Žádný gól, ale přesto výhra!

| Vydáno:
V neděli 7. 1. se mezi sebou utkal Nebelvír s Mrzimorem ve druhém famfrpálovém zápase v tomto školním roce. I přesto, že Mrzimor ani jednou neskóroval, se v koleji mohou těšit z vítězství díky zlatonce chycené Tery.

Je neděle ráno a všichni famfrpáloví nadšenci rozespale usedají na tribuny. U Rosmerty se už klasicky tvoří dlouhá fronta, která se táhne až k hráčským kabinkám. Rosmerta ale dělá drahoty a s prodejem čeká až na píšťalku, která odstartuje zápas. V 9:04 se hladovci dočkají a zápas mezi Mrzimorem a Nebelvírem začíná. Základní sestava vypadá takto:

Tým červených už poletuje po hřišti v plné síle, ale ať každý počítá, jak počítá, žlutému týmu stále jeden hráč chybí. Simelie se pravděpodobně také topí v počtech hráčů protějšího týmu, jelikož vůbec nedává pozor a nechává se trefit potloukem. V 9:06 už ale na koště naskakuje Olivia a rychle letí na hřiště. Lily se mezitím dostává k camrálu a míří si to k obručím. Střílí na úplně druhou stranu, než kde právě Ben je, a dává tak první gól. Newika zároveň odpaluje do mrzimorského týmu potlouk a trefuje jím Tery.

O chvilku později se Simelie ujímá dalšího potlouku, který tentokrát pálí do Rose. Skylar si mezitím razí cestu k obručím a zkouší dát další gól. Bohužel jí camrál vylétává z ruky a letí úplně někam jinam. Newika se opět dostává k potlouku a střílí ho jako její kolegyně do Rose, kterou trefuje. Rose pro jistotu pije laudanum a letí směrem k camrálu. Simelie se jí snaží dalším potloukem zabránit v letu, ale bohužel ji netrefuje. Rose tak chytá camrál a střílí na Jane v brankovišti. Jane ale camrál bez problému chytá a zabraňuje tak gólu. Freya mezitím opouští post střelce a střídá ji Elizabeth. Výměna se potloukům pravděpodobně moc nelíbí, jelikož si to na Elizabeth rovnou jeden míří. Simelie naštěstí dává pozor a odpaluje ho pryč. Newika však letí za ním a pálí ho opět na Rose

V 9. minutě se k camrálu dostává opět Skylar a posílá ho do obručí. Ačkoliv je Ben úplně na druhé straně, zázrakem odvrací nebezpečí a odkopává camrál pryč. Olivia se mezitím dostává k potlouku a posílá ho varovně na Skylar, aby si už na útok netroufla. Tery seskakuje z koštěte a pouští na střelce Arniku. Newika se dostává opět k dalšímu potlouku a tentokrát dává Rose takovou ránu, že ji shazuje dolů. Skylar využívá přesily a znovu zkouší dát Benovi gól. Ten však předvádí úplně stejný zákrok a camrál chytá. Na volné místo střelce nakonec naskakuje Mara.

Simelie se po pár minutách dostává k jednomu z potlouků a odpaluje ho do Arniky. Ta se naštěstí na koštěti drží dál, a proto do ní Simelie pálí potlouk ještě druhý. Ten už bohužel Arniku opravdu bolí a z koštěte padá. Mara se strachem v očích raději z hřiště odchází také a na střelci tak zůstává pouze Theodor. Není se proto čemu divit, když se camrálu hned ujímá tým červených. Lily se snaží tentokrát Bena zmást, ale nedaří se jí to a Ben střelu opět chytá. Simelie se mezitím dostává k jednomu z potlouků a kvůli nedostatku střelců ho odráží do Olivie na odrážeči. Po pár vteřinách naštěstí na hřiště přilétá Luna spolu s kapitánkou Enid a posilují tak oslabený žlutý tým. 

Aby Jane v brankovišti nelenila a dávala také pozor, míří na ni zbloudilý potlouk. Newika naštěstí odvrací nebezpečí a odpaluje ho pryč. Skylar se opět dostává k camrálu a zkouší dát gól. Ben znovu předvádí skvělý zákrok a z druhé strany brankoviště natahuje ruku, kterou camrál chytá. Simelie nevěří svým očím, a protože nedává pozor, nechává se trefit nezbedným potloukem. Felicitas opouští post odrážeče a pouští na něj zkušenou Helen, díky čemuž se nesou po hřišti hned modlitby za budoucí padlé Nebelvírské.

Newika mezitím odráží druhý potlouk na Tery, čímž jí ubírá na zdraví. V 17. minutě se Elizabeth ujímá camrálu a i přes Benův skvělý výběr obruče dává druhý gól zápasu. Nebelvír tak vede 20:0. Naštvaná Olivia se dostává k potlouku a odpaluje ho do Skylar, kterou trefuje. Potlouk se odráží směrem k Newice. Ta využívá situace a o odpaluje ho do Tery, která se pro jistotu musí napít lektvaru.

V 19. minutě zkouší Elizabeth své štěstí a pokouší se dát další gól. Ben ale opět natahuje svou dlouhou ruku a camrál chytá. Helen mezitím odpaluje potlouk do červených řad, kde to schytává Newika. Druhý potlouk však od Simelie míří naopak do mrzimorského týmu, kde si nachází svůj terč – Tery. Camrálu se opět ujímá červený tým v čele s Lily, která se snaží Bena obalamutit, ale marně. Trefuje camrálem konstrukci obruče.

Simelie po pár minutách odráží další potlouk směrem k Tery, která se nedokáže ráně vyhnout a padá tak z koštěte dolů. Na hřišti ji nahrazuje Arnika, na kterou hned letí potlouk od Newiky. Rána musela být opravdu veliká, jelikož si Arnika hned loká lektvaru. Skylar si mezitím krade camrál pro sebe a letí směrem k brankovišti, kde si chce střelou vylepšit procenta. Ben ale s přehledem camrál chytá, a tak skóre zůstává nezměněno.

Pomalu se blíží čas chytačů, proto Newika letí dolů, aby si na chvilku odpočala, a na odrážeči ji střídá Freya. Helen se zkušeně dostává k jednomu z potlouků a odráží ho na Skylar, která ránu nedokáže ustát a padá k zemi. Na střelce tak nastupuje Princess. Mrzimorský tým se dostává k camrálu a Luna se snaží dát gól na prostřední obruč. Jane ale střelu s přehledem chytá a odhazuje camrál směrem pryč. I Theodor na poslední chvíli seskakuje ze střelce dolů, aby si odpočinul, a místo něj na hřiště letí zpátky Rose.

Simelie si letí již ke svému sedmému potlouku a odpaluje ho do Luny, na kterou dnes zatím ještě nemířila. Princess se ve 27. minutě dostává k camrálu a zkouší pro svůj tým urvat další body. Vidí před sebou prázdnou obruč, Bena na druhé straně brankoviště, a tak spokojeně střílí do prázdné obruče. Střelu ale zázrakem opět chytá Benova ruka, která se v obruči objevila čirou náhodou. Helen se mezitím dostává k jednomu z potlouků a pálí ho do Freyi. Olivia se dostává k druhému potlouku a odráží ho zase směrem k Elizabeth. Bohužel se ale netrefuje a potlouk kolem ní jen proletí.

Ve 29. minutě zápasu se camrálu ujímá nebelvírská střelkyně Lily a opět zkouší dát gól. Ben ale na sílu střely nestačí a Lily tak přidává další body pro tým. Freya se snaží žluté potrestat ještě i potloukem, ale ten bohužel odpaluje úplně pryč. Simelie ale letí k jinému potlouku a pálí ho opět do Luny. Mezitím se na hřiště dostávají chytači a fanoušci ožívají.

Elizabeth využívá menší nepozornosti střelců a kličkuje si to směrem k obručím. Ben jako obvykle převádí skvělý výpad vpřed a kope camrál pryč. Helen se pokouší sestřelit na zem Lily, ale potlouk letím úplně jiným směrem. Po pár vteřinách se k dalšímu potlouku dostává Simelie a bez rozmýšlení ho odráží do Theodora, kterého trefuje. Elizabeth to na obruče zkouší podruhé, ale Ben opět camrál chytá, ačkoliv byl úplně na druhé straně brankoviště. Aby nebelvírské chytačce nebylo líto, že po ní nikdo nepálí, Helen do Newiky odráží jeden z potlouků a pořádně ji zasahuje. O chvíli později se do ní trefuje také Olivia.

Ve 35. minutě se snaží Princess dát další gól, ale opět bez úspěchu. Ben je dnes rozhodně ve formě. Simelie opět zkouší sestřelit Theodora, ale odpal se jí vůbec nedaří. Helen pak druhý potlouk naštvaně odráží směrem k Simelii, aby ji odradila od dalších útoků na chytače. Ta si raději vypije laudanum a letí pryč. Hodiny ukazují 9:41 a Lily se dostává k camrálu. Letí k obručím a obloučkem přestřeluje Bena a skóruje. Nebelvír nyní vede 40:0. Freya se mezitím snaží shodit Theodora z koštěte a střílí po něm jeden z potlouků. Ten se jen taktak drží na koštěti, ale dalšímu potlouku od Simelie už se vyhnout nedokáže a padá k zemi. Místo něj nastupuje na chytače Tery, která si to hned letí směrem ke zlatonce. 

V 9:44 Princess přechytračí Bena a získává tak další body pro svůj tým. Helen se mezitím snaží dostat Newiku z koštěte pryč, ale ta se ho nehodlá pustit. Je 40. minuta zápasu a Tery nachází zlatonku před sebou. Na první průlet překonává překážky a s přehledem zlatonku chytá do dlaně. Mrzimor tak vyhrává 150:50 díky chycení zlatonky. 

Celková soupiska nakonec vypadá takto:

Na obruče v zápase bylo vystřeleno celkem 19 střel, z čehož 17 z nich bylo mířených na Bena. Zvládl jich vykrýt 12, což dělá cca 70 % chycených camrálů. Jane má díky žádné puštěné střele ze dvou 100% úspěšnost. Nejlepší střelkyní zápasu se stala Lily, která ze svých pěti střel proměnila v gól celkem tři. Elizabeth a Princess tak daly po jednom gólu a Skylar se bohužel nepodařilo skórovat ani jednou. Z mrzimorského týmu si na bránu vystřelila alespoň Rose a Luna, ale bez úspěchu.

Co se týče potlouků, tak ty byly na nějaký cíl mířeny celkem 30×. Nejčastěji se k nim dostala Simelie, která je poslala do druhého týmu 12×. Dále to pak byla Newika s Helen se svými 7 odpaly a Olivia s Freyou se dvěma. Nejčastěji to schytala Rose, kterou potlouk trefil celkem pětkrát. 

No a co by to bylo za report, kdyby se v něm neobjevila paní Rosmerta se svým stánkem. Ta prodala celkem 52 dobrůtek, z nichž nejoblíbenější byly škrkničky v čokoládě spolu s cukrovou vatou. Nejoblíbenější zákazníkem byla Bibi Anne, která si u Rosmerty zakoupila celkem 6 věcí. Podrobnější statistika je zde:

Jak dopadne celé mistrovství se dozvíme v dalších dnech, proto se těšte na další články z redakce. 

Pro Denní věštec
Hayley Moon

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *