Mozkomorův polibek udělen

| Vydáno:

Přestože mozkomorové již dávno (od pádu Vy-víte-koho) nestřeží kouzelnické vězení Azkaban, dostal jeden ze zadržených vězňů mozkomorův polibek. Jak k celé záležitosti došlo a kdo byl onen obdarovaný? Čtěte a dozvíte se vše potřebné.


Dne 13. září proběhla v kouzelnickém vězení zajímavá událost, která nemá v historii Azkabanu obdoby. Kouzelník Frank Neumann dostal Mozkomorův polibek.

Ano, i my jsme byli překvapení, neboť strážci vězení jsou speciálně vyškolení kouzelníci a čarodějky, kteří s pomocí magie a kouzelných tvorů střeží nejobávanější černokněžníky, vrahy i obyčejné zloděje. Zpráva od zdroje však zněla jasně:

Dnes 13. zaří v 9.00 byl v Azkabanu udělen Mozkomorův polibek. Pro více informací kontaktujte správce Azkabanu.

– Externí dopisovatel, v současné době vězeň v Azkabanu

Že se nejedná o žádnou novinářskou kachnu, jsme zjistili po prvním kontaktu správce Azkabanu. Náš očekávaný hněv nad pochybením strážců se změnil v pobavený zájem o celou událost, neboť Mozkomorův polibek byl řád udělený strážci vězení.

Celá událost vznikla na popud několika vězňů, kteří se přeli, kterého z nich vězení více napravilo. Z obyčejné hádky se zrodil nápad, který se bleskově zrealizoval. Nyní již krátký rozhovor se správcem Azkabanu:

Redaktor > Dobrý den, pane, nebudu vás zdržovat od práce a rovnou se zeptám. Jak celá situace vznikla a jak se na ní podíleli vaši strážci?

Správce Azkabanu > Dobrý den. Naši strážci neměli s prvotním nápadem nic společného. Jednalo se o iniciativu vězňů, kterou jsme uznali za vhodnou a pomohli ji zrealizovat. Název řádu si vybrali vězni sami jako jakousi recesi na časy minulé.

Redaktor > Jak tedy volba probíhala a co musel splňovat vězeň, který řád získal?

Správce Azkabanu > Strážci i vězni navrhli několik jmen potenciálních napravených vězňů a následně o nich hlasovali strážci společně s vedením Azkabanu. Vybraný vězeň musel projevit lítost nad svým konáním a umožnit prozkoumání své mysli několika pověřeným strážců. Z potenciálních oceněných vyšel nejlépe pan Frank Neumann, který sem byl umístěn za praktikování černé magie, ale svých činů lituje.

Redaktor > Dočká se oceněný vězeň propuštění nebo nějakých úlev ve vězení?

Správce Azkabanu > K předčasnému propuštění vězně není nejmenší důvod. Jeho propuštění může povolit pouze Ministerstvo kouzel. Vězeň se nedočká žádných úlev, co se jeho povinností týká, ale bude mu umožněna jedna návštěva za měsíc navíc.

Redaktor > To mi pro dnešek stačí. Děkuji za potřebné informace a přeji hodně štěstí a klidu s vězni.

Správce Azkabanu > Děkuji. Mějte se pěkně, ven vás doprovodí bezpečnostní personál…

Takže v Azkabanu skutečně došlo k udělení Mozkomorova polibku, ale jeho význam je poněkud jiný než v dobách temných a dávno minulých. Přesto doufejme, že se nikdo z nás do Azkabanu jen tak nepodívá.

S přáním poklidného a bezpečného života
Martin Javor

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *