Zachraňujeme agenturu Žlutá tlapa – nabízené brigády

| Vydáno:
Chceme-li pomoci agentuře Žlutá tlapa vybřednout z dluhů, musíme pracovat. Otázka zní, co dělat a za kolik.

Brigádu si často vybíráme podle osobních preferencí, neměli bychom však ani zapomínat na to, že pokud jsme na nějakou práci zvyklí, vykonáme ji lépe a dostaneme – snad – lépe zaplaceno.

Jaká byla nabídka v posledních čtrnácti dnech minulého roku, ukazuje následující tabulka. Prázdné políčko znamená, že brigáda toho dne nebyla vypsaná, „x“, že nabízena byla, a „S“, že v ní bylo možné dosáhnout specializace. (První dva dny, 16. a 17. 12., obsahuje tabulka jen proto, aby bylo zřejmé, ve kterých brigádách v následujících dvou dnech bylo možno dosáhnout specializace, v souhrnech proto nefigurují.)

Tabulka brigád v agentuře Žlutá tlapa na konci roku 2022

V průměru bylo vypsáno 5,36 brigády za den, z toho 2,29 umožňovaly dosáhnout specializace, 3,07 nikoli.

Některé brigády docela překvapují. Bylo skutečně nutné zdobit stromeček či vyrábět vánoční dekorace v průběhu a po skončení Vánoc? Proč se raději nevyráběly třeba děsivé dělobuchy? Otázkou také je, kolik se v zimě podařilo nasbírat červů. Naproti tomu dokrmování zvěře je jistě záslužná činnost a Hanibalovo jezero údržbu potřebuje. Plně také chápeme, proč nejčastěji bylo nabízeno odhrabávání sněhu, již zmíněné dokrmování zvěře a topení.

Počet brigád, v nichž bylo možné dosáhnout specializace, mě popravdě řečeno překvapil. Podle své zkušenosti jsem předpokládal, že jich mnoho není, nakonec se však ukázalo, že jich bylo skoro 43 %. Neměl jsem prostě dobrý odhad. Ve čtyřech dnech bylo takových dokonce více než těch, v nichž specializace možná nebyla, třikrát byl počet obou stejný.

Kolikrát by největší šťastlivec mohl specializace dosáhnout? Řekněme, že by 16. 12. uklízel umývárnu, totéž by dělal 18. 12. Potom, 20. 12., by přesedlal na praxi u Paštičky a třikrát si ji zopakoval. Nakonec by třeba dvakrát pracoval v útulku. Specializace by dosáhl pětkrát. Existují i jiné kombinace brigád, které by přinesly pět specializací. Víc než pěti jich dosáhnout asi nebylo možné, alespoň jsem takovou možnost neodhalil. Ale popravdě, kdo by dosáhl i těch pěti, musel by svými věšteckými schopnostmi Sibyllu Trelawneyovou vysoce přesahovat.

Přeji při výběru brigád mnoho štěstí. Ať můžeme v agentuře Žlutá tlapa brzo opět vydělávat, nikoli splácet její dluhy.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *