Magíci nejvzácnější – 2. část

| Vydáno:
V dnešním pokračování naší magíkové analýzy se podíváme na dosud neprobádané sekce.

Nejdřív se přesuneme na famfrpálové hřiště. Zde mají studenti od druhého ročníku a veškeré fialové osazenstvo skvělou příležitost denně pracovat na svých zkušenostech v rámci individuálních tréninků.

A je vidět, že ji hojně využívají, protože vám téměř půlka hradu může dosvědčit, že nasbírat 500 zkušeností jde jedna dvě.

Na některé magíky si ale musíte nechat zajít chuť. Bombou hnojůvkou už totiž nikoho z koštěte nesrazíte, nedej Merlin abyste ji přestáli a hráli bez zranění dál. Tito magíci se tedy odporoučeli do historie a může na ně vzpomínat jen hrstka držitelů, mezi které patří madam Barb (Zvednout se a hrát) nebo Brianag Mac Coileáin (Tři mouchy jednou ranou).

Pokud jste prvňák jako já, na samostatný trénink, ale i na vstup do Soubojového klubu si nějaký pátek počkáte. Žáci třetího ročníku se ale mohou vrhnout do zápolení a začít se pomaličku
rozkoukávat ve Sklepení. Vaším prvním magíkem se pak nejspíš stane Bílá a černá, stačí vyhrát jediný souboj.

Soubojový klub ale ukrývá i jednu specialitu. Magíka, kterého ještě vůbec nikdo nezískal!
Dobrodruhem se můžete stát pouze pokud máte kompletní průzkumnický set, a to se zatím nikomu nepodařilo. Že by bylo ještě někde skryté patro?

Mezi ani ne procento Bojových mágů s více než 30 000 zkušenostmi patří Vicky Charmant, takže pozor na ni!

Oddechněme si u další malé sekce a tou je Obrazárna, kde na žádné nebezpečné mrzimorské bojovníky nenarazíme.

Jak je vidět, celá sekce patří spíše k těm vzácněji získávaným. Králů umění ale máme hned několik: Lucy de Lioncourt, Margeuritu Laux, Nicolette Marique Leroy, madam Wenai Lafayette a další.

Pojďme se ale vrátit k jedné ze sekcí, která ovlivňuje boj o Školní pohár. Máme tu totiž Soutěže a v nich nejenom Bodovou superstar, ale rovnou Galaktiku. Nebelbrach totiž zvládnul sesbírat neuvěřitelných 40 000 bodů v soutěžích.

Pokud je vám bližší honit se spíše za galeony, tady převzala vedení madam Mintaka Orionis. Soutěže jsou pro ni vskutku Bankomatem, vždyť už si v nich vydělala 2 000 galeonů!

Proti tomu se zdá vypracování 50 soutěží jako naprostá brnkačka.

V Prasinkách se opět dají lehce nasbírat zkušenosti. Stačí si jen zaskočit na brigádu k agentuře Žlutá tlapa, vyluštit jedno čaroku nebo přestát jeden zápas v Siláckém ringu. Nezapomínejte, že šachovou partii musíte zakončit šachmatem, ne že protihráče unudíte k smrti!

Merlinužel, až donedávna nám zadluženost zmíněné agentury notně komplikovala zisk těch nejvzácnějších a nejpracnějších magíků. Myslíte si, že nejtěžší je nasbírat různé bylinky v Zakázaném lese?

Máte částečně pravdu, to je setsakra obtížné. Ale co takhle si vydělat 20 galeonů ve Žluté tlapě? Že si tohoto magíka vymýšlím? Chyba lávky, jen se podívejte na Vicky Charmant nebo Jean Molliacovou.
Díky našemu společnému snažení už ale konečně můžeme vydělávat sami na sebe.

Náš přehled zakončeme sezónní sekcí. Pokud vás donedávna lákala na skryté magíky – ostatně náš nejzkušenější sběratel Filius Orionis jich měl 55 – musím vás zklamat. Ukázalo se, že to jen úřadovaly škrkny, je jich opravdu rovných 30.

Na získání toho nejběžnějšího vám stačí dostat dárek Fleutýny a v létě se jít podívat na Kolodějovu pouť.
Jak je vidět, značná část obyvatel jezdí v létě na dovolenou, protože celých 34 % lidí si ani nebylo nic vystřelit!

Na druhou stranu, když může být téměř 11 % lidí kostkovými velmistry, to skoro vypadá, jako by ty tituly rozdávali zadarmo. To by se u šachu nestalo!

A tím jsme vyčerpali všechny sekce. Pro malé připomenutí tu shrnu 5 nejčastějších magíků:

a 5 těch nejvzácnějších

Kdo bude první Dobrodruh? Dožene někdy někdo madam Mintaku a Nebelbracha v soutěžích? Pokusíte se o to?
Dejte vědět do komentářů!

Pro Denní věštec
Eilonwy Ellesméry

Komentáře

  1. Jen bych pro přesnost uvedla, že 30 magíků v sezónní sekci bylo před příchodem Blátobraní 🙂

    1. Mady, tak to přeju hodně píle a trpělivosti! 😀 Máš před sebou léta práce 😀

  2. Dobrodruh je zatím žel hudbou budoucnosti, nelze totiž získat Průzkumnickou kazajku. Ptal jsem se na to před pár měsíci pana ředitele a odpověděl mi, že Sklepení ještě není dokončeno.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *