Potterovský prosinec: „Dobby je šťastný…“

| Vydáno:
Dům Harryho Pottera.

Dům jako každý jiný kouzelnický. Všude se všechno hýbá, odevšad se ozývají zvuky a kam se podíváte, najdete něco ryze kouzelnického. Jedno však je stejné jako ve všech jiných domácnostech. Na obrovském kamenném krbu je připevněno několik červených ponožek. Ozývají se z nich pochrupkávající zvuky a sem tam se některá ošije. Jedna obzvlášť krásná ponožka je připevněna k masivnímu rámu velkého obrazu nalevo od krbu.


Ve skříňce v mnoha polštářích tam podřimuje malé tělíčko. A když podvědomě vycítí, že se na něj upírá pozornost, otevře jedno své krásné velké oko a hned po něm druhé, načež se posadí do hromady polštářů, oči si protře a usměje se hřejivým úsměvem…

„Dobby pamatuje mnoho Vánoc. A Dobby pamatuje i mnoho Vánoc, kdy měl radost. Třeba když si mohl nechat tác připáleného cukroví nebo když mu páni dovolili nazdobit si ve svém kumbálku krásnou větvičku vonící jehličím a pryskyřicí, a slaměnými ozdobami, které už nikdo nechtěl. Dobby měl tehdy moc pěkné Vánoce. Dokonce dostal od pánů dárek – budík. Aby nezapomínal vstát včas a nemusel být potom trestaný. Dobby se umí těšit z maličkostí,“ zatřepotá ušičkama.

„Nejšťastnější ale Dobby byl jako svobodný skřítek. Mohl si o Vánocích dát na Příčné ulici voňavý vánoční punč, jít do všech obchodů, do kterých chtěl, a koupit dárky přátelům, a mohl si dárky, které dostal, nechat doma vystavené, aniž by mu je někdo vzal nebo zničil. Dobby v těch letech nejraději ze všeho navštěvoval své přátele, pokud mohl. Třeba Weasleyovi, které má moc rád, protože k němu byli velmi milí, hodní a přátelští. Také navštěvoval Winky, která si sice moc z jeho návštěv nepamatovala, ale i tak to bylo hezké. Dobby ale nejraději navštěvoval Harryho Pottera. Přítele, který mu dal svobodu a který se k němu choval jako k sobě rovnému. A teď, když už má Dobby jen svůj obraz, nedokáže si představit místo, kde by byl raději, než v domě Harryho Pottera. Dobby byl až do posledního výdechu šťastný, když byl se svým nejbližším přítelem. A teď je s ním napořád. Dobby je velice šťastný,“ skřítkovi se rozzáří oči.

„Dobby by Vám přál, abyste nejen o Vánocích, ale každý den svého života zažívali to největší štěstí – být se svými přáteli a těmi, které milujete.“

Dobby

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *