Věštecká letní stáž – 3. kolo

| Vydáno:
Léto je v plném proudu a stejně tak naše cesta po světových kouzelnických školách. Navštívili jsme Japonsko a Francii a nyní se spolu s námi pojďte přesunout do Afriky!

Kdo z vás zatím ještě o naši letní stáž nezavadil ani špičkou klobouku, toho ujišťujeme, že stále není na nic pozdě. Přidat se můžete kdykoliv. Klidně jen podle toho, která škola vás zajímá. Za navštívení ale rozhodně stojí všechny!

Dnes se přesuneme na jih do Ugandy. Právě tam se totiž nachází kouzelnická škola Uagadou.

(Zdroj: The Wizarding World)

Magicky nadané děti z celé Afriky se scházejí právě v této škole hluboko v Měsíčních horách. Jde o jednu z největších škol a pro nás možná také jednu z nejzvláštnějších. Zejména z toho důvodu, že čarodějky a kouzelníci v Africe si neosvojili hůlky. Dávají přednost své vlastní magii. Navíc vynikají v přeměňování a v astronomii.

A protože právě absence hůlek je pravděpodobně největší změnou oproti evropské kouzelnické komunitě, zaměříme se na ni v rámci naší cesty.

Stejně jako pro našince, i pro africké čaroděje je souboj zábavou a praktickým cvičením. Jak ale vypadá takový souboj bez hůlky? Liší se nějak jeho pravidla od našich? Jak vůbec vypadá takové kouzlení bez hůlek?

To je právě váš úkol. Sepište doubledrabble (právě a přesně 200 slov) a nechte nás do tohoto tajuplného světa nakouknout v  krátké reportáži ze souboje v Uagadou.

Čas máte do 13. 8. 2023 včetně. Jako již tradičně svá vypracování posílejte do externího sovince letnistaz.dv@gmail.com

My se budeme na vaše zjištění moc těšit!

Pro Denní věštec
Theresa Veilin Brendi

Komentáře

  1. Ach, dvě stě slov je na tohle málo. Ale to by to nebyla stáž, kdyby to nebylo náročnější 🙂 Děkuji za další kolo

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *