Potterovský prosinec: Šťastné a veselé studium a šťastný nový školní rok!

| Vydáno:
Zavzpomínejme s Hermionou na její mladá studentská léta a vánoční čas strávený v Bradavicích…

Kdopak by neměl rád studium. Zvláště v okolí vánočních svátků. Kdy jindy je vhodný čas pro studium než v době, kdy jsou volné učebny a knihovny? Chcete si přečíst více? Tak čtěte, čtení rozšiřuje vědomosti a třeba vás to inspiruje k lásce ke knihám a učivu obecně.

Asi nejsou svátky, které bych neměla radši. Všichni jsou po celý rok hodně hluční a pořád někde vyrušují. Ale o svátcích a zvláště o Vánocích jsou dny na hradu nejkrásnější. Kdo měl tu čest zavítat do školní knihovny o Vánocích, tak musí být okouzlen. Tolik nepůjčených knih a tolik klidu a prostoru. Můžete si klidně půjčit Učebnici kouzelných formulí, protože ji nebude mít vypůjčenou někdo, kdo si s ní bude jen házet nebo ji používat jako podpěrku pod hlavu, aby se mu lépe spalo. Spát na knihách je opravdu velký hřích. Nechápu, jak to může někdo provozovat. Knížka se musí něžně otevřít a poté se jí má věnovat plná pozornost.

Knihovna je tak tichá, můžu nerušeně studovat knihy, které jsou pro vyšší ročníky. Tolik klidu a pokoje. Nechápu, proč si to lidé jen přejí a místo toho nezajdou do knihovny. Ehm, ale abych nezdůrazňovala jen důležitost knih, tak bych ráda zmínila i období, kdy vrcholí psaní esejí. Eseje jsou velice podstatná věc v životě každého kouzelníka. Jen vrcholný ignorant by zazdíval důležitost esejí o vánočních svátcích. Právě naopak. Tolik volna a času na práci na esejích. Ukažte mi jediného člověka, který si myslí opak. No dobře, raději to nechci vědět. Nenapsat eseje, to bych snad raději umřela. Vyloučení ze školy je horší jak zemřít. Vůně pergamenů a inkoustu promísená s vůní starých knih, to jsou Vánoce. Nebo si snad někdo představí pod pojmem Vánoce něco jiného?

Nesmíme zapomenout na dárky. Možná to někoho překvapí, ale dárky považuji za velice důležité. Kdy jindy si může člověk přát Vybraný slovník kouzelných zaklínadel a odklínadel pro pokročilé, no ne? Knihu, kterou by si měl přečíst každý. No, jistě jsem si přála i něco lehčího. Životopisy novodobých kouzelníků a jejich vynálezy, to je přesně takový ten románek pro každou slečnu. Doufám, že žádná nebyla o Vánocích zklamaná, že podobnou knihu nenašla. Pokud taková náhodou je, tak jsem dostala druhý výtisk od své mudlovské babičky, tak se můžeme domluvit. Jistě si mě už na hradě najdete a domluvíme se. I když, možná ji dám jako dodatečný dárek k Vánocům Ronovi. Měl by si trošku rozšířit obzory i jiným směrem než jen kolem famfrpálu.

Šťastné prožití vánočních svátků při psaní esejí přeje

Hermiona

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *