Bohatneme ve sklepení 3

| Vydáno:
Jak jsem slíbil, v dalším z naší série článků nás čeká Mauzoleum. Tato místnost se nachází v prvním patře, trošku stranou. Rozhodně stojí za to ji navštívit.

Opět jsem se spokojil jen s jedním průchodem. Mauzoleum mi zabralo méně času, neboť v něm nalezneme jen deset příšerek. Některé z nich jsou však vskutku příšerné. Kostlivý válečník, Nemrtvý služebník, Strážce hrobky a Lich používají trojková kouzla. Nicméně se mi je přesto podařilo udolat.

Zopakujme si, že v prvním patře jsem dokázal vydělat 2-14-13, ve druhém pak 4-1-7.

Jaké věci jsem si odnesl z Mauzolea?

Název Prodejní cena
Čtvrt unce kostní drtě 0-0-0
Hrudka zlata 0-3-9
Lektvar obratnosti 0-0-19
Lektvar rozvahy 0-1-9
Lektvar síly 0-0-19
Lektvar štěstí 0-1-9
Malá hrudka zlata 0-2-0
Ropuší odvar 0-15-13
Ropušníkový dryák 0-5-26
Silný léčivý dotyk 0-2-0
Temnostín 0-0-0

A nyní se podívejme, co která z příšerek u sebe ukrývala.

Příšerka Získané věci Cena
Kostlivec Hrudka zlata, Temnostín 0-3-9
Rozesmátá zombie Temnostín 0-0-0
Kostlivý bersekr Lektvar štěstí, Čtvrt unce kostní drtě, Lektvar obratnosti 0-1-28
Kostlivý mág Malá hrudka zlata 0-2-0
Kostlivý válečník Čtvrt unce kostní drtě, Ropušníkový dryák 0-5-26
Zombie nindža Lektvar obratnosti, Lektvar rozvahy, Lektvar štěstí 0-3-8
Tlející mrtvola 2×Lektvar síly, Lektvar rozvahy 0-2-18
Nemrtvý služebník Lektvar štěstí, Lektvar obratnosti, Lektvar rozvahy 0-3-8
Strážce hrobky Hrudka zlata 0-3-9
Lich 2× Temnostín, Lektvar obratnosti, Silný léčivý dotyk, Ropuší odvar 1-1-3

Příšerky z Mauzolea mi vynesly 2-9-22, tedy skoro stejně jako ty v prvním patře, přestože je jich o polovinu méně. Ve srovnání s patrem druhým jde zhruba o stejný výdělek. Největší zisk jsem si odnesl od Licha, což není překvapivé vzhledem k tomu, jak silným protivníkem je: používá dvě útočná trojková kouzla. Trochu zklamal Strážce hrobky. Jelikož má v arzenálu dvě trojkové vyvolávačky, čekal jsem od něj víc.

Když člověk poprvé projde Mauzoleem, může se těšit ještě na jednu věc. Celkově se ve sklepení dají zatím získat dva výjimečné předměty. Nadšeným průzkumníkům prozradím, že kromě nich by se snad – jak mi na Letňáku prozradil slunce naše jasné Nimrandir Elénére – mohly objevit i další.

Kam půjdu nyní? Pochopitelně se vypravím do třetího patra. To však ještě není zcela dostavěno, stejně jako Podzemní jezero v něm se nacházející, nelze je tedy celé projít. Dále je tam Čertova puklina, jenže Strážce pukliny je tak mocný bojovník, že se mi ho hned tak asi nepodaří znovu porazit (ze třiceti pěti pokusů jsem byl úspěšný jen jednou). Zbývá tedy Krysí sídlo. Musím tam rychle, než slunce naše jasné splní svou hrozbu a tamní příšerky posílí.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *