Bohatneme ve sklepení 5

| Vydáno:
Ve třetím patře sklepení se nachází Čertova puklina, nejobtížnější místo ze všech (pokud se jím nestalo Krysí sídlo, jehož příšerky byly 15.  října posíleny, zatím jsem však neměl příležitost je prověřit). Abyste jí prošli, musíte být velmi zdatnými bojovníky. Ale stejně to nebudete mít snadné. Pravděpodobně v ní strávíte mnoho času. Stojí vůbec za to do ní chodit? Co o svých soupeřích soudí Strážce pukliny? Můžete přispět k rozvoji čertů?

Čertova puklina mě obohatila o následující věci:

Název Prodejní cena
Čtvrt unce kostní drtě 0-0-0
Hrudka zlata 0-3-9
Lektvar obratnosti 0-0-19
Lektvar rozvahy 0-1-9
Lektvar síly 0-0-19
Lektvar štěstí 0-1-9
Malá hrudka zlata 0-2-0
Střední léčivý dotyk 0-1-9
Temnostín 0-0-0

Utkat jsem se v ní musel s následujícími příšerkami:

Příšerka Získané věci Cena
Toulající se ďáblík Lektvar rozvahy, Lektvar obratnosti, Malá hrudka zlata 0-3-28
Hlídkující ďáblík 2×Lektvar štěstí, Čtvrt unce kostní drtě 0-2-18
Ďáblík – pasáček 2×Lektvar síly, Lektvar obratnosti 0-1-28
Ďáblíkova chůva Malá hrudka zlata, Lektvar štěstí, Temnostín 0-3-9
Pekelný pes Hrudka zlata, Lektvar síly, Lektvar obratnosti, Střední léčivý dotyk 0-4-18
Čertův vejrostek Lektvar rozvahy, Temnostín 0-1-9
Belzebdroug Hrudka zlata, Lektvar síly 0-3-28
Belzebdroug Lektvar rozvahy, Malá hrudka zlata, Hrudka zlata 0-6-18
Pekelný ohař Lektvar obratnosti, Lektvar rozvahy 0-1-28
Strážce pukliny Čtvrt unce kostní drtě, 2×Malá hrudka zlata, Střední léčivý dotyk 0-5-9

Možná vás překvapilo, že jsem se musel dvakrát utkat s Belzebdrougem. Je tomu skutečně tak, pokaždé se však na mne vytasil s jinými kouzly. Zatímco poprvé byl ryze ohnivý a mé souboje s ním byly vyrovnané, podruhé mi dal zabrat. Posílal na mne Beholdra, léčivou sílu mi zaklel tak, že jsem při pokusu o uzdravení ztrácel energii. Bylo to hrozné. Celkem mě porazil devatenáctkrát, zatímco já jeho jen třikrát. Stal se tak jedním z mých postrachů, i když samozřejmě nemá na Strážce pukliny.

V krátkosti připomeňme minulé díly našeho sklepního seriálu. V prvním patře jsem dokázal na předmětech uloupených od příšerek vydělat 2-14-13, ve druhém 4-1-7, v Mauzoleu 2-9-22 a Krysí sídlo mi vyneslo 2-9-20. Nyní jsem si z Čertovy pukliny odnesl věci za 2-1-19.

Mohlo by se zdát, že to není mnoho, neboť jsem v puklině strávil mnoho času, byv častokrát poražen. Do tabulky jsem však nezahrnul jednu získanou věc, zcela unikátní. V doupěti Strážce pukliny jsem nalezl Zapečetěný učební svitek – vyvolání ďáblíka. Naučil jsem se díky němu vzácné kouzlo a získal magika Neobyčejná znalost.

Slunce naše jasné Nimrandir Elénére mi zprostředkoval od váženého Strážce pukliny několik informací. Stalo se tak 15. října. Tento článek vychází s mírným zpožděním, věřím však, že přesto budou tyto údaje zajímavé.

Strážce absolvoval do onoho dne 336 soubojů, z nichž prohrál jen 29, tedy zhruba jeden z 11,5 souboje. Vyzvalo ho 21 různých kouzelníků. Pouze dvanáct z nich ho dokázalo alespoň jednou přemoci a z toho pouhých osm si odneslo i neobyčejnou znalost a s ní moc nad ďáblíkem (Cerridwen Lowra Antares, Vicky Charmant, Nebelbrach Mechacha, Esperanza Milagrosa, Filius Orionis, Arien Rellyová, Narcissa Teacherová a Andrew Uroboros).

Největší strach má Strážce pukliny z Filiuse Orionise, který ho porazil už sedmkrát, a o trochu menší strach z Narcissy Teacherové, která ho porazila šestkrát. Naopak v oblibě má nejmenovaného kouzelníka, který s ním prohrál již 64 zápasů v řadě.

Čertova puklina potřebuje od kohokoli z hradu pomoc. Řada jejích obyvatel zatím nemá svou podobu. Vládce sklepení Nimrandir Elénére přivítá každou pomocnou ruku, která mu pomůže tento problém odstranit.

A nyní náš seriál vskutku na nějakou dobu uzavírám, neboť poslední dvě místnosti (3.  patro a Podzemní jezero) zatím nejsou dokončeny, a nelze jimi projít. Už se těším, co mě v nich bude čekat.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

  1. Poznámka – Dobrý článek, jako vždy. Jen bych chtěla podotknout, že to první je BelzebdrOug a ta druhá potvora BelzebdrAug.

    1. Re: Poznámka – Jej, děkuji za upřesnění. No jo, fakt je tam „A“, pěkně jsem se přehlédl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *