Potterovský prosinec: Vždy ve střehu, obzvláště o Vánocích!

| Vydáno:

Spiritistické seance občas přinesou nečekané výsledky. Chceme se spojit s někým, kdo je po smrti, ozve se nám však někdo jiný. A to se stalo dnes. Dozvěděli jsme se od něj strašlivé věci. Takže pozor, Alastor „Pošuk“ Moody varuje!


Mějte se na pozoru, buďte vždy ve střehu! Vánoce většina lidí považuje za svátky míru a pokoje. Právě na to smrtijedi a černokněžníci čekají. Je jim jasné, že povolíte ve své ostražitosti, a pokusí se toho využít.

Jen na chvíli se přestanete rozhlížet kolem sebe a můžete dopadnout špatně. Podívejte se, co vše potkalo v životě mne. Musel jsem nosit dřevěnou nohu, umělé oko, přišel jsem o kus nosu. Devět měsíců mě věznili v mé vlastní truhle. Nakonec jsem byl zabit, moje tělo zmizelo, zbylo jen ono umělé oko. Přitom jsem byl nejsilnější bystrozor. Přestaňte se smát! Myslíte si, že je to legrace? Jenom oko, říkám, jenom oko, a to ani nebyly Vánoce, chybělo do nich pět měsíců, a stejně z toho byla taková katastrofa! Kdyby mě zabili o svátcích, nezůstalo by ani to oko.

O Vánocích se dějí hrozné věci. Znají je i mudlové. Nejednomu z nich se do krku zabodla rybí kost. Tady to vidíte, proč jedí tak nebezpečné věci? Když rybu, tak vykostěnou, ale nejlépe je v těchto dnech se veškerému pokrmu vyhnout. Včetně pití. Víte, jak dokáže pálit v hrdle ohnivá whisky? Může to vést k sebevznícení, obzvláště když vám místo ní kdosi nastraží petrolej. Kdepak, bezpečí si člověk zajistí jedině tak, že bude jíst a pít pouze věci, které si sám připraví, a raději ani ty ne. Cukrovinky na stromečku budou mít určitě prošlou záruční lhůtu a zvedne se vám po nich žaludek, z jablka vykoukne červ, rozinku z vánočky určitě vdechnete a udusíte se. Myslíte, že se vám to stane náhodou? Kdepak, oni po vás jistě jdou!

Dochází i k větším hrůzám. Po Vánocích zůstávají zdevastované byty. Mohou za ně stromečky. Ty kusy dřeva strašně rády hoří, zvlášť když se na nich zapálí svíčky či prskavky. Proto je potřeba obzvláštní opatrnosti! Před rozsvícením stromku naplníme kbelík vodou z blízkého potoka. Po zapálení plamenů ho máme neustále po ruce. Důležité je, abychom ho naplnili skutečně sami a měli ho neustále na očích, jinak by se mohlo stát, že by nám ho někdo naplnil místo vody například hexanem. Při hašení hořícího stromečku bychom pak plameny jen více roznítili. Pamatujte, vždy si vše dělejte a připravujte sami!

Stromeček má i další nepříjemné vlastnosti. Zamoří byt množstvím píchlotin, kterým se říká jehličí. To vás pak bude bodat do nohou, kamkoli se pohnete. Smrtijed může jehličí i otrávit nebo očarovat černou magií. Koupě stromečku od neznámých lidí třeba na vánočních trzích může být osudová chyba! Pokud už nějaký chcete mít, popadněte pilku a běžte do lesa. I když tam na vás samozřejmě může číhat smrtijed-zvěromág v podobě kňoura. Raději tedy žádný nechtějte.

Víte například, jak nebezpečné je věšet na stromeček baňky? Často bývají naplněné třaskavým lektvarem, který vás snadno omráčí. Ještě horší je, že se místo nich prodávají vejce běhnic, tedy tvorů se silně jedovatými zuby. Pokud se vylíhnou a kousne vás jich větší množství, pravděpodobně nepřežijete, nebo budete mít trvalé následky. Papírové řetězy na stromečku vás mohou uškrtit, nebo – což je horší – spoutat. Špice na jeho vrcholu je nebezpečná jako oštěp.

O tom nejhorším jsem ještě nemluvil. Pod stromečkem se objevují balíčky! Nikdy si nemůžete být jistí, kdo vám je dává a co v nich skutečně je. Mně například jednou někdo dal k narozeninám baziliščí vejce maskované jako hodinky. Kdybych nebyl neustále ve střehu, mohlo být po mně. A to byly pouhé narozeniny, nikoli Vánoce! Balíčky mohou snadno předstírat, že obsahují dárek, zatímco ve skutečnosti jsou plny černé magie. Pokud nějaký o Vánocích dostanete, okamžitě volejte bystrozory, nebo – ještě lépe – ho bez otálení zničte. Jestliže nutně musíte dostat dárek, neobejdete se bez něj, dejte si ho sobě sami.

Vánoce jsou jedním z nejnebezpečnějších období roku. Myslete na to, jinak vám nikdo nezaručí, že je přežijete! Vždy ve střehu!

Alastor Moody

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *