Potterovský prosinec: Bellatrix Lestrange

| Vydáno:
Napadlo vás někdy, jak prožívala Vánoce Bellatrix Lestrange? Vánoční čas je plný nevysvětlitelných kejklí. Redakci Denního věštce se dostal do rukou dopis, který Bellatrix (tehdy ještě) Blacková psala své mladší sestře z nápravného tábora pro mladé čarodějky z dobrých rodin.

Drahá Cissy,

vánoční čas je podle spousty lidí časem, který máme věnovat rodině. Jistě se neurazíš, když poukážu na fakt, že naše rodina si z mé strany nezaslouží více úsilí, než je kyselý úsměv u večeře. Matka i otec, oba jsou zaseknutí v minulosti a nemají páru, co je třeba udělat, pro kouzelníky, a tedy pro svět.

Jestli jsou tedy Vánoce časem pro rodinu, chci se soustředit na tu SKUTEČNOU rodinu: Smrtijedy. Už jsi ten název slyšela? Docela hustý, ne? Ani nevím, kdo s tím přišel, ale všichni jsou z toho unešení. Na neoficiální školní bandu dobrý jméno!

Jen co se dostanu z tohodle příšernýho místa, hodím na pergamen pár poznámek, jak začít opravdu tvořit budoucnost, kterou stojí za to žít. Jak najít nové lidi s podobnými zájmy, jak je prověřit, jak cvičit. Napadají mě skvělý způsoby, jak rozlousknout kletby, které se nepromíjejí! Nemůžu se dočkat, až spolu začneme hledat mudlovské šmejdy (už sepisuju seznam!).

Zatím bychom mohly ve sklepě našeho sídla zřídit malou tréninkovou místnost. Na figuríny by se nalepily fotky nějakých mudlů (a taky všech mučitelek z tohodle tábora, hlavně té brécy, co učí společenskou konverzaci a stolování). Kouzla nám pak budou lítat z hůlek jako po másle. Budou to parádní vánoční prázdniny!

Pokud mě teda odtud pustí. Existuje něco praštěnějšího než tenhle tábor? Prvotřídní tábor pro čistokrevné čarodějky madam Crawleyové. Taková pitomost. Matka si myslí, že kvůli svým hrubším mravům nenajdu vhodného manžela. Dost ji nakrklo, jak jsem si vyřídila účty s tím idiotem, co mi nadbíhal v lektvarech. Špinavej smíšenej původ a on si troufá pozvat mě na rande. Zajímalo by mě, jestli už mu zvládli vypáčit palici z toho kotlíku… Jenže tenhle tábor je trochu krutý trest, i na naši máti. U Merlina, jako by záleželo na tom, jak hluboké udělám pukrle.

Doufám, že Toma potěší, až uvidí, jak vážně to myslíme. Ale jestli mu řekneš, že jsem ho v dopise nazvala Tomem, tak tě čeká Avada!!!

Tvá Bella

PS: To úvodní oslovení je nechutný, já vím. Ale ti, co tady kontrolujou poštu, nikdy nečtou víc než první větu a šíleně si zakládají na „dobrých“ mravech. To víš, kouzelnická rádoby šlechta zahleděná do matného obrazu někdejší slávy. Trapný… Tak to prosím ignoruj a snaž se doma nezbláznit. Brzo budu doma a nadělím nám mudlobijský tréninkový plán!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *