Potterovský prosinec: Nové boty a čisté ponožky!

| Vydáno:

Dobrý den, jmenuji se pan Schod, často mi říkají záludný, a byl jsem opravdu dojat, když mi byla nabídnuta možnost podělit se s vámi o vánoční moudro.


Jak jistě víte, jsem několik set let starý, pamatuji doby, kdy hrad byl ještě hromada kamení, které díky magii bylo přeměněno na úchvatnou stavbu, kterou je tento hrad dodnes. Často mě studenti (a někteří fialoví také) proklínají, … no, když se nad tím zamyslím, tak jsem vlastně nikdy nebyl pochválen. Prý jenom lidem komplikuji život. Musíte se jenom jednoduše zamyslet nad tím, kam šlapete, to dá rozum. Koukat se pod nohy. Moje existence podporuje vaše mozkové buňky a tím vlastně přispívá k jednoduššímu učení. Anebo k odřenému koleni či zlomené protéze, ale to už je vedlejší! Na mé existenci se shodli (překvapivě) všichni čtyři zakladatelé, takže mám své životní poslání. Tím dnešním je ale botní osvěta!

Ano, mluvím o botách, botkách, botičkách, kozačkách, lodičkách, keckách, pantoflích, pohorách, žabkách a dalším milionu bot. Je vánoční období neboli čas dárků, nového oblečení, ale i bot! Chápu, že ostatním lidem na nohy moc nekoukáte, ale je to vše o perspektivě. Já třeba vidím především jenom boty! Sem tam sice ještě sukně, ale o tom mluvit nechci. Kouzelník je jen tak dobrý jako jeho obuv, na to nezapomínejte! Jak se chcete zdokonalit v mocné magii, když si ani nevšimnete, že máte podrážku celou prošoupanou a že jsem schopen rozeznat vzorek vaší ponožky?

Uznávám, že v poslední době nebylo moc nových kousků k dostání, to já jinak hned poznám podle zvýšeného výskytu nové obuvi a vůně nových materiálů, ale pořád jsou lepší nové boty, ač ze staré kolekce, než staré, děravé a smradlavé. Nechápu jedince (nechci jmenovat, jsem gentleman), kteří mají jenom jeden, zdůrazňuji, jeden pár bot. Tedy, možná jich mají hromadu v botníku, ale nosí jenom jeden pár. To je hrozný! Chudák boty. Jak by vám bylo, kdyby vás někdo furt tahal a nedal vám ani den volna? Takže koupit nové, nebo najít staronové ve skříni.

Krok číslo dvě: O boty se kouzelník musí starat, nebo poprosit skřítky, aby to udělali za něj. Vy, když se vyválíte v blátě, spadnete do exkrementů nebo na sebe nalepíte žvýkačku, hned utíkáte do sprchy a fuj, hlavně všechno rychle odstranit. Ale co chudák bota? Nedávno jsem potkal jedny bačkory, které mají stále nalepené kousky Kouzložvejky s příchutí máslového ležáku, což byla sezónní příchuť v létě 2011, ostuda!

Už budu pomalu končit, přeci jenom vás nechci uspat, ale poslední a neméně důležitý krok jsou ponožky. Mají se měnit, každý den, opravdu! Já chápu, že hlava s nosem je daleko, ale berte prosím ohledy na mě, skřítky či další stvoření menšího vzrůstu. My za to opravdu nemůžeme, ale třeba určité jedince, ne, opravdu nechci jmenovat, cítím přes půlku hradu. Takže snažně prosím, měnit! Každou snahu ocením a slibuji, že pod novými nebo čistými botami nebo voňavými ponožkami se budu propadat jen do poloviční hloubky!

Zamiřte tedy do obchodů, využijte výprodejů nebo alespoň prohrabejte svůj botník!

Váš ponožkobotně zavázán,

pan Schod

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *