Nováčkovský turnaj Denního věštce – 3. kolo

| Vydáno:
Tentokrát měli naši účastníci za úkol lovit magíky. Jak se jim dařilo a které magíky úspěšně zdolali? A jaké je zadání dalšího kola? Neváhejte a čtěte.

Do druhého kola NTDV se tentokrát pustili tři nováčci a všichni úspěšně zdolali křížovku i hon na magíky.

První vypracování odevzdala Aurora Mockingbird. Správně vyluštila křížovku a dala dohromady i bonusovou tajenku – Kuchyně. Do řešení se ovšem vloudila chybka, kdy tajenka dávala dohromady slovo Kucyně. Za upozornění děkujeme bystrozrakému Castoru Gemini Pratens. Že by budoucí korektor?

V kuchyni se dají získat magíci Zakázané ovoce, Požitek zelináře a Dračí dech. Aurora i Castor si za správnou odpověď vysloužili bonusový bod.

Třetí úspěšnou lovkyní se pak stala slečna Tracy Rhodes.

A do jakých magíků se nováčci pustili?

Auroře se podařilo získat magíky Čokožabka, Druhá šance a Sokolník. Pět sov se v sovinci rozhodně neztratí, ale doufám, že čokožabku pustila na svobodu.

Castor také dal svému oblečení Druhou šanci, ochutnal Bertíkovy fazolky (To je dobrota!) a postaral se o mazlíčky v útulku (Zácvik).

Z Tracy se stal Zenový mistr díky vítězství v Siláckém ringu, trénovala svého mazlíčka (Atlet) a navštívila Kolodějovu pouť (Pouť je tady!).

Po druhém kole tedy vypadá tabulka následovně:

Nic není rozhodnuto, nebojte se tedy stále zapojit! Ale teď už k zadání dalšího kola.

Minule jste potrápili hlavičky luštěním křížovky a snažili se ukořistit nové magíky. Tentokrát budete mít za úkol ukázat, nakolik se těšíte na svá studia. Nebo vy jste se snad ještě nekoukali, jaké předměty se na hradě učí? Šupejte to napravit a abychom si ověřili, že víte, kde tyto informace najít, přiřaďte profesory k jejich předmětům.

Předměty

Zaujal vás některý z předmětů? Skvěle! Vyberte si libovolný předmět a napište básničku o tom, jak si představujete, že probíhá výuka. Básnička by měla mít alespoň 12 veršů. Já teda nevím, jak vy, ale tipovala bych, že třeba ve Spánkologii bude hrát roli polštářek s peřinou.

Jako bonus můžete zapátrat ve starších vydáních Denního věštce a zjistit, který z předmětů je ten vůbec nejnavštěvovanější co do počtu vydaných vysvědčení!

Vypracování všech tří částí (jako vždy včetně printu kvízu s vaším jménem) zašlete do externího sovince Denního věštce do 8. 8. 2023. Ovšem pozor na změnu adresy! Tentokrát už jen na ntdvhog@gmail.com

Za redakci Denního věštce
Eilonwy Ellesméry

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *