Studentská vedení od Léta 22 po Léto 23

| Vydáno:
Poslední roky jsem si užívala jiných hradních kratochvílí, a tak mě trochu vyděsilo, že se mi v mezičase podařilo promeškat mnoho změn v kolejních vedeních a čísel Věštce. Naštěstí jsem ale záznamy dala dohromady, přináším je tedy do novinářského archivu, kdyby ještě někdy přišel Fluxus.

Za poslední tři hogroky se toho změnilo více než moje lenost; tak například vznikl již zmíněný Fluxus Temporis, díky kterému mají obyvatelé hradu přímo v profilu evidovány své hradní události a úspěchy. Aby do nich ale byly propsány informace o studentských vedeních, bylo nutné povolat kolejní ředitele – všem z nich děkuji za jejich poctivou práci, která novinařinu usnadňuje.

Také byly ze správy školy úplně odstraněny posty kolejních správců obrazárny, přesto je níže eviduji, protože jsem se doslechla, že v kolejích se s nimi stále počítá.

Ještě než se pustím do tradičního přehledu, chci poděkovat Princess Star, Grace Annabeth Reatcher a Orestě McCollin Vianuevě za to, že mi pomohly dát veškerá data k článku dohromady.


HAVRASPÁR

Havraspár převlékl kabát na mnohých postech. S kolejí se například rozloučil její kolejní ředitel Zendaer Amattis, a to v Zimě 2023. Do Léta 2023 předal žezlo své kolegyni a bývalé pokladnici Grace Annabeth Reatcher. Ta převzala vedení, v němž udělala minimální změny; na primusce po Ewenlii Lerche od Léta 2022 stále zůstává Melanie Abott momentálně aspirující na Snaživce, na prefektovi od stejného roku kolej vede Elizabeth Eileen McAlcarnar. Novinkou s Grace ovšem byla výměna držitelky posledního řádu Roweny, Penelopy Parren, za studentku druhého ročníku Envy Reeves.

Ta si k tomu přibrala i post zástupce kapitána, na němž vystřídala nově jmenovanou kapitánku Addie Hazel, obě změny proběhly též před Létem 2023. Po letech totiž na profiligu dosáhla krotitelka havraní letky Betria Carson, která hned nato opustila hrad nadobro. Poslední změny, které v Havraspáru proběhly, se týkaly postu pokladníka. Ten totiž po Grace přebrala v Zimě 2023 Amaltheia Capella Moonlight, velmi brzy poté se však zmrazila, a tak nakonec nad momentálně nejbohatším trezorem na hradě bdí nadšená famfrpálistka Markét Maky Modřinková.

Havraspár Funkcionář
Kolejní ředitel Grace Annabeth Reatcher
Primus Melanie Abott
Prefekti Elizabeth Eileen McAlcarnar, Envy Reeves
Kolejní duch Isabell Tenebris
Pokladník Markét Maky Modřinková
Famfrpálový kapitán Addie Hazel
Zástupce kapitána Envy Reeves
Správce obrazárny Brianag Mac Coileáin
Šéfredaktor Aya Watanabe

MRZIMOR

Mrzimor navzdory dvěma konkurzům na Ministerstvu nevyměnil kolejního ředitele, zato ale všechna péčka – s primusem se rozloučila Eivli SSelene, povýšení z postu prefekta se tedy dočkala módní ikona Cassiopea Zmlklá. Cassiopeu a bodohrotičku Klotyldu Malíkovou, která prošla procesem zmražení, vystřídaly Déessera Embrasse a Arnika Roztodivná. Všechny tyto změny proběhly v Létě 2022 a byly dost poklidné.

Oproti nim byla situace na pokladníkovi skutečně chaosem; nejprve z něj totiž zmizel během Zimy 2022 Meth von Prag (snad bez hromady zlata), aby následně nad kontem pár týdnů bděla návrhářka oblečení Lakshmana Bhattacharyya. Ani ta se však neohřála dlouho, protože školu opustila a na její místo usedla v Létě 2022 Eivli SSelene, jedna z nejdéle sloužících primusek na hradě; chvíli spravovala oba posty, nakonec si však pokladníka nechala a primuse přenechala kolegyni.

Mrzimor se potýkal (stejně jako ostatní koleje) s odchodem kapitánů. Letku jezevců opustila Selina Garcia, střelkyně a nadšenkyně do asijské módy, a s ní si k běžným hráčům přesedl na lavičce i její zástupce a chytač Theodor Mudd. Céčko si na hruď připnula v Létě 2022 Tery Poe, áčko Ben Gobha, a tak zůstalo famfrpálové vedení Mrzimoru toho času jako jediné genderově vyvážené. Poslední změny se žlutí dočkali na šéfredaktorovi mezi Létem 2022 a Zimou 2023, a to v podobě vždy pozitivní Amandy Wright, která nahradila na postu Helen Miltonovou.

Mrzimor Funkcionář
Kolejní ředitel Oresta McCollin Vianueva
Primus Cassiopea Zmlklá
Prefekti Déessera Embrasse, Arnika Roztodivná
Kolejní duch Ankaret Riannon Sarkany
Pokladník Eivli SSelene
Famfrpálový kapitán Tery Poe
Zástupce kapitána Ben Gobha
Správce obrazárny Katie Ackerman
Šéfredaktor Amanda Wright

NEBELVÍR

Nebelvír za uplynulé tři roky měnil pouze péčka, céčka a áčka. S primusem se totiž rozloučila milovnice severských jazyků Skylar Blair Anderson, aby jej v Zimě 2023 přebrala Princess Star. Na postu prefekta novou primusku nahradila Mackenzie Barker, tu však ve stejném roce stihl vystřídat Claps Craps, protože velmi rychle snad pod tíhou povinností opustila hrad. Na postu druhého prefekta s nimi oběma spolupracovala a dále spolupracuje Ema Talia, která nahradila Miru Jay Michaels.

Kapitánů měli červení ve sledovaném období více než primusů. Nejprve jím byla sympatizantka se škrknami Newika Shelley Lovecraft, post za ni však v Zimě 2022 přebrala Mira Jay Michaels, která byla předtím její zástupkyní (pod sebe si pak vzala jako novou zástupkyni nejprve Skylar Blair Anderson, poté Jane Oak). Mira tým vychovávala dva školní roky, než jej předala právě své zástupkyni Jane Oak v Zimě 2023. Pod tu se pak jako pravá ruka vrátila znovu Skylar Blair Anderson.

Nebelvír Funkcionář
Kolejní ředitel Esperanza Milagrosa
Primus Princess Star
Prefekti Claps Craps, Ema Talia
Kolejní duch Martin Matýsek
Pokladník Una Vinona Flare
Famfrpálový kapitán Jane Oak
Zástupce kapitána Skylar Blair Anderson
Správce obrazárny Christina Elizabeth Stark
Šéfredaktor Simelie Mallorny

ZMIJOZEL

Hadi ze sklepení vyměnili funkcionářů poměrně hodně. Tak například z postu primuse odešla po Zimě 2023 nejdéle působící primuska Noha Noah Limbani. Zlatý odznak si na hrudi přeleštila Nessa Naiadés, návrhářka a módní guru, která vzala v Zimě 2023 stříbrný odznak po Rose Fairy Queen. Ta se na postu ocitla po cestovatelce a odbornici na mě/mně Maraike Auri Nordahl v Zimě 2022. Jakmile si Nessa stříbrný plíšek přeleštila na zlatý, na post prefekta dosedla opět Rhea De Morgan, která už jednou prefektkou byla (Zima 2017–Zima 2018), a doplnila tak Ruby Élise Day, která v Létě 2022 nahradila Christinu Meadows.

Na postu pokladníka se v Létě 2022 po mamonářce Inees Rut Gowstring objevila chudá Saiph Lacaille. Pozice správce obrazárny se po smazání Suzzy Blackwood v Zimě 2022 uvolnila a Zmijozel jako jediný neměl potřebu ji znovu jmenovat. Možná tušil, že to nebude potřeba, možná prostě neměl nikoho, kdo by ji chtěl vykonávat.

Na závěr jsem si nechala famfrpál. Na postu kapitána se totiž v Zimě 2022 vystřídaly Ontaria Emori Reyes a Manon Černozobá. Tu však hrad velmi brzy zařadil na seznam zmražených, a tak si v létě odznak promáčklý od potlouku připnula korektorka a správkyně bloků Denního věštce Maya Prinz. Hadí letku vedla celkem dva roky. Nejprve po boku Sarah Thomspon (od Zimy 2022), poté Zoey Hart (část Zimy 2023), a nakonec Enoly Gatito – poslední jmenované ostatně tým v Létě 2023 předala. Ta si následně jako svého nového zástupce vybrala Gregoryho Silvestra Wernera.

Zmijozel Funkcionář
Kolejní ředitel Veronica Narcissa Williamsová
Primus Nessa Naiadés
Prefekti Rhea De Morgan, Ruby Élise Day
Kolejní duch Marguerita Laux
Pokladník Saiph Lacaille
Famfrpálový kapitán Enola Gatito
Zástupce kapitána Gregory Silvestr Werner
Správce obrazárny kolej je bez správce obrazárny
Šéfredaktor Christina Meadows

Souhrn byl dlouhý; pátrání po funkcionářích to ale doufám zjednoduší všem, kteří by tato jména někdy pro něco potřebovali. Každému z vás, co jste zmíněni v tomto souhrnu, přeji, abyste si svá nejlepší léta na Hogu užili! Funkcionářství je velmi naplňující a může přinést krásné zážitky a momenty. Vše ovšem jednou končí (a zasloužený odpočinek plný vzpomínek chutná nejlíp).

Pro Denní věštec
Saiph Lacaille

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *