých nových tříd se studenti v 19.00 budou moci nahrnout.


Oproti uplynulému školnímu roku se nabídka předmětů značně obměnila. Důvodem toho jsou především změny v obsazení profesorského sboru, které letos byly masivnější než obvykle. Na zasloužený odpočinek se odebrala profesorka prvního ročníku Kouzelnické francouzštiny, Jeanne Véronique Joyeuse, pro letošní rok si pauzu s řádnou výukou dala také Selena Enail Smithová. Kolega Epans Mc Broom a kolegyně Iva WildDragon si nezažádali o otevření tříd, z tohoto důvodu tedy za katedru v letošním roce rovněž neusednou.
Jejich místa nahradí např. čerstvě rozmrznutý profesor Ladard Papulka či v předchozím roce pauzírující vyučující Midar Kilahim. Z konkurzu na nové profesory pak letos vítězně vyšli hned tři kandidáti, z nichž si každý připravil jeden nový předmět, který na naší škole dosud nebyl vyučován.

Kolegyně Barbara Arianne Lecter rozšiřuje nabídku předmětů o Žabologii. O čem v předmětu půjde, nicméně netuším, neboť jsem se totiž na jeho kontrolu vyflákl. Inspiroval mě k tomu druhý předmět novopečené kolegyně, totiž Flákání pro pokročilé, jež se tak po mnoha školních letech opět dočká otevření (dříve jej učila Evangeline Joyce Wynne).

Slečna Esperanza Milagrosa využije zkušeností nasbíraných na postu střelce, brankáře, odrážeče, chytače, ale především nebelvírské famfrpálové kapitánky, aby studenty v předmětu s názvem Famfrpálová praxe seznámila s podobou hry na našem hradě.

Pan Kouhei Hasangeki obohacuje portfolio jazykově zaměřených předmětů na našem hradě o předmět Волшебный русский язык. Pokud jeho název nedokážete přečíst, rozhodně se na něj neváhejte přihlásit, neboť po prvním stupni Kouzelnické ruštiny by vám tiskací podoba azbuky neměla činit žádné potíže. Po mé maličkosti pak kolega přebral Kouzelnickou španělštinu pro začátečníky a po kolegyni Elle Sutherland Magickou italštinu.

Dalším zcela novým předmětem na naší škole je Esence psaní, kterou po vzoru Sovího orákula sdílejí Janel Weil a Larrie Larstonová. S jedním novým předmětem se však profesorky nespokojily: přihodily k němu i nový třetí stupeň zmiňovaného Sovího orákula. Profesorka Weil pak po Mintace Orionis převzala první stupeň Astrologie a Larrie Larstonová napsala pokračování oblíbeným Nitročárům.

O druhé ročníky se rovněž rozroste výuka Magie slova (Lilien Emity Meissed), Starověkých civilizací a Upírů tak, jak je neznáte (oboje Serge Renine). K úctyhodnému čtvrtému ročníku se propracovali profesoři Čarostavitelství (Nicholas McElen), Kouzelnického zeměpisu (Tydynka Flyová) a Péče o kouzelné tvory (Betelgeuse Orionis). Zcela speciální případ pak představuje Jane Patricia Vamos, která nově otevřela třetí, čtvrtý i pátý ročník Tarotů.

Všem zmíněným profesorům děkuji za jejich práci – studentům pak přeji, aby z ní profitovali co nejvíce. Letošní výuka totiž rozhodně má co nabídnout, tak se těšte!

Pro Denní věštec
Filius Orionis

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *