Deset důvodů, proč chovat krysu

| Vydáno:
Zcela jistě jste je už na hradě potkali. Čiperná malá stvořeníčka s korálkovýma očima a šibalským výrazem. Ano, mluvím tady o krysách. Jedná se o historicky prvního kouzelného mazlíčka (mimo sov chovaných za poštovním účelem) povoleného na pozemcích bradavického hradu. A proč si právě onu krysu rozhodně pořídit? Důvodů je mnoho, pojďme se na ně společně podívat.

1. Krysa je geniální parťák pro všechny vaše rošťárny. Dokáže vyvést prakticky všechno, co jste kdy sami vymysleli, a navrch přidá několik neuvěřitelně brilantních lumpáren vlastních.

2. Nikdo vám neprotřídí šatník tak dokonale jako právě krysa. S naprostou jistotou pozná ty nejdražší kousky vaší garderoby. Když budete mít štěstí, vylepší je svým famózním nadáním pro abstraktní umění.

3. Pokud se vám zdá, že vaše sovy leniví a tloustnou, není nic snazšího než do svého sovince vpustit krysu. A to teprve uvidíte, co znamená pravý„letecký kaučing“. Možná by si zde famfrpáloví trenéři mohli najít svou novou inspiraci.

4. Máte někoho, kdo vás pokaždé skutečně rád uvidí a velmi se na vás těší. Minimálně proto, že vyčistíte pelíšek, nakrmíte hladové bříško, pomazlíte se atd.

5. Neustále se setkáváte s novými lidmi. Díky své kryse poznáte skutečně spousty svých spolužáků ze všech kolejí. Každému z nich dlužíte minimálně jednu neroztrhanou levou ponožku.

6. Vaše fyzická kondice se díky vaší kryse neustále udržuje v naprosto „fit formě“. Se vším tím běháním za malým nezbedou (co zrovna ukradl váš nedodělaný domácí úkol těsně před skončením termínu pro odevzdání) a zdoláváním překážek (přespolní běh přes lavice, převržené stolky, křesla a spolužáky) až po posilování (vyběhnout schody ze sklepení až po astronomickou věž). Vidíte? Máte toho nejlepšího trenéra na světě.

7. Už nikdy vás nic skutečně nezaskočí. Vaše krysa vám totiž věnuje svou mimořádnou péči a díky tomu vás dokonale vycepuje. Váš nervový systém bude jako z oceli, neboť: „Co tě nezabije, to tě posílí.“

8. Krysa vás dokonale ochrání před zbytečným utrácením peněz za naprosto nepotřebné věci. Jednoduše proto, že vám na ně nezbudou žádné prostředky, když přeci musíte koupit svému drobečkovi teploučký a měkký pelíšek, slušivý obleček pro každou příležitost, mléčnou pusinku, rybí kostičku …

9. Na nic už nikdy nejste sami. Na svoji pohodlnou, ale příliš velkou postel, lahodnou francouzskou topinku, křupavé kuřecí nugetky, smetanovou zmrzlinu, dýňový džus, čokoládovou žabku… Jen škrkní vývar si můžete nechat.

10. Máte společný zájem jako polovina hradu. A to vychvalování své naprosto nejsuprovější krysy ze všech krys, co kdy na hradě byly.

Nemáte ještě takového supr úžasného mazlíčka? Pak neváhejte navštívit Godrikův Důl či zakoupit malé krysátko od některého z chovatelů!

Pro Denní věštec
Ciel Arcum Arrow

Komentáře

  1. – Skvěle popsáno :D. Vidím, že i Marlenka dosahuje stejných kvalit jako jiné krysy. Jen tak dál hade ;)!

  2. – Souhlasím s Rain, je to úchvatný článek! 🙂
    Skvěle jsem se bavila zvlášť od bodů dva, tři, devět… a pak u všech ostatních! 🙂 Děkuji za krásné ráno! 😀

  3. – Děkujeme, Marlenka pochopitelně dělala odborný dohled a nějakou tu korekci…. ,-)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *