Věštecká letní stáž – 1. kolo

| Vydáno:
Milí čtenáři, škola skončila a nám konečně začalo tolik vytoužené léto. To ovšem neznamená, že bychom se neměli dále vzdělávat!


Proto Denní věštec domluvil pro své čtenáře stáže v různých kouzelnických školách po celém světě! Konkrétně se jedná o Krásnohůlky, Uagadou, Castelobruxo a Mahókotoro. Společně s námi se můžete do těchto škol vydat, poznat tamní prostředí i studenty a třeba si i něco odnést na památku.

(Zdroj: The Wizarding World)

Jako první si představíme školu, která je nám geograficky nejblíže – Akademii Krásnohůlek v Pyrenejích ve Francii. Do této školy docházejí mladí kouzelníci a čarodějky především ze zemí s románskými jazyky – tedy z Francie, Španělska, Portugalska, Nizozemí, Lucemburska a Belgie. Stejně jako naše škola mají Krásnohůlky dlouhou historii, založeny byly už ve 13. století.

(Zdroj: Beauxbatons Academy Roleplay Wiki)

Akademie sídlí v zámku obklopeném zahradami a fontánami. Školu stejně jako Bradavice obklopují kouzla, jež odpuzují mudly, ale navíc ji před nechtěnými zraky skrývají i vysoké hory. Jak by vám slušivé kostýmky – školní uniformy – asi mohly napovědět, v Krásnohůlkách si potrpí na eleganci a vkus, a proto je škola extravagantně zdobena ledovými sochami a večeře jsou doprovázeny zpěvem lesních nymf.

Seznam předmětů je v Krásnohůlkách značně podobný našemu – ale veliký důraz kladou především na výuku lektvarů. Aby taky ne, když na škole studoval a později dlouho působil Nicholas Flamel, tvůrce legendárního kamene mudrců.

A právě lektvary jsou předmětem i našeho výběrového řízení na stáž v Krásnohůlkách, kde si budete moci procházet rozlehlé zahrady, nadýchat se svěžího horského vzduchu a poslouchat nymfy, až si budete pochutnávat na místních specialitách. Vaším úkolem je připravit skutečný lektvar a celý postup fotograficky zdokumentovat. Není to ovšem jen tak! Lektvar musí být připraven z alespoň 6 surovin, přičemž tři z nich budou:

  • kapka ranní rosy,
  • pískový prášek
  • a žlutý květ.Zadané suroviny můžete použít v libovolném množství.

Fotky výsledného lektvaru včetně postupu zasílejte na letnistaz.dv@gmail.com do 16. 7. 2023. Nezapomeňte připojit i své jméno! Ti nejlepší z vás pak budou vybráni na stáž.

Těšíme se na vaše příspěvky!

Pro Denní věštec
Maya Prinz

Published by

Maya Prinz

Korektorka tělem i duší. Jejím hlavním životním posláním je zbavovat texty chyb; mimo to se věnuje i věšteckým blokům, které spravuje od března 2022.

Komentáře

      1. To možná bude dobrý nápad. 😀 Jako nápad bych měla, jen teď trošku pokulhává sehnání žlutého květu. Ale já něco vymyslím (snad).

        1. Přinejhorším nad barvou přimhouříme oko (či obě), stačí si záměnu dobře odůvodnit! x)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *