ŠFM: Vítězná rozlučka mrzimorských hráčů proti Zmijozelu

| Vydáno:
Mrzimor se do školního famfrpálového mistrovství pustil s vervou a v sobotu 13. ledna odehrál svůj poslední zápas proti Zmijozelu. Ranní zápas se nesl ve svižném tempu a do čtyřiceti minut bylo vymalováno. Zlatonku chytil Theodor Mudd, pro kterého to byl poslední zápas za kolejní tým. Tomu se říká ukončení kariéry!

Ranní zápasy začínají většinou pozvolna se mžourajícími fanoušky pomalu se šourajícími na tribunu. Zatímco autorka článku hledala sirky na podepření víček, střelkyně Arnika Roztodivná ještě těsně před začátkem stihla dopéct banánový chlebíček. To samotné by si zasloužilo 10 bodů pro Mrzimor, kdyby se ovšem Arnika podělila s tribunou.

Kapitánky potvrdily připravenost v 8:56 a hráči začali netrpělivě přešlapovat… ve frontě u Rosmertina stánku. První akci Zmijozelu tak úspěšně provedla Saiph Lacaille koupí škrkniček v čokoládě. Možná i díky tomu byli Mrzimorští o chvilinku dříve ve vzduchu kompletní.

Camrálu se téměř okamžitě ujal Zmijozel. Kira Mae Spencer vypálila první střelu zápasu, kterou Ben Gobha ale se štěstím vykryl. Dvakrát se ho neúspěšně pokusila prostřelit kapitánka Zmijozelu Enola Gatito, Ben ovšem zpočátku dostál svojí přezdívce Chobotnice.

Pokřiků o Benovi zaznělo během zápasu hned několik. Mrzimorští skandovali: „Ben vystrčí chapadla, střela už je zapadlá!“ Zatímco madam Barbara Arianne Lecter kontrovala s pokřikem: „Že je pan Ben chobotnice? Střílet to chce ještě více! To by bylo, aby skrz ta jeho chapadla krásná stovka nepadla!“ Zde si dovolím prozradit, že nepadla.

Po třech šancích zelených se camrálu v osmé minutě chopila zástupkyně kapitána Tery Poe a hladce překonala Gregoryho Silvestra Wernera, který bránil opačnou obruč. Zelení střelci se ale dali rychle do kupy a žluté už v podstatě k míči nepustili. Kira vyrovnala v patnácté minutě zápasu a stačila jedna branka, aby se Benova úspěšná série přetrhla. Jeho výkřik: „Byl jsem prostřelen!“ byl rozespalými diváky špatně vyložen a následně se podivovali, kdo že to Bena postřelil.

V rychlém sledu následovaly další čtyři góly od Enoly, Kiry i Maraike Auri Nordahl. I ve 25. minutě střídající Nessa Naiadés se dostala k camrálu a svou jedinou šanci proměnila o čtyři minuty později. Poslední gól ale stejně jako ten první nakonec patřil Mrzimoru. Banány nadopovaná Arnika se v 37. minutě chopila camrálu a Gregoryho překonala. Skóre při chycení zlatonky tak bylo 80:20 pro Zmijozel.

Mrzimor se tak celkem dostal ke dvěma střelám a obě zvládl proměnit. Ze Zmijozelu byla nejúspěšnější Kira, která ze šesti střel proměnila čtyři. Enola přidala dva góly ze šesti střel. Aktivní byla i Maraike, která se k camrálu dostala třikrát a jednou skórovala. Nessa má se svou jedinou úspěšnou střelou stejně jako Tery a Arnika úspěšnost 100 %.

Gregory si tentokrát příliš nezachytal a nula chycených střel je tedy spíše statistickou odchylkou než špatným výsledkem. Ben sice nepředvedl stejně zázračný výkon jako proti Nebelvíru, úspěšnost 50 % je nicméně stále vysoká.

V držení potlouků bylo skóre mnohem vyrovnanější, 55% převaha Zmijozelu jsou pouhé tři odpaly navíc. Celkem se jich stihlo 33 a úspěšných jich bylo 88 %! Nejvíce se činila Faye Sages, která odpálila celkem 10 potlouků a z toho 8 úspěšně. Jejím hlavním cílem byla mrzimorská odrážečská legenda Helen Miltonová, kterou zasáhla celkem 5× a jednou ji i shodila. Helen na postu tedy v 27. minutě zápasu střídala prvačka Bertranda Hooki. Po náskoku chytačů se Fayina pozornost přesunula k Theodorovi, kterého zasáhla 3×.

René Morris znovu dokázal, že je při síle, a Theodora srazil svým prvním odpalem už v deváté minutě. Za mrzimorského střelce bleskurychle střídala Arnika. Ze svých osmi odpalů jich zvládl úspěšně sedm a nejvíce také pálil po Helen. Tu dokázal shodit ještě dříve než Faye, v 18. minutě za ni naskočila kapitánka Enid Bloom. Theodora na chytači sice také stačil ještě jednou zasáhnout, nebylo to však nic platné. René jen tak mimochodem zvládal udílet i rady do života.

„Musíte být dostatečně průbojný a od rány. Když nemáte ostré lokty, tak v tomto světě nepřežijete.“ Odrážečské motto jak víno.

Jestliže strategie Zmijozelu byla jasně zaměřená na odrážeče a chytače, cíle Mrzimoru byly mnohem různorodější. Helen, pro kterou to byl také rozlučkový zápas s kolejním týmem, i se dvěma přestávkami na ošetřovně stihla 9 úspěšných odpalů. Třikrát se v jejích mířidlech ocitla Faye, po jedné ráně pak udělila Enole, Maraike i Renému. Na Sarah rovněž vypálila 3×. To Olivia ze šesti možností trefila cíl pětkrát. Třikrát poslala potlouk na Reného, který se musel posílit laudanem, 1× na Faye a 1× na Sarah.

V 9:31 na košťata nasedli chytači. Sarah vyletěla o tři vteřiny dříve než Theodor, a tak se i dříve dostala k průletu. Jaký byl ale šok diváků na tribunách, když Sarah trefila okraj tribuny a hned vzápětí havaroval i Theo! Ten se ale oklepal o poznání rychleji a druhý průlet absolvoval před Sarah a dostal se do výhody. Ta se ukázala jako klíčová, Theodor při svém třetím průletu v 38. minutě chytil zlatonku a zajistil Mrzimoru výhru 170:80.

Sestavy týmů:

První hráč nastoupil do základní sestavy na začátku zápasu, hráči za čárkou střídali.

Zmijozel

1. střelec: Kira Mae Spencer
2. střelec: Enola Gatito
3. střelec: Maraike Auri Nordahl, Nessa Naiadés
brankář: Gregory Silvestr Werner
1. odrážeč: Faye Sages
2. odrážeč: René Morris
chytač: Sarah Thompson

Mrzimor

1. střelec: Theodor Mudd, Arnika Roztodivná
2. střelec: Luna Sparrow
3. střelec: Tery Poe, Rose Daninatali
brankář: Ben Gobha
odrážeč: Olivia Wines
odrážeč: Helen Miltonová, Enid Bloom, Bertranda Hooki
chytač: Theodor Mudd

Tradičně jsem požádala o vyjádření obě kapitánky, příště si ovšem pohlídám, abych je limitovala do rozsahu drabble. Zmijozelské proudy výmluvnosti se zjevně dědí od madam kolejní.

Enid Bloom:

Na poslední zápas sezóny jsme nastupovali s vědomím, že nám to zmijozelský tým rozhodně nehodlá dát zadarmo. My jsme na tom byli stejně. Jejich odrážeči byli na košťatech jak přikovaní, ale naše týmová sehranost se opět ukázala jako velké plus. Když bylo potřeba, výměna hráčů šla jako po másle. Nikdo z nás neskrýval radost, když si Theo doletěl pro svoji úplně, ale opravdu úplně poslední zlatonku za kolejní tým. Takže děkujeme Theovi za všechny odehrané roky, nastřílené góly, a hlavně pochytané zlatonky. Bohužel není jediný, kdo se mohl na koštěti za náš kolejní tým prolétnout naposledy. Naše velká posila na postu odrážeče Helen nezklamala a rvala se o potlouky jako vzteklý jezevec. Děkujeme, Helen. A já samozřejmě děkuji i celému týmu za nezapomenutelnou sezónu. Huff huff!

Enola Gatito:

Výsledek pochopitelně mrzí. Je to už druhý zápas, kdy jsme byli viditelně lepší, ale štěstí se na nás neusmálo. Budeme si říkat, že nás snad všechny čeká jednou velké štěstí v lásce.
Ale Mrzimoru rozhodně nejde nic zazlívat. Jestli někomu jinému ze srdce přeji famfrpálový pohár, jsou to právě oni.

Chci ale vzkázat hadí letce, že pro mě jsou jasní vítězové oni. Znovu ukázali, jak si umí podmanit hru a celé hřiště, a byli prostě skvělí.
Díky střelkyním jsme měli výraznou střeleckou převahu. Kira, Maraike i Nessa sázely góly do branky jak okurky do sklenic a prokázaly tak, že přezdívka soupeřova brankáře Chobotnice není pravdivá!
I odrážeči měli výraznou převahu! Jejich strategie Faye načne, René dorazí, se začíná jevit jako velmi úspěšná. Navíc byli pod ostrou palbou soupeřových odrážečů, kteří si je vybrali za jasný cíl. Ovšem vše zvládli s klidnou hlavou, i tak ale soupeře posílali k zemi hlava nehlava.
Brankářova statistika asi nebude vypadat pěkně, ale v takto malém vzorku dvou střel se nedá na statistiky příliš spoléhat a já vím, jak neprůstřelný umí být. Takže moc děkuji i Gregorymu.
Ani chytačka neměla moc šancí projevit se, ale každý ví, že naše Sarah je chytačka s velkým CH! Děkujeme, že ji máme a také za její bezkonkurenční oddanost famfrpálu!
Náhradníci si tentokrát nezahráli, ale my jsme jim vděční, že nám kryli záda a u toho zvládali hlásit úbytky na zdraví soupeřů. Děkuji mnohokrát Hope, Sooyeon, Saiph, Angelině.
Ještě jedno poděkování patří Gregorymu za jeho již tradiční zástupcovskou podporu před zápasem.

A na závěr chci opět moc poděkovat fanouškům. Škoda že se tým nehodnotí podle jeho fanoušků na hřišti, protože to bychom vyhráli na plné čáře! DÍKY!

 

Mrzimor tedy bude pečlivě sledovat zápasy Havraspáru a Nebelvíru, šance na pohár totiž stále žije. A my je budeme napjatě sledovat také!

Pro Denní věštec
nevyspalá Eilonwy Ellesméry

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *