Olympijský zpravodaj – Jak vypadají běžci po prvním kvalifikačním kole?

| Vydáno:
Olympijský turnaj mazlíčků je v plném proudu a první kvalifikační kolo v disciplíně běh za utíkajícím cílem nám skončilo před několika dny. Jak vypadá složení této kategorie a naplnili favorité papírové předpoklady? To se dočtete níže.

 

V této kategorii bylo přihlášených celkem 44 mazlíčků. Z druhů chybí maguáři a tlustočervi, čemuž se ani nelze divit. S tlustočervem byste si na olympiádě ani neškrtli a maguáři jsou nejen vzácní, ale ve většině případů sotva odrostlá koťata. Není tedy divu, že se mnoho páníčků rozpomnělo na své dávno vytrénované krysy a vzali brány útulku útokem.

Ojedinělý zástupce závodního šneka Okanagan patří madam Any Dawson, kluběnky Tylly a Willy zmijozelským studentkám Jazze Viggo a Gitě Hrdličkové, Nero pak Melise Pestré.

Co se týče majitelů samotných, nejvíc mazlíčků přihlásili Nebelvírští (12) v závěsu s fialovou populací hradu (11). Následuje Zmijozel s devíti účastníky a MrzimorHavraspárem mají shodně po šesti zástupcích.

Pojďme se ale podívat, jaké papírové šance měli mazlíčci před kvalifikací. Zde bych jen chtěla upozornit, že se mi merlinužel nepodařilo sesbírat všechna data před proběhnutím závodu, takže u mazlíčků, kteří si vylepšili osobní rekord v kvalifikaci, nemám potřebné údaje.

Papírově by ale pořadí vypadalo následovně:

Téměř všichni mazlíčci jsou v běhu vytrénovaní na 100 bodů a mají přes 90 % agrese. Jedinou výjimkou je Aramis pana ředitele, nicméně on se na svou kočku magicky navázal. Sice ji musí vytrénovat znovu od nuly (takže v běhu má Aramis nyní 15 bodů), ale zato se mu kočka odvděčí štístkem navíc u splněných přání a novým maximem 105 bodů.

Nutno podotknout, že ony rekordy naší papírové TOP 10 jsou často historické. Nerys, Hermerlin, Jerry a Mairwen se od roku 2018 nikam neposunuli. V rámci tréninku na olympiádu se ale urodilo hned několik osobáků, v dubnu 2023 s tím nejčerstvějším Okanagan madam Any.

Pokud jde o nejméně vytrénované sportovce, bez šance je trio kluběnek, které mají v průměru kolem jednoho bodu v běhu, následované žábami Melanie Abott a Reného Morrise, které mají 3 a 0 natrénovaných bodů.

Jak se nakonec sázka na prověřené nebo úplně mladinké mazlíčky majitelům vyplatila?

První místo s náskokem vteřiny potvrdila Nerys od Saiph Lacaille. Hermerlin se probojoval do TOP 10, ale madam Nerys Heliabel Ghostfieldová bude mít ještě spoustu práce ho tam udržet. Několik osobních rekordů bylo překonáno. Noširo Mayi Prinz, Číčák Clapse Crapse, a Saphira Ayi Watanabe si vylepšili svoje dosavadní rekordy.

Oproti tomu Mairwen Phillipy O Connel zaostala téměř o 30 vteřin za svým maximem. Jerry od Vicky Charmant spadnul z pomyslného 4. na 15. místo.

Rozestupy jsou také velké. Na prvních třech místech jsou celkové časy do devíti minut (tedy 540 vteřin), Okanagan na čtvrtém místě ztrácí na stupně vítězů téměř 35 vteřin. Přece jen máme za sebou teprve první kolo, uvidíme, jestli nás někdo překvapí.

Postup 2/3 nejlepších závodníků znamená, že do dalšího kola by měla těsně proklouznout ČaroPRSKlina Simelie Mallorny na 33. místě. Aramis pana ředitele obsadila 34. místo a nabízí se otázka, jestli pan ředitel neměl s tím magickým poutem počkat až po olympiádě. Všechny kluběnky jsou ze hry venku.

A co na samotnou olympiádu říkají majitelé mazlíčků?

Denní věštec: První kolo kvalifikace skončilo a vaši mazlíčci postoupili do druhého kola. Jaká od nich máte očekávání?

Claps Craps: S Číčákem budeme oba spokojení, pokud se nám podaří umístit do pátého místa!

Phillipa O Connel: Mairwen mě osobně překvapila, je to stará dáma a takový výkon! – směje se

Barbara Arianne Lecter: Krysana je krysí babička, je to jedna z úplně prvních krys, co na hradě byly, takže jsem spíš chtěla zjistit, co ještě dovede. Očekávání jsem neměla.

Denní věstec: Připravovali jste nějak mazlíčky na samotný závod?

Claps Craps: Na olympiádu jsme trénovali téměř do poslední chvíle. Nakonec se nám však podařilo všechny tři disciplíny dotrénovat a nabrat závodní formu.

Phillipa O Connel: Na závod jsem ji nijak nepřipravovala, jen jsem chtěla dohlédnout, aby byla dobře nakrmená (což se mi teda nakonec nepovedlo) a byla bez stresu.

Barbara Arianne Lecter: Závodění mi přijde dost o náhodě, takže ani nijak nepřipravuji. – směje se

Denní věštec: Věříte, že se v dalších kolech ještě zlepšíte?

Claps Craps: Myslím si, že třetí místo je momentálně náš výkonnostní strop. Pokud bychom pomýšleli na vyšší umístění, musel bych se nejspíš začít vzdělávat v péči o kouzelné tvory a získat tak bonusy s tím spojené.

Phillipa O Connel: Natrénováno má už z mládí, tak snad jen pozitivní motivace. I když ona je taková zapšklá agresivní potvora, tak nevím, jestli by ji to spíše nerozhodilo. – směje se

Barbara Arianne Lecter: A jestli se zlepším? Já určitě, ale jestli i krysy zrají jako víno, to nevím!

Majitelky zasloužilých sportovkyň berou olympiádu jako příležitost provětrat svým krysám ztuhlé svaly a pozitivní výsledek je tedy spíše příjemným překvapením. Nebelvírský prefekt však k olympiádě přistoupil věru sportovně a kocoura poctivě trénoval. Nezbývá než dodat, že všem budeme držet palce v dalším kole!

Pro Denní věštec
Eilonwy Ellesméry

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *