Od A do Z: Nebelvír má svou Královnu ze Sáby!

| Vydáno:

Studentů, jejichž jméno začíná na B, je docela málo, ale i tak jsem z nich vybrala ta nejzajímavější. Netušíte, co všechno Vám o člověku řekne jméno. No jen se podívejte, kdo chodí mezi námi a na koho si máme dávat pozor nebo se mu klanět…


Beatrice Rose Stefans ze Zmijozelu má na první pohled běžné mudlovské jméno, které je latinského původu. Ale stačí jen trochu hloubat… Je totiž odvozeno z latinského Beatrix, které velmi připomíná samotné Bellatrix. Takové jméno proslavila jen jedna žena a to přívrženkyně Vy-víte-koho. Ano, správně, Voldemorta! Takže se od milé, hodné studentky zmijozelské koleje můžeme dostat až k následnici černé magie. Kdo ví, jestli má Beatrice nějaký sklon k nepravostem, ale možná by bylo lepší si na ni pro jistotu dávat pozor.

Bibi Anne. Další nevinné jméno, ale pokud se podíváte blíže… V mudlovském světě má Bibi velký význam. Je to totiž přezdívka pro Benjamina Netanjahu, izraelského předsedu vlády, který není zrovna dvakrát oblíbený. Nechci tu nijak kopírovat jeho politické názory, ale co když jsou rodiče slečny Anne jeho příznivci?

Denní věštec: Má tvé jméno něco společného s B. Netanjahu, izraelským předsedou, který je přezdívaný Bibi?
Bibi Anne: Moje jméno nemá s izraelským předsedou společného vůbec nic. Vzniklo vlastně jako kombinace tří postav – jednak Bibi, hlavní postavy knížky od Karin Michaelis, pak to byla přezdívka mé oblíbené táborové vedoucí a nakonec velká podobnost s mou oblíbenou hrdinkou z knížky Pipi.
Původně se Bibi vlastně jmenovala Ula, ale svoje jméno si vyměnila za prstýnek se svou kamarádkou. Prostě jí šlo lépe k barvě vlasů. A protože na HOGu si vlastně také měníme svá pravá jména za ta kouzelnická, tak jsem to také tak udělala. A moje druhé jméno, Anne? To má trochu společného s mým pravým mudlovským jménem, protože ten základ prostě ve mně zůstane, ať jsem mudla, nebo kouzelnice. – usmívá se –

Má Nebelvír svou vlastní Královnu ze Sáby? Možná ano. Podle podobnosti jmen jí klidně může být slečna Bilkis Blight. Královna ze Sáby je totiž v islámské tradici známá jako Bilqis, což je velmi podobné jménu nebelvírské studentky.

Denní věštec: Jsi královna ze Sáby?
Bilkis Blight: Královna ze Sáby? Ale jistě, že svým způsobem jsem. Jak jinak? Vždyť se na mě někdy mrkni, jak jsem báječná a občas i bohatá. Nicméně, moje maminka je magická archeoložka. A taky je maličká svým vzrůstem, stejně jako já. Takže si myslím, že moje jméno je tak trochu kombinací její posedlosti svou prací a kompenzace jejího komplexu ze vzrůstu. Královna ze Sáby byla podle některých indicií obryně. Což zase trochu odpovídá mému smíšenému původu. Otec mého otce je totiž z prapodivných rodinných důvodů troll, který od mé krvelačné babičky záhy po tatínkově narození zdrhnul za kopečky. Ale to je jiná historka.

Kouzelnická zpěvačka Tina Turner, která se proslavila jako rocková hvězda a herečka v 80. letech, má na naší škole dokonce své vnoučátko! Rocková babička by jistě na Barbaru Turner z nebelvírské koleje byla mnohem více pyšná, kdyby studentka právě teď nebyla v mrazáku, kde se kariéra vybudovat nedá. Leda by chtěla imitovat rampouch.

Tímto bych skončila u písmene B. Jsem si vědoma, že tam jsou ještě zaměstnanci školy, obyvatelé Prasinek a profesoři, ale teď se jedná jen o studenty. A ty, které jsem obnažila až na kost a našla o nich nejpodivnější informace, jsem Vám ukázala.

Pokud mi sami od sebe chcete napsat zajímavosti o svém jméně, klidně mi zašlete sovu. Slibuji, že jí můj šnečí houf nijak neublíží a Denní věštec z Vás udělá celebritu! I kdyby jen tu úplně nejmalilinkatější. – mrká a směje se –

Pro Denní věštec
Chester Mikeyskovitá

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *