Jednoduché shrnutí novinek

| Vydáno:
Poslední dobou přibyla hromada novinek. Ať už se jedná o naše milované mazlíčky, nové individuální hřiště na famfrpál, změny ve výuce či nový editor na odevzdávání úkolů, seminářů a soutěží. Jenže jak všichni dobře víme, to zdaleka není vše. Je tu pár věcí, které by měly být přidány do konce kalendářního roku 2015, některé, u kterých nevíme, kdy budou přidané, a některé, u nichž ani nevíme, co přesně bude přidané.

Já bych tedy začal famfrpálem. O prázdninách bylo otevřeno individuální hřiště a nově byli studenti a profesoři rozděleni do kategorií „profesionální hráči“ a „neprofesionální hráči“. Neprofesionální nadále budou hrát za svoji kolej, zatímco profesionální budou hrát na novém hřišti, které se staví v Godrikově Dole. Přesněji se o tomto hřišti dá dozvědět na Ministerstvu kouzel ve čtvrtém patře her a sportů. Z vyhlášky 4261/O-PFM-1 z data 21. 9. 2014 se dozvídáme, že bylo objednáno famfrpálové hřiště s tribunami vysokými až deset metrů, se zázemím pro diváky, VIP prostory atd. Cena tohoto hřiště je 1 450 000 galeonů. V ceně je také modernizace školního hřiště. Dále ve vyhlášce 4487/Z-FS-4 vydané 30. 7. 2015 (,to již není tak dávno) je žádost o aplikaci zhmotňující magii nad famfrpálovým hřištěm. Zkráceně se jedná o to, že i duchové budou moci díky tomuto kouzlu vzít koště do ruky a hrát famfrpál. Dále v poslední vyhlášce 4492/Z-F-6 vydané 1. 8. 2015 je ustanoveno povolení žákům trénovat na individuálním hřišti s varováním, aby si hlídali svoji výdrž. To by tedy bylo z vyhlášek vše. Podle velmi důvěrných zdrojů již víme, že do konce tohoto roku by mělo být hřiště v Godrikově Dole dostavěno a zpřístupněno. Dále také víme, že se aktuálně pracuje na novém druhu koštěte. Bohužel to je to jediné, co víme. Jaké bude mít letové vlastnosti, cenu a název se dozvíme, až se dostane na pult. Podle mého odhadu se bude jmenovat nějak jako Forcer 2015, stát bude kolem 20 – 25 galeonů. Ale je to jenom jen můj odhad. Zeptal jsem se tedy i jiných.

Jak si myslíte, že se bude jmenovat nové koště a kolik bude stát?

Helen Emily Argus: Forcer 2015 super ultra. takto sa podla mňa bude volať ďalšia metla. Odhadujem, že stáť bude tých 17 galeonov.

Melanie Lent Lecuss: Koště by mohlo mít stejný název, jen jiné číslo. Proč by tam jinak byla ta čísla? Stát by mohlo okolo pěti galeonů.

James Loxar: Samozřejmě, že se bude jmenovat Fofrblesk a bude stát směšnou částku 7 srpců

Dále víme, že do konce roku by měl přibýt minimálně ještě jeden druh mazlíčka. O jaký druh zvířete či kouzelného tvora půjde, nám zatím bohužel není známo. Kromě nového mazlíčka jste si určitě všichni na stadionu všimli, že je kolonka „Mistrovství“. Pravděpodobně to bude něco jako olympiáda pro mazlíčky. Kdy ale bude vše připraveno a kdy se zahájí, o tom nevíme zhola nic.

Jaký podle vás přibude druh mazlíčka a jakého byste chtěli vy?

Helen Emily Argus: Ako ďalšie zvieratko podľa mňa pribudne mačka. Páčila by sami čierna zo zelenými očami. Alebo oranžová s čiernými prúžkami. Ale bola by som radšej, keby pribudli zajace. Je to môje druhé najobľúbenejšie zviera hneď po dikdikovy. Na druhom mieste je spolu so zajacom aj žaba. Tie by tiež neboli zlé.

Melanie Lent Lecuss: Asi přibude něco neobvyklého, jen nevím, co. Ale přála bych si kočičku. Takovou krásnou, roztomilou.

James Loxar: Určitě přibude ještěrka, těch není nikdy dost, ne? Kdyby to šlo, přál bych si zde malého dráčka, který by spálil všechno, co řeknu! – zlovolně se chychotá

Pak tu ještě z léta máme odbor záhad. Je úplnou samozřejmostí, že o něm nic nevíme, ale z nějakého důvodu tu být musí. Že by tam chystali to mistrovství? Nebo to nové koště?

Z jakého důvodu si myslíte, že tu je odbor záhad?

Helen Emily Argus: Podľa mňa je tu odbor záhad na… Noo… neviem. Zrejme sa nám chystá nejaké prekvapenie. Možno nadbytok profesorov? No, ale nad tým pochybujem. Je to prekvapenie, a preto musíme vydržať. Nič ma nenapadá. – pokrúti hlavou –

Melanie Lent Lecuss: Jen tak, neboť k ministerstvu patří, ale máme tam holt zakázaný vstup. Navíc nás to má navnadit.

James Loxar: Někdo musí řešit problémy, které všichni tady zapříčiníme. A teď ruku na srdce, kdo tu někdy neudělal nejaký menší pr****? Určitě tam někdo sedí a řeší stížnosti.

No a snad poslední věcí, jež stojí za zmínění, jsou reklamy. Ano, vážně reklamy. Jistě jste si všimli, že zde v Denním věštci je reklama se sloganem „Klaní se mu i čaroděj“. Jenže ta reklama není sama. Podobné reklamy můžete nalézt i v kolejních časopisech se slogany typu „Již brzy bude důvod se PLAZIT“. Že by měl nastoupit nový ministr kouzel? Nebo to je propaganda nějakého nového černokněžníka? Doufám, že ani jedno, protože s aktuálním ministrem jsem spokojen a černokněžníka tu vážně nepotřebujeme.

Co podle vás mají znamenat reklamy, jež se nacházejí v Denním věštci a kolejních časopisech?

Helen Emily Argus: Máme si uvedomiť, v akej dobe sme. Zamyslieť sa nad tým, čo každodenne robíme. Nielen v čarodejníckom svete, ale aj v muklovskom.

Melanie Lent Lecuss: Mají dokázat, že i kolejní zvířátko je silné. Reklamy vždy podporují jednotlivé časopisy či Denní věštec.

James Loxar: Jde o nějaký plán! Určitě nás chtějí ovládat! Přes ty reklamy nás hypnotizují a ovládájí naši mysl!

Pro Denní věštec
Martin Lerelin

Komentáře

  1. – No ve chvíli, kdy jsem článek psal, ještě nebyl vydán článek, ve kterém se o koštěti píše. 🙂

    1. Re: – článek s koštětem… ten se mi podařilo přehlédnout (dík za upozornění na něj).. Dojem, že je to určitě koště jsem chytla přímo z těch reklam 🙂 A proto mě zaujalo, jak odlišné interprretace článek sesbíral

      jinak článek pěkný, některé budoucí novinky jsem ještě nezaregistrovala…

  2. Chcete ho? – Lidi nakoukněte do zvířecího útulku v Godrikově Dole, vždyť je plný zvířátek bez domova. Koukněte na ty opuštěné chlupaté myšičky, jak se koukají těma smutnýma očičkama. Když se jich ujmete, budou to ta nejšťastnější stvoření pod Sluncem a budou svým páníčkům vděčná do konce života.

  3. Chcete je? – Lidi včera z nebe padaly žabičky a pár se jich podařilo zachránit. Běžte do útulku a ujměte se jich, vždyť jsou to chudáci bez domova. Podívejte se na ně jak jsou roztomilý. Chce to zodpovědného chovatele, ale ony mu všechno vrátí.

  4. – Fajn článek. Pobalily mě odpovědi Jamese Loxara. Ten to vychytal. Byly tak nádherně a zlomyslně zelené :o))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *