Nováčkovský turnaj Denního věštce – 4. kolo

| Vydáno:
V rámci přípravy na nadcházející školní rok jsme nováčky vyslali zkoumat, které předměty se u nás vyučují. Jak si s tím poradili?

Jak je vidět, většina nováčků nechce ještě na úkoly ani pomyslet. Tohoto kola se zúčastnili jen dva vytrvalci – Aurora Mockingbird a Castor Gemini Pratens.

Oba sepsali básničku a správně odhalili, že to Lektvary jsou tím nejčastěji absolvovaným předmětem na škole. Aurora si tedy právě Lektvary zvolila jako téma své básně. Závěrečné dvě sloky naznačují, že madam Barb se může těšit na nového studenta! (A dle délky básně se dost možná dočká i madam Ansí na některém z Literárních seminářů).

Lektvary také vyžadují talent a nadání,
Spoustu pátrání i poznání.
Každá část receptu je jedinečná i klíčová,
Chvilku potrvá, než tvá práce je hotová.

Lektvary jsou tedy uměním i vědou,
Když propojíš ruku s hlavou.
Na předmět lektvary vstoupit, já budu žádat,
Přeci každý kouzelník chtěl by je ovládat.

Castor se naopak těší na Létání na koberci. Zde si dovolím ocitovat jen rýmy, které mě velice pobavily a nikoli celou báseň (na přání autora).

Zvolil jsem si předmět létání,
už mě nebavilo to věčné běhání.
(…)
Chrániče mimo školu v zásadě nenosím,
jsem těžkej frajer, to ustojím.

Přiznávám, že jsem ještě na koberci neletěla. Ale vzít si na famfrpál koberec místo koštěte, by mohlo fungovat skvěle! Obzvlášť na tréninku, kdy hrajete pasivní bránu. Díky, Castore, za inspiraci!

Plný počet bodů si tentokráte odnáší pouze Castor, který se nezalekl přiřazování profesorů k jejich předmětům, které je značně obtížnější bez výpisu předmětů v Informacích o výuce.

Teď ale k zadání 4. kola. Jste tu již nějakou chvíli a jistě jste si všimli, že se nám tady rozmohla ošklivá nemoc, která všechny obyvatele hradu připravila o vlasy. Kde vznikla a jak se k nám rozšířila? Jestli jste se už byli podívat u jezera v Godrikově dole, jistě jste si všimli, že se tam ještě na začátku prázdnin nedalo plavat. Po hladině plulo mnoho nepořádku. Tento nepořádek jezero zamořil a zafungoval jako hráz a voda se z jezera vyplavila až do Zakázaného lesa.

Připravili jsme pro vás takový malý jezerní kvíz, abyste se v situaci trochu zorientovali.

KVÍZ

Kdybyste chtěli vědět víc, vzniklo na toto téma mnoho článků napříč všemi hradními periodiky. U vlasů ale ještě chvíli zůstaneme. Zajímalo by nás totiž, jaké vlasy máte. Nebo byste mít chtěli. Vzhledem k tomu, že kadeřnictví zavřelo, je jen na vás, abyste si je vytvořili.

Své postavičce tedy domalujte, dokreslete, nebo jinak graficky vytvořte svůj ideální účes.

Jako bonus se zkuste zúčastnit některého z tahání u jezera a svou aktivitu zdokumentujte screenshotem (aby bylo pěkně vidět, že jste tahali s alespoň jedním dalším člověkem).

Výsledný obrázek, výsledek kvízu (včetně vašeho kouzelnického jména) a bonus opět odešlete na externí sovinec Denního věštce ntdvhog@gmail.com do 23. 8. 2023!

Za redakci Denního věštce
Eilonwy Ellesméry

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *