Potterovský prosinec: Dolores Jane Umbridgeová

| Vydáno:
Vážení!
Tímto dopisem Vás vyzývám k bojkotu vánočních svátků. Všeobecné volno z práce považuji za podvratný zvyk zavlečený do naší kouzelnické společnosti zvenčí. Kouzelníci pojali dojem, že zavřít se na několik dní doma se všemi členy své rodiny je lepší než potřebná každodenní práce, což mně osobně silně připomíná chování suicidální, tedy sebevražedné.


Dalším důvodem pro bojkot jsou lednové následky, které si vybírá řádění z posledního prosincového týdne. Kdyby u svatého Munga vypracovali statistiku povánočních příhod s kostmi, žlučníky a násilím páchaným mezi kouzelníky v důsledku prudké ponorkové nemoci, určitě by ministerstvo dovolené v tyto svátky zrušilo. Než se mi tedy podaří vnést (Merlinu žel na dálku) trochu rozumu do hlav řídících pracovníků, vyzývám vás všechny, abyste uznali výše zmíněné argumenty a dobrovolně se připojili k bojkotu.

A pokud se zdráháte vzdát úplně všech projevů Vánoc, tak vězte, že vánoční strom nejlépe ozdobíte podobiznami vysokých úředníků ministerstva s tím, že pan ministr kouzel by měl zaujmout čestné místo na špici stromku místo špice nebo tuctové hvězdy.

Šťastné a veselé BOJKOTOVANÉ Vánoce

(bez přerušení pracovní činnosti)

přeje

Dolores Jane Umbridgeová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *