Tipy na halloweenské výlety

| Vydáno:
Mudlové jsou mistři volna. To je tamhle státní svátek, tamhle ředitelské volno. Školní rok začal teprve před pár týdny a mudly už čekají podzimní prázdniny!

Nějakou výhodu to ale pro nás přece jen má. Podzimní prázdniny se datem točí okolo Halloweenu. A ani mudly tento svátek nenechává chladnými. Ve skutečnosti se toho u nich děje spousta. Pokud jste zvědaví a přemýšlíte, že byste se během následujících dnů zajeli do jejich světa podívat, mám pro vás několik tipů, které by se vám mohly líbit.

VÝSTAVA DÝNÍ


(Zdroj)

Botanická zahrada hlavního města Prahy pořádá již tradiční výstavu dýní. Nejspíš si teď říkáte: „Dýně, no. A co jako? Těch máme v říjnu plný hrad.“ To je pravda, máme. Ale co když vám prozradím, že se trojská botanická zahrada po celý letošní rok zabývá tématem Asie? Už jsem si získala pozornost alespoň milovníku asijských kolekcí a draků?

Od 13. do 31. října budou k vidění nejen dýně samotné, ale také dýňové dekorace, které vás zavedou na cestu do Asie. Můžete se tak těšit na draky, gejši, lampiony a další oblíbené motivy.


(Zdroj)

28. a 29. října bude v zahradě navíc probíhat workshop dlabání dýní a malování na perníčky. Nebudou chybět ani stánky s nejrůznějším občerstvením. Workshop se pak uskuteční ještě v úterý 31. října. Halloween bude zakončen večerním průvodem zahradou, při němž si můžete posvítit svými novými dýňovými lucernami.

STRAŠIDELNÁ LABORATOŘ


(Zdroj)

Od 26. do 29. října se v laboratoři ve 4. patře iQPARKU v Liberci můžete podívat, jak si mudlové představují míchání lektvarů.

Vyzkoušíte si výrobu lektvarů či slizovou bažinu. V rámci halloweenského veselí si také můžete vyrobit strašidelnou škrabošku, zkusit si prolézt pavoučí sítí či navštívit Draculovo doupě.

HALLOWEEN V ZOLOGICKÝCH ZAHRADÁCH

Také zoologické zahrady se zapojily do halloweenských oslav. Užít si je mohou nejen zvířata, ale také návštěvníci.

Safari park Dvůr Králové pořádá rovnou celý Týden duchů.


(Zdroj)

21. října areál ozdobí tisíce dýní. Dýně se stanou také součástí potravy zvířátek a pro návštěvníky budou připraveny dýňové pokrmy v restauracích.

Každý večer se zahrada rozsvítí dýňovými lucernami rozmístěnými po celé zoo.

Vrcholem Týdne duchů bude 28. října Strašidelná stezka plná úkolů a herních stanovišť.

do 4. listopadu běží sběračská soutěž Šípkový podzim pořádaná Zoo Ostrava.


(Zdroj)

Účastníci soutěže mohou přímo na vrátnici nosit usušené a roztříděné šípky, jeřabiny a žaludy. 4. listopadu se v zoologické zahradě uskuteční halloweenské oslavy, na kterých budou vyhlášeni nejlepší sběrači. Ti se kromě dárkových balíčků mohou těšit i na návštěvu zákulisí zoo.

VÝSTAVA HARRY POTTER

Pokud už se do mudlovského světa vydáte, můžete rovnou navštívit i Regionální muzeum v Teplicích, kde se až do 25. února 2024 nachází výstava s názvem Harry Potter ANEB MUDLOVÉ, PŘIJEĎTE EXPRESS!


(Zdroj)

Součástí výstavy je nespočet replik a limitovaných edicí HP univerza. Prohlédnout si tak můžete například kus školní uniformy, ve které natáčel Rupert Grint (Ron Weasley) nebo originální podpisy herců a spisovatelky J. K. Rowling.

Pro návštěvníky je připraven i malý kvíz.

LEGO VÝSTAVA

Do 31. října také máte čas navštívit výstavu modelů z LEGA na zámku Blatná. Pro letošní expozici bylo zvoleno téma Harry Potter a Star Wars.


(Zdroj)

V kouzelném salonku na vás dokonce čeká model naší školy! V cestovatelském salonku pak narazíte na mapu světa a světové stavby. Hudební salonek zobrazuje motivy z hudebních festivalů. Fantasy salonek pak slouží fanouškům Star Wars.

Pokud vás některý z výletů zaujal až tak, že jste se na místo opravdu vydali, neváhejte se s námi podělit v komentářích.

Pro Denní věštec
Princess Star

Komentáře

    1. Já taky děkuju, Feječko. 🙂 Kdyby ses tam nakonec dostala, dej vědět, jaké to bylo. S tou Asií měli setsakramentsky dobrý nápad! 🙂

    1. Chtěla jsem napsat, že příště napíšu celý článek jen o zlínské ZOO, ale nenapíšu to, protože bys mě vzala za slovo. 😀

  1. Perfektní článek! Škoda, že některá místa nemám trošku blíž, všechno to vypadá skvěle. Díky sl. Prin 🙂

    1. Někdy by tu naši republiku chtělo mít ještě menší, že? 🙂 Děkuju, madam Mandelínko. ♥

  2. To je tak skvělý článek, Hantz! Líbil se mi už při korektuře, ale musím ti to napsat i sem 🙂 Je pěkně napsaný a hlavně je praktický. Líbí se mi, jak jsi shrnula tolik zajímavých akcí. Botanická zahrada v Praze mě fakt zaujala!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *