Předpověď počasí z Veverčího oříšku – Strašidelný speciál

| Vydáno:
Předpovídání počasí je zpět! A doufejme, že bude alespoň trochu přesné, protože svádět neúspěchy na naše redakční rosničky už opravdu nebylo únosné!
Pojďme se tedy společně podívat, jaké počasí nás čeká v nejstrašidelnějším období – o Halloweenu.

Někdo by mohl nabídnout, že pro něj nestrašidelnější bývá pondělí nebo třeba každé ráno, ale jistě si rozumíme.

Každopádně doporučujeme pořádně procvičit kouzlo *Lumos*, neboť rána bývají nejen těžká, ale také pěkně tmavá. K tomu očekáváme teploty okolo bodu mrazu. Jak příhodné, když jde o rána… Nemusíte však věšet hlavu, odpolední teploty se budou šplhat k maximu 11 °C, jehož dosáhnou při odchodu z práce!

Po celé strašidelné období (pro někoho až do Vánoc) varujeme před padáním žab z nebe! Místy mohou padat také kočky, ale ty očekáváme pouze zřídka.

Pravděpodobné je také krvavé sněžení a žluté náledí. Ideálně si v takových podmínkách zajistěte přenášedlo nebo letax. Cestování na koštěti či jiném venkovním dopravním prostředku se zásadně nedoporučuje.

Povětrnostní podmínky budou dosahovat vrcholu právě 31. října, kdy vás nárazový vítr může velice elegantně přibít k zemi. V takovém případě nepřistávejte na jedné hromadě, abyste se kostlivcům nemíchali.

Citlivější jedinci budou patrně pociťovat problémy s tlakem. Tento problém však bude způsobem častými úleky nad děsivými přízraky, ne počasím samým.

Nemusíte se však obávat, nevlídné počasí bude vládnout jen chvíli a pak se opět rozjasní. Tedy… jak komu.

Zajímavosti ze světa:
Británie na Halloween hlásí orkány nad většími městy. Patrně budou vznikat víry od čarodějnic mířících na každoroční setkání.
Irsko varuje před námrazami, zejména na oknech, v důsledku pohybu přízraků a duchů.
V Německu hlásí ideální podmínky na koupání a opalování. Jak je to možné, nevíme. Snad nějaký černomagický rituál…

Buď jak buď, počasí vládne nám a ne my jemu. Doufáme, že vás nezasáhne žádná žába ani kočka, že ve zdraví přežijete cestu na koštěti a že se s námi budete těšit na další předpověď počasí.

Pro Denní věštec
Theresa Veilin Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *