Potterovský prosinec: Šťastný Nový zmijozelský rok

| Vydáno:
Zavzpomínáme na mladé roky Draca Malfoye a nahlédneme do jeho mladé mysli.


Miluji oslavy příchodu nového roku. Každý si sice myslí, že mi je vše naprosto ukradené. No dobře, v tom mají možná trošku pravdu, přesto je na světě pár věcí, kterých si velice vážím. Především je to zmijozelská kolej. Je v příjemně chladivém sklepení a je jednoznačně nejvíce honosná ze všech kolejních místností. Konečně nějaké místo, kde se nevyskytují ti mudlovští šmejdi a ani lidé, kteří s nimi sympatizují. Takový ten chcípáček slavný Potter, no nebudeme si ale kazit svátky.

Silvestr většinou slavím s rodinou. Jsem jedináček, a tudíž si můžu plně vychutnávat krásy našeho panství bez otravného sourozence. Rodiče mě nepokrytě zbožňují, takže si můžu na sídlo vzít koho chci, klidně i své dva nohsledy. Ano, správně, mám na mysli dva zmijozelské kamarády, Crabba a Goyla.
Jsou to mí společníci a nevybral jsem si je náhodou. Jsem sice velice bystrý a inteligentní, to mi nemůže nikdo upřít. Též je má krev čistší než říční vodopád. Nicméně svaly příliš neoplývám. Potřeboval jsem dva, kteří budou silní a nepříliš inteligentní. Nikdo není stejně inteligentní jako já, takže by mě zatěžovali jen hloupými myšlenkami.

Ačkoliv bych kolem sebe měl rád i význačné lidi. Doufal jsem v přátelství s Harrym Potterem, ale ten si vybral tu prašivou kolej plnou mudlovských šmejdů. By mě zajímalo, jak asi taková šmejdka Grangerová slaví Silvestr. Určitě je zavřená v tom svém kutlochu a čte si nějakou tu těžkou knihu, aby zakryla svou neschopnost a krátký rozum. Její rodiče jsou zubaři, může být v kouzelnickém světě ještě zbytečnější povolání?

Nebo jak slaví Silvestra ten zrzavej Weasley? V tom svém domečku na kuří nožce. Stejně tam mají více ochranných kouzel než je povoleno, jinak by se jim rozpadl… tomu věřím… rozpadl a zničil a nejlépe kdyby sebou vzal i celou rodinku. Weasley pořád jen dělá problémy mému otci, no jo no, závist je mrcha. Jak jinak si vysvětlit, že někomu z čisté krve vadí nějaké ty jedy a prostředky proti mudlům. Ponechme však všechny ty to bezvýznamné lidi stranou.

Na Vánoce jsem dostal spoustu zajímavých rachejtlí od svých spolužáků ze Zmijozelu. První chci vyzkoušet blízko jedné mudlovské vesnice. Po vystřelení má vzniknout drak, který chrlí modrý kouzelný oheň. S otcem už mám domluvené, že se postará, aby se nepřišlo na to, kdo je vypustil. Ach ty konexe. Nevím, jak to dělají ostatní, ale já mám trestní rejstřík bílý jako lilie. Ne jak ten Potter, který si nafoukl tetičku.

Poté se dobře najíme se svou rodinou a přáteli a o půlnoci vypustím ten zbytek, už se těším, protože jeden má mít tvar baziliška.To je takové velice příjemné a sympatické zvíře. Kéž bych mohl mít jednoho doma…

Všichni se tedy příjemně bavte a vy ze Zmijozelu, vám tleskám, vy budete mít zábavu logicky největší, protože jste ta největší a nejlepší kolej, že ano…

Já si jdu naložit něco dobrého na talíř a trošku máslového ležáku, zmijozelští jsou všichni zváni do mého osobního sídla. Těším se na vás a na zmijozelou!

Draco

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *