Módní policie zasahuje!

| Vydáno:

Jednou to přijít muselo! Zvídavé oko módní policie, které nemá slitování. Nikdo se před ním neschová, nikdo mu nic neutají. V období Halloweenu často vytahujeme šatstvo, jež mělo navždy zůstat zavřené v nejhlubší zásuvce prádelníku. Kdo bude pochválen? Kdo to přehnal a kdo se vůbec nesnaží? Čtěte dále!

V této době je těžké smíchat eleganci s kostýmem. Když jste student, můžete se více vyřádit, profesoři by si naopak měli zachovat jistou úroveň. Nutné je dbát na teplé oblečení, jelikož teploty klesají stále níž a babí léto je již v nenávratnu.

V redakci Denního věštce není na módu čas. Kolegyně Malrinová mnohdy přichází s každou botou jinou a šéfredaktorka nejednou vedla poradu v županu. Jak jsou na tom obyvatelé hradu? Akceptují, nebo ignorují přicházející Předvečer Všech svatých?


Teplota klesá a ne všechny prostory hradu jsou vytopeny krby. To nejlepší, co můžete udělat, je obstarat si hřejivý kabátec a doplnit ho o šálu, třeba zdobenou v kolejních barvách. Přesně tak učinil i Adrian Collet, student 4. ročníku. Jeho komplet je sice slušivý (vyjma nevhodných bot a rukavic z dračí kůže), avšak nikterak halloweenský. Pro absenci kreativity jsem nucen udělit pouze dvě hvězdy.




Mnohem lépe se halloweenského zdobení zhostila Anseiola Jasmis Rawenclav, profesorka psychologie, literárního semináře a mudlovské antropologie. Přestože sukně i svršek vytvořený z podzimních listů na první dojem působí vkusně a šik, paroží evokuje jelena v říji ozdoba na hlavě připomíná divokou zvěř. Příjemná barevná podzimní kombinace působí vřele, je nutné přihlédnout i na fakt, že na to, jak je profesorka stará, obléká se ještě dobře že se profesorka již několik let řadí mezi lépe oblečené členy profesorského sboru. Uděluji čtyři hvězdy!




Také černobílá kombinace je pro Halloween charakteristická. Obléct se vkusně a viktoriánsky. Toto dodržela Lucy Mysterious, studentka pátého ročníku, a Lilien Emity Meissed, profesorka čokomagie, fantazírování a magie slova. Styl à la „Tim Burton“ byl, je a vždy bude halloweenský. Krom nehodícího se kebuláčka nemám co vytknout a nic mi nebrání v udělení pěti hvězd.


Kdo zná Inkara Tarkise, studenta z koleje Nebelvír, ví, že jde o případ pro zvláštní skupinu. Není mi jasné, zda outfit ve stylu „Tety Běty“ zvolil kvůli Halloweenu, nebo zda se jedná o čím dál více rozšířenou unisex módu. Uděluji čtyři hvězdy v naději, že se opravdu jedná o převlek. Inkare Tarkisi, vzmužte se trochu!




Aki san Marino to zřejmě trochu překombinovala. Duší top ladí s roztrhanými legínami, klaunské boty však působí komicky. Možná zde byl záměr odlehčit šedivé odstíny, v této kombinaci však bude profesorka kouzelnického kulinářství strašit leda pánve v kuchyni. Že by přesně o tohle profesorce šlo? Musím udělit pouze jednu hvězdu. Profesorko, lze se „nahastrošit“ i s dávkou elegance!

Koho zkritizuji příště?

Možná že právě Vás, moc mě to totiž baví!

Pro Denní věštec

George McBrave

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *