Tamtamy hradu opět duní

| Vydáno:

Ve spolupráci s MVVV (Magickým výzkumem veřejného mínění) vám opět přinášíme názory a odpovědi obyvatel našeho hradu. Zdrojem odpovědí je opět jedna ze soutěží. Zjistěte, zda máte stejný názor jako většina, nebo jdete proti proudu!

Jak bylo řečeno výše, článek vzniká díky odpovědím ze soutěží. Konkrétně se jedná o první a druhé kolo soutěže MVVM – Otázky. Zatímco do prvního kola přišlo celkem 46 odpovědí, tak druhé kolo bylo slabší s pouhými 39 odpověďmi. A nyní již k výsledkům výzkumu.

První otázka „Jaký je nejúžasnější domácí mazlíček na hradě?“ pochází ještě z prvního kola soutěže a konkrétní jména domácích mazlíčků jsem převedl do obecné roviny. V tomto výzkumu zvítězila s malým náskokem kočka se 13 hlasy. V poměrně těsném závěsu se umístila kluběnka (9 hlasů) a maguár (7 hlasů). Další místa obsadila krysa a žába (obě po 5 hlasech), hafoň a tlustočerv (oba po 3 hlasech). Do odpovědí se dostal i unikátní domácí mazlíček – hrabák. Tak kdopak ho na hradě vlastní?

Druhý dotaz „Kdo je nejoblíbenější profesor v Bradavicích?“ má opět velmi těsné výsledky. Vítězství pro sebe získal vlkodlak Remus Lupin s 10 hlasy. O jeden hlas méně získala profesorka přeměňování Minerva McGonagallová. Se šesti hlasy se musel spokojit ředitel havraspárské koleje Filius Kratiknot. Čtyři hlasy získal shodně bývalý ředitel Albus Brumbál a učitel péče o kouzelné tvory Rubeus Hagrid. Dva hlasy získal další z ředitelů koleje – Severus Snape. Po jednom hlasu získal Alastor Moody (i když nikdy prakticky nevyučoval), Horácio Křiklan, Mirabel Garlick a poslední z kolejních ředitelů z období studia Harryho Pottera – Pomona Prýtová.

Třetí výzkum na téma „Kdo je nejméně oblíbený profesor v Bradavicích?“ vyhrál s velkým náskokem profesor Severus Snape, který získal umístění i v žebříčku o nejoblíbenějšího profesora. Takže jak to vlastně je? Druhé místo obsadila náměstkyně ministra kouzel Dolores Umbridgeová se 13 hlasy. Dále se do žebříčku dostal i profesor Binns (4 hlasy), vyučující dějiny čar a kouzel, a s jedním hlasem i profesorka jasnovidectví Sibyla Trelawneyová.

Souboj v otázce „Jaký je nejznámější lektvar?“ měla jasného vítěze. S 24 hlasy ovládl anketu mnoholičný lektvar, jehož použití je ministerstvem regulované. Druhé místo získal lektvar štěstí felix felicis, a to s 9 hlasy. Po dvou hlasech získal lektvar lásky a veritasérum. Po hlasu získal povzbuzující lektvar a lektvar smrti – doušek živé smrti. Znáte ještě nějaký další odvar?

Pátá otázka „Jaký je nejnavštěvovanější předmět na naší škole?“ měl opět drtivého vítěze, a to Lektvary (22 hlasů), jež momentálně na škole vyučuje prof. Barbara Arianne Lecter. Do žebříčku se s čtyřmi hlasy dostala Obrana proti černé magii, jež vyučuje prof. Filius Orionis, a Živlová magie, jež má na starosti prof. Nerys Heliabel Ghostfieldová. Se třemi hlasy se do žebříčku probojoval Literární seminář prof. Anseioly Jasmis Rawenclav. Po jednom hlasu získaly předměty Drakověda (prof. Eillen McFir Elat), Knihomilství (prof. Marylin Cuthbert), Jak se šťastnějším státi (prof. Marylin Cuthbert), Kouzelné formule (prof. Theresa Veilin Brendi) a Spánkologie (prof. Tadäus Trottertickler).

Šestý výzkum se týkal soubojového klubu a cílem bylo zjistit „Jaké je nejoblíbenější kouzlo v soubojovém klubu?“. Dotaz byl položen ještě před rekonstrukcí soubojového klubu a před zpřístupněním i pro studenty druhého ročníku. Vítězem se stalo kouzlo spánek, jež soupeře na dva tahy uspí, a to s 15 hlasy. Pět hlasů přišlo od studentů, kteří zatím neměli přístup do soubojového klubu, a jejich odpovědi tedy nebyly úplně relevantní. Druhé místo tak s čtyřmi hlasy obsadil léčivý dotek. Po dvou hlasech získala mocná ledová bouře, běžné uzdravení, vyvolání démonické kočky a vyvolání krysy. Mezi další kouzla zvolená do žebříčku nejoblíbenějších se probojovala jedová střela, kolejní kouzlo (nově nahrazené vyvoláním patrona), ledová střela a vyvolávačky démon, hejno netopýrů, undina a vosy.

Poslední dnešní dotaz „Jaká je nejoblíbenější brigáda v agentuře Žlutá tlapa?“ měl poměrně vyrovnané výsledky, a proto bylo pro článek zvoleno jiné ztvárnění. Jste s ním spokojeni a přijde vám přehlednější? Ale nyní již k vítěznému místu, jež si se šesti hlasy dělí čištění Hanibalova jezera a podržtaška. O hlas méně získala práce v útulku a ještě o jeden hlas méně získalo dokrmování zvěře. Se třemi hlasy si musí vystačit oprašování portrétů a sbírání červů. Dva hlasy získalo „aktuální“ odhrabávání sněhu a papírování na ministerstvu. Po jednom hlasu získala funkce ministerského dveřníka, natírání chodeb, praxe u Paštičky, další „aktuální“ topení a úklid umývárny. A která brigáda je nejsympatičtější vám?

Tím tedy končí dnešní přehled a nahlédnutí do duší a mínění našeho hradního obyvatelstva. Doufám, že vám tyto informace přijdou zajímavé a že se na dalších výzkumech budete podílet i nadále nebo se přidáte mezi nové respondenty.

Pro Denní věštec
Martin Javor

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *