Studijní kolekce v salonu NiT

| Vydáno:
Leden byl v proslulém salonu Stříbrná NiT vskutku štědrý. Nejdříve se na pulty vrátily některé z překrásných rób, z kterých zaplesá srdce každé plesů chtivé dámy, a zanedlouho poté se madam Niam i Tir-na-nog vrhla do konečných příprav nové kolekce, kterou v neděli 24. ledna v časných ranních hodinách pustila do prodeje. Neváhejte a pojďte se s touto hravě neotřelou a inspirativní kolekcí seznámit.

Když se na pultech salonu Stříbrná NiT postupně objevily nejrůznější kousky hřejivých, lesklých i vzdušně splývavých šál, bylo jasné, že tentokrát je ve středu zájmu jakási nedbalá elegance pro každou příležitost i trochu té extravagance filmových hvězd. Šály jsou různého střihu a nabízejí tak pestré využití k doplnění našich modelů. Cenově se šály zdají mile dostupné a o jejich užitku v mrazivých zimních dnech nemůže být sporu.

To však byla pouze první část nově tvořené kolekce. Přinést na pulty obchodu něco, co tu ještě nebylo, to chce opravdový kumšt! A přesně to se, myslím, madam Niam podařilo s druhou půlkou kolekce, v níž se nacházejí předměty orientované na studium a výuku na našem hradě.

Ještě nikdy jsme neměli možnost přímo ukázat své nadšení pro studium pomocí hory knih, kterou budeme vláčet s sebou nebo dokonce na sobě! Nikdy jsme ještě nemohli působit tak sečtělým a vzdělaným dojmem a prezentovat svou lásku ke vzdělání tak elegantně!

A ještě nikdy jsme neměli možnost ukázat světu, do kterého z předmětů jsme opravdoví blázni. Milujete astronomii, bylinkářství, dějiny čar a kouzel, kouzelné formule, lektvary, létání, obranu proti černé magii, přeměňování, péči o kouzelné tvory či snad soví orákulum? Za cenu pouhých pěti srpců to můžete dát najevo! Radost tak můžete mít jak vy, tak třeba i profesor, který vás danému předmětu učí, když uvidí, jak hrdé studenty ve svých třídách má. Zde si můžete prohlédnout všechny „barevné zavařovačky od babičky“, které dokládají pestrou škálu učební hrdosti. Lze jen doufat, že kromě úžasu i nadšení vzbudí v hradním osazenstvu i touhu, aby nás výuka v následujícím školním roce o to více těšila, stejně jako pestrobarevné a překvapivé tvoření inovátorské návrhářky ze salonu NiT.


(Pozn. red. Zavařovací sklenice předmětů Kočka, tvor v kouzelnickém světě, Lykantropologie a Žabologie se zařadily k předchozím až po vydání článku, pro kompletnost „sbírky“ je však přikládáme zpětně.)

Protože jsem nápadem nazdobených zavařovacích sklenic vskutku uchvácená, rozhodla jsem se ještě na chvíli vyzpovídat madam Niam, abych pro čtenáře Denního věštce vyzjistila, jak se takový odvážný a přitom jednoduše krásný nápad rodí. Madam byla velmi vstřícná a pár tajemství o nové kolekci mi poodhalila.

Denní věštec: Nedá se popřít, že zavařovací sklenice jako módní doplněk a projev lásky k předmětu je něco naprosto neotřelého, ba takřka geniálního. Můžete čtenářům prozradit, jak jste k takové vizi došla? Co bylo prvotním impulsem k výrobě těch krásných sklenic?

Niam i Tir-na-nog: Popravdě to byla úplná náhoda. Původně jsem plánovala vydat jen pár šál… ale trochu se to zkomplikovalo. – pousměje se – Mám takovou milou slabůstku na washi pásky. Říká vám to něco? Jsou to dekorativní papírové pásky s různým potiskem. Hodí se skvěle na dekorování diářů, sklenic, přáníček… tak nějak čehokoliv. Nuž a na jedné takové pásce mám právě motiv zavařovacích sklenic a v nich jsou různé motivy srdíček – dešťová srdíčka, klasická, kytková atp. A jak jsem tak dělala na šálách typově inspirovaných kolejemi, říkala jsem si, že by bylo přeci hezké se hlásit stejně hrdě jako ke své koleji i k předmětům, které máme rádi. Když jsem si později v diáři odškrtávala hotové povinnosti, koukly na mě právě ony sklenice… 1+1=2 a bylo to doma. A tak máme sklenice učební hrdosti. – usmívá se –

Denní věštec: Ach, zdá se, že někdy k těm nejlepším nápadům vedou úplné náhody! – pokyvuje hlavou a pak položí další otázku – Laickým pohledem se mi jeví jako největší úspěch nové kolekce umně vyskládaný stoh knih Po uši v učení. Je tomu tak i dle statistik prodeje? Čím si to vysvětlujete, že po nich nakupující tak dychtivě sahají a pak ty knihy vláčejí s sebou po chodbách?

Niam i Tir-na-nog: Ano, i statistika obchodu jasně vykazuje největší zájem právě o ten obří stoh knih. Proč? Kdo by neměl rád knihy… hodně knih. Knihy krásně voní. Knihami si cokoliv podložíte. Na knihách se dá sedět. Knihy vás zabaví. Knihami se dá v případě nouze i zatopit. Je to takový kouzelnický ekvivalent cestovatelského ručníku. Jako bonus navíc se stohem knih vypadáte neustále zavaleni prací a lidé vás neobtěžují blbinami… a působíte vzdělaně. To, že na nich jen spíte nebo je používáte jako stojan na kafe, to nikdo nemusí vědět.

Denní věštec: – při zmínce o pálení knih vykulí oči, pak ale stejně nadšeně pokračuje i s posledním dotazem – Slyšela jsem na novou kolekci šál i zavařovaček a knih prakticky jen samou chválu. Jste spokojená s tím, že se věci líbí? Splnila prvotní reakce hradních obyvatel Vaše očekávání? A tvoříte vlastně své poklady s nějakým očekáváním?

Niam i Tir-na-nog: To víte, že jsem ráda, když se kolekce líbí. Nedá se říct, že věci tvořím s přesným očekáváním něčeho. Mám prostě ideu, která mi přijde zajímavá, a říkám si, že by to mohlo místní osazenstvo ocenit a využít. Pokud se trefím… o to lépe pro nás všechny. – radostně se usmívá –

Na závěr tedy přeji teple zabaleným krkům, elegantně omotaným hlavičkám a především učební hrdosti pravého knihomola úspěch a madam Niam hodně spokojených nakupujících!

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *