Potterovský prosinec: Zkažený pudink Molly Weasleyové

| Vydáno:
Paní Molly Weasleyová je proslulá nejen svými dobrotami z domácí plotny, ale také tím, že je už celá léta nadšenou fanynkou čarodějky Celestýny Warbeckové. Přečtěte si, jak prožila přípravy na Vánoce za doprovodu nového hitu této známé kouzelnické zpěvačky.

Letos jsem se na Vánoce těšila opravdu hodně. Vždycky jsem si říkala, jémináčku, kolik práce před Vánoci je, no znáte to, jednomu by z toho praskly nervy, zvlášť, když je váš dům trochu přeplněné místo, kde si odložíte vařečku na stůl, abyste ji po marném hledání našli druhý den ve vypraném prádle, popřípadě v jedné z holínek na verandě. Vnoučátka ani vlastní děti ve vynalézavosti, jak se postarat o ještě větší předvánoční chaos v domě, nijak nepodceňuju. Jsou po Arthurovi, to je jasné.

Péct cukroví je pro mě ale hotový balzám, u klokotání kotlíků na plotně a mazání perníčků úplně zapomenu na všechny starosti a jímá mě dojetí, jak zas budeme všichni pohromadě. Mí milovaní, to je můj nejdražší poklad!

Když jsem se dozvěděla, že letos před Vánoci vydá nové album Celestýna Warbecková, dojalo mě to tak, až jsem zkazila pudink do košíčků, jak jsem se zapomněla. Navařila jsem si nový, tentokrát už za poslechu jejích písní. Vůbec nechápu, proč se to zbytku rodiny tak nezamlouvá, vždyť láska, a to i u nás, vždycky procházela žaludkem a vždycky byla v Doupěti cítit na každém kroku.

A tak bych vám, moji milí, ráda dala dárek v podobě jedné její písně. Když se do ní zaposloucháte, možná stejně jako já pocítite to hřejivé naplnění, které si odnášíme z Vánoc prožitých mezi našimi blízkými, kdy společná chvíle u stromečku, nad dárky a cukrovím smaže jedním mávnutím kouzelného proutku to špatné a na malý okamžik… můžeme být opravdu „jen šťastní“. A takové vnitřní štěstí, to je to nejlepší vánoční cukroví, ten nejlepší dar!

***

Lásky cukroví
Celestýna Warbecková

Tvé srdce ledové
a pohled jak z ledu
v polevě medové
já namočit svedu.

Ach, lásky cukroví
všechno v nás oživí!

Tvoji, tak přísahám,
chladnou povahu ti
do cukru lásky dám,
přesně dle chuti.

Ach, lásky cukroví
všechno v nás oživí!

Ta sladkost napoví,
až nás dva zakleje,
že lásky cukroví
nám srdce zahřeje.

Ach, lásky cukroví
všechno v nás oživí!

***

Hřejivé Vánoce přeje
Molly Weasleyová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *