Nováčkovský turnaj Denního věštce – 2. kolo

| Vydáno:
První kolo turnaje máme úspěšně za sebou a my máme velkou radost z doručených vypracování. No jen se na ně podívejte!

Prvního kola NTDV se zúčastnili čtyři šikovní nováčci. Merlinužel jen dva z nich poslali úkol celý, ale samozřejmě i snaha se cenní!

Nejrychlejší řešitelkou roztrhaného pergamenu se stala Aurora Mockingbird! Dokázala ho složit za pouhou 1 minutu a 27 vteřin! Získává tak onen slibovaný bodík navíc. Zrovna tak se jí moc povedl příběh. Věříme, že jde o dobrou průpravu pro studium na škole.

Druhou šikovnou slečnou, která nejprve složila pergamen, poté se poprala s ďáblem a nakonec sepsala moc pěkný příběh, je Tracy Rhodes!

Ještě musíme zmínit slečnu Izabellu Cerrutti a pana Castora Geminiho Pratense. Oba složili pergamen, merlinužel se už nepoprali s ďáblem a chybí příběh. I tak ale ceníme snahu a budeme držet palce do dalšího kola!

Nezapomeňte, že není třeba zúčastnit se všech kol. Ale platí, že čím více bodíků, tím lepší cena… a pocit!

A teď už se pusťme do další části turnaje.

Ve druhém kole jsme si pro vás nejprve připravili křížovku, která prověří, jak moc jste se na hradě rozkoukali. Číslo v závorce před nápovědou označuje písmeno, ze kterého pak vytvoříte tajenku.

Křížovka

Nebudeme ale jen luštit! Jistě jste si všimli, že když na hradě uděláte něco poprvé, dostanete sovu s magíkem. Magíci jsou různého typu. Od těch obecných, které můžete získat za snědení Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak, až po ty, které získáte až po letech snažení.

Vaším úkolem tento týden bude věnovat se magíkům. Na výběr máte ze dvou variant:

  1. Získat alespoň tři nové magíky. Nezáleží na jejich druhu, jen musí být splněny v tomto termínu.
  2. Zdokumentovat pokrok ve třech rozpracovaných magících. Vyfoťte stav s vaším jménem a datem na začátku termínu a pak na konci.

Jako bonus pak můžete zkusit zjistit, jaké magíky lze získat na místě, které vám v křížovce vyšlo. Čas máte tentokrát do 25. 7. 2023.

Do externího sovince hogwartsdv@gmail.com nám pak zašlete jak vyluštěnou křížovku se svým kouzelnickým jménem, tak i print získaných magíků.

Za redakci Denního věštce
Eilonwy Ellesméry

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *