Novinky v registraci

| Vydáno:

Začátek nového kalendářního roku se nese v duchu konce roku školního a blížící se registrace. Jako každý rok se i letos před branami hradu shlukují nováčkové, aby se zařadili mezi stávající studenty.


Někteří se dokonce stanou již velmi známými před branami hradu, ale sláva není vše. Všichni jsou si rovni a musí projít přijímacím kolem registrace. Registrace je na konci zimního roku odlišná od té prázdninové. Především jsou kratší prázdniny. V důsledku toho je otevřena registrace pouze jednou. I když na ni mají studenti přes dva týdny, jsou často tak nedočkaví, že se registrují ihned a většina z nich ani nečte pokyny, které obsahují také zadání eseje. Ta letošní má pojednávat o sedmi pravidlech bezpečného kouzlení.

Jak uvedl zástupce ředitele Whitecrow: „V dnešní mladé generaci pouze málo vybraných kouzelníků čte zadání přijímací eseje. Ještě méně si je schopno uvědomit, že samotný fakt, že se má jednat o esej, znamená, že to, co mají odeslat ve své přihlášce, by skutečně měla být esej a ne třeba nákupní seznam na Příčnou ulici.“ Z toho důvodu přišlo vedení školy s nápadem řešit registrace ihned, a to včetně zasílání sov s rozhodnutím o nepřijetí ke studiu. Proti tomu se sice nelze odvolat, ale nepřijatí studenti v sově obdrží informace o tom, proč byla jejich esej zamítnuta. Pan Whitecrow dále řekl: „Při doručení dopisu se studenti přesně dozvědí, na čem jejich přihláška selhala a co by bylo dobré zlepšit.“

Díky tomu mohou zkusit adepti své štěstí znovu. Během letních prázdnin jde o běžnou věc, ale zimní registrace tuto možnost doposud neumožňovala. Nyní tedy může v zimní registraci uspět daleko více studentů než doposud. Jde o další vstřícný krok pro aspirující kouzelníky během posledních několika registrací. Přínosnou novinkou bylo také připomenutí otevření registrace, díky čemuž zájemci již registraci nezaspí.

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *