Kdo s koho

| Vydáno:

V sobotu 20. 1. se ve večerních hodinách konal poslední zápas famfrpálové sezóny. Výsledek tohoto zápasu zajímal všechny obyvatele hradu, jelikož měl definitivně rozhodnout, kdo bude výhercem ŠFM. Nakonec to mezi Nebelvírem a Zmijozelem dopadlo 250:60 pro červený tým. Co to tedy znamená?

Je něco těsně před sedmou hodinou večer a na tribuny míří celý hrad. Jedná se nejočekávanější zápas, proto si ho nechtěl nechat ujít žádný student ani profesor. Dnes se totiž rozhodne, zda famfrpálový pohár vyzdvihne nad hlavu Nebelvír, Mrzimor či Havraspár.

Přesně v 19:00 a ani o minutu déle rozhodčí píská začátek zápasu a derby může začít. Základní sestava hned po zapískání vypadá takto:

Hned v druhé minutě se camrálu ujímá Mira, která bez přemýšlení střílí na Gregoryho, ale neúspěšně. Ve stejné chvíli Newika pálí první potlouk do kapitánky zeleného týmu Enoly a dává jí takovou ránu, až je Enola nucena vytáhnout z opasku laudanum a doplnit si zdraví. Neuběhne ani pár vteřin a na Enolu míří další potlouk, tentokrát od Simelie. Enola naštěstí uhýbá a potlouk tak jen prolétává kolem hlavy.

Ve 4. minutě zápasu se k camrálu dostává Skylar, která si chce vylepšit statistiku z předchozích zápasů, a proto silou střílí na obruče zeleného týmu. Červení střelci se zastavují a s očekáváním se dívají na střelu. Ačkoliv je Gregory na druhé straně brankoviště, střelu bez potíží chytá. Faye využívá nepozornosti červeného týmu a pálí potlouk do Miry. Druhý z potlouků si určuje za svůj cíl další nebelvírskou střelkyni a míří si to na Skylar. Simelie naštěstí potlouk vidí a odráží ho na druhou stranu hřiště.

O dvě minuty později má v rukou camrál zmijozelská střelkyně Kira, která chce zkusit své štěstí u brankářky Jane, ale bohužel se jí nedaří Jane prostřelit. Navíc ji ještě dohání zatoulaný potlouk, který však René ihned odpaluje pryč. Druhý potlouk ale míří od Newiky opět na Enolu, které se tentokrát nedaří se míči vyhnout.

V 8. minutě zápasu se na tabuli objevují první body, které tam připisuje Mira se svým prvním gólem. Nebelvír nyní vede nad Zmijozelem 10:0. Faye se ale skóre moc nelíbí, jelikož na úspěšnou střelkyni hned odráží potlouk a sráží ji na zem. Místo Miry na hřiště nastupuje Princess. O pár minut později se k camrálu dostávají tentokrát zelené střelkyně v čele s Maraike, ale bohužel bez úspěchu. Ve stejnou chvíli Simelie odráží potlouk opět do kapitánky zmijozelského týmu a sráží Enolu z koštěte na zem. Na hřiště přilétává druhačka Hope a doplňuje sestavu. Faye, pravděpodobně naštvaná ze shození Enoly, odpaluje potlouk zpátky na Simelii a trefuje ji do ruky.

Ve 12. minutě se opět mění skóre na tabuli na 20:0 pro Nebelvír, tentokrát díky Skylar, která si svým gólem vylepšuje procenta úspěšnosti z mistrovství. Aby toho na Gregoryho nebylo málo, ještě si to k němu míří potlouk, který si žije svým životem. Faye je naštěstí opodál a Gregoryho zachraňuje. Druhý potlouk letí od Newiky také do zeleného týmu, tentokrát na Maraike. Princess využívá zaneprázdněných zmijozelských hráčů, sesedá z koštěte a pouští na hřiště zpět Miru.

V 19:14 se camrálu ujímá Hope a letí si to přes celé hřiště směrem k obručím, střílí a snižuje skóre na 20:10. Mira si na hřišti pobyla celou minutu a už na ni míří hned dva potlouky za sebou. Jeden od Reného, kterému se se štěstím vyhýbá, a druhý od Faye, který bohužel schytává do těla. O dvě minuty později s camrálem na Gregoryho letí Elizabeth a pokouší se o gól. Gregory předvádí skvělý zákrok a camrál chytá. Hope využívá toho, že camrál je v tuto chvíli u brankáře, letí na střídačku a pouští zpátky Enolu. Ta jen stihne vyletět a už na ni letí potlouk od Simelie, který ji trefuje, a vzápětí také potlouk od Newiky, který ji posílá zpátky na zem. Zmijozelský tým tentokrát letí posilnit primuska Nessa.

V 18. minutě na bránu střílí opět Elizabeth a ačkoli míří na prázdné obruče, Gregory jen taktak natahuje ruku a střelu chytá. Faye se opět snaží sestřelit Miru a trefuje ji potloukem. Tentokrát se Mira raději posilňuje lektvarem a letí od zelené odrážečky pryč. K druhému potlouku se ale dostává naopak červená odrážečka Simelie a odpaluje ho na Maraike, kterou posílá k zemi. Na hřiště se tak dostává teprve prvačka Angelina, která je ale připravena bojovat.

V 19:20 se camrálu ujímá Mira a krásně kličkuje mezi střelkyněmi a snaží se prostřelit Gregory, bohužel neúspěšně. René se rozhodl za tento pokus o gól Miru potrestat a odráží do ní potlouk, který ji sice zasahuje, ale neshazuje z koštěte dolů. Kdežto Simelie je dnes ve formě, jelikož druhým potloukem ve stejné minutě zasahuje Nessu takovou ranou, až se z ní musí Nessa posilnit lektvarem.

Ve 22. minutě se Mira opět snaží o gól a zároveň René o odražení potlouku, ale oba pokusy končí neúspěšně. O pár vteřin později se zelený tým ve velkém střídá a místo Nessy s Angelinou naskakuje zpátky Enola s Hope. Newika chce nově příchozí přivítat, a tak do Hope hned pálí potlouk, díky čemuž se Hope musí posilnit. Ve 24. minutě má camrál v rukou opět Mira, která už tentokrát dává další gól a Nebelvír tak vede 30:10. Simelie oslavně také odráží potlouky všude kolem sebe, až jeden z nich najde svůj cíl, a to Enolu. 6 minut před nástupem chytačů probíhá střídání i na straně červeného týmu. Tentokrát Newiku se Skylar nahrazují Freya s Lily. Simelie využívá zmatenosti zmijozelského týmu a opět odráží potlouk do Enoly, kterou úspěšně shazuje z koštěte dolů. Místo ní na hřiště nastupuje další prvačka, tentokrát Sooyeon, která má na střelci teprve 1. úroveň.

V 19:26 zvyšuje skóre tentokrát Lily a o dvě minuty později zase Elizabeth. Nebelvír tak vede 50:10. Faye mezitím pálí dva potlouky do Simelie, která se raději posilňuje lektvarem, a v jejích stopách jde i René, který do Simelie odpaluje potlouk jeden. Sooyeon se na hřišti moc dlouho nezdržuje a pouští zpět svou kolegyni prvačku Angelinu. Ta na hřiště nenastupuje sama, jelikož jí je v zádech Nessa, která střídá padlou Hope sestřelenou Simelií.

Ve 30. minutě na hřiště nastupují Newika a Sarah na post chytačů a začíná pořádná show. Angelina mezitím sesedá z koštěte a na hřiště opět míří kapitánka Enola. O pár minut později ji následuje zase Hope, která střídá Nessu. Další minuty jsou pro červené střelkyně balzámem na duši. Ve 32. minutě dává zelenému týmu gól Elizabeth a ve 34. a 36. minutě Mira. Nebelvír si tak připisuje další body a vede 80:10. Mezitím se odrážeči snaží zmasakrovat navzájem a docela se jim to daří. Simelie úspěšně pálí do Faye a Freya zase do Sarah. Komu se ale moc nedaří, je René. Ten se dostává celkem ke třem potloukům, které však nedokáže odpálit a nechává se tak trefit do všech částí těla. Jednou se mu dokonce podaří potlouk odpálit na terč č. 0. V hledišti to v ten moment rozhodí všechny fanoušky, kteří se mezi sebou dohadují, zda se snad nejedná o bonusové body.

Ve 37. minutě se Freya opět strefuje do Sarah, která je tak nucena použít první lektvar na doplnění zdraví. Ve stejnou chvíli se k camrálu dostává Lily, která se snaží urvat pro červený tým další body, ale bohužel bez úspěchu. René se mezitím snaží konečně dobře odpálit potlouk, která míří na Simelii. Ta se mu ale vyhýbá a odpaluje ho zpět k zeleným, přesněji do zelené chytačky Sarah.

V 19:40 se camrálu ujímá zelená střelkyně Hope a snaží se dát svůj druhý gól, ale Jane předvádí krásný zákrok a camrál bez problému chytá. Faye ve stejné chvíli naštvaně odráží potlouk do Simelie, kterou tak shazuje z koštěte. Na hřiště proto míří Lassie, aby doplnila sestavu červeného týmu. René se dostává k dalšímu potlouku a odráží ho do červeného týmu, kde úspěšně nachází svůj terč v podobě Newiky.

O dvě minuty později si to k bráně razí opět Mira, která bez váhání střílí a dává další gól, tentokrát svůj pátý. Nebelvír vede 90:10. Zmijozelští odrážeči se ale nevzdávají a snaží se Sarah zajistit úspěšné chycení zlatonky tím, že do Newiky odráží dva potlouky. Ta se jednomu vyhýbá, ale druhý ji trefuje přímo do zad.

Ve 44. minutě se k camrálu dostává kapitánka Enola a rozhodně si to míří k druhé kapitánce. Teď to bude kdo s koho. Enola ale krásně obloučkem překonává Jane a snižuje tak skóre na 90:20. René se mezitím opět snaží Newiku sestřelit, ale ta se i přes trefení stále drží na koštěti. Lassie mezitím střídá a na hřiště se zpátky dostává Simelie. O dvě minuty později se Lily snaží Nebelvíru urvat stovku bodů, ale Gregoryho nezvládá oklamat svou střelou. Faye mezitím odhodlaně míří na Newiku, která se strachem v očích před ranou raději vypíjí laudanum – a dobře dělá. Bez něj by teď byla už na zemi. O minutu později se o to Faye pokouší znovu, ale tentokrát Newiku střela pouze šimrá na zádech.

V 19:48 Hope opět snižuje bodový rozdíl a dává svůj druhý gól. Momentálně vyhrává Nebelvír pouze o 60 bodů. René se tak raduje z gólu, až potlouk odpaluje mimo hřiště. Simelie je z toho všeho tak rozhozená, že si nevšímá druhého potlouku a nechává se trefit do ruky. V 50. minutě se camrálu ujímá Elizabeth, ale na obruče střílí opět bez úspěchu. René se znovu raduje a stejně jako Simelie si nevšímá potlouku a nechává se také trefit do ruky. Rána to musela být opravdu velká, protože se raději posilňuje lektvarem.

V 51. minutě Simelie úspěšně sestřeluje Sarah dolů a na její místo tak míří natěšená Saiph. O minutu později se k camrálu dostává Kira, která přes celé hřiště střílí na prázdnou obruč, a ačkoliv se Jane snaží střelbě zabránit, Kira dává gól. Nyní na tabuli visí skóre 90:40 pro Nebelvír. Faye s Reném mají mezitím jasný cíl, a tím je Newika. Střílí do ní proto dva potlouky a René ji posílá k zemi. Místo Newiky nastupuje na chytače odpočatá Skylar.

V 19:54 už drží camrál opět Mira, které se ale znovu nedaří dát gól. O dvě minuty později se o to pokouší zase Kira, také bez úspěchu, a o další dvě minuty později opět Mira, která je na Gregoryho ale zase krátká. Mezitím na hřišti létají potlouky sem a tam a několikrát nachází svůj terč. Faye dvakrát trefuje Simelii, která zároveň trefuje Sarah a Freya zase Enolu. René už chce Simelii dole, a proto do ní pálí další nalezený potlouk, tentokrát úspěšně. Simelie padá k zemi a střídá ji Lassie.

Přesně hodinu po začátku zápasu se camrálu ujímá Kira, která dává svůj druhý gól a snižuje tak opět rozdíl bodů. Faye mezitím pálí potlouk do Skylar, kterou úspěšně trefuje, a Freya zase trefuje Enolu. V dalších minutách se o góly pokouší červený Rambo Mira a kapitánka Enola, ale ani jedna nedokáže překonat brankáře v obručích. Jane si je jistá svými schopnostmi dokonce až natolik, že se napije lektvaru rozvahy a snaží se získat více zkušeností. Mezitím Lassie odpaluje dva potlouky do Sarah, kterou však trefuje pouze jeden. Freya mezitím opět pálí do Enoly, která se ale koštěte nehodlá pustit. Lassie mezitím letí na střídačku a na hřiště se vrací Simelie. Ta na nic nečeká a rovnou míří na Enolu, která už tentokrát musí použít laudanum.

V 19:06 se camrálu ujímá Lily a snaží se opět o stovku na tabuli, ale Gregory střelu s přehledem chytá. Faye se dostává k potlouku, kterým chce pomstít zmijozelskou kapitánku a odpaluje ho do Simelie. Ta se sice nechává trefit, ale hned ho odpaluje směrem k Sarah, která to silně schytává do ramene. Doplňuje si proto raději zdraví.

O dvě minuty později se Lily opět snaží o gól, ale zase bez úspěchu. René jde mezitím ve stopách Faye a také míří na Simelii, která prožívá déjà vu. Nechává se trefit, ale vzápětí posílá potlouk směrem na Sarah.

V 70. minutě se k camrálu dostává tentokrát zmijozelský tým v čele s Hope, která kličkuje hřištěm a střílí na obruče Jane. Ta je bohužel na druhé straně brankoviště a gólu nedokáže zabránit. Hope tak dává svůj třetí gól a snižuje skóre na 90:60. René s Faye opět střílí do Simelie, ale ta se koštěte ne a ne pustit.

O dvě minuty později se Lily konečně daří Nebelvíru urvat 100 bodů a krásnou střelou dává svůj druhý gól. Červení se ani nestačí pořádně zaradovat, a Skylar už domů přináší svou druhou zlatonku sezóny. Nebelvír vyhrává nejenom zápas 250:60, ale také celé famfrpálové mistrovství!

Celková sestava zápasu tedy vypadala takto:

Nyní se podívejme na statistiky zápasu. Co se týče střelců, tak camrál nejčastěji držela v ruce nebelvírská střelkyně Mira. Z celkem 12 střel proměnila v gól 5. Lily ze 6 střel dala góly 2, Elizabeth z 5 střel dala góly také 2 a Skylar ze 2 střel dala gól 1. Z druhého týmu byla nejúspěšnější druhačka Hope, která ze 4 střel dala 3 góly. Poté Kira, která ze 4 střel dala 2 góly a Enola, která ze 2 střel dala gól 1. Pak se o gól pokusila jednou Maraike, ale bez úspěchu. Celkem tedy camrál držel z necelých 70 % nebelvírský tým.

Naopak u potlouků měl převahu s necelými 57 % zmijozelský tým. Zelení odrážeči nejvíce stříleli do Simelie, na kterou mířili celkem patnáctkrát. Highlightem zeleného týmu byl určitě René, který aktivně zabraňoval červenému týmu v získávání potlouků. Čtyřikrát se totiž dobrovolně nechal trefit do ruky. Červený tým zase naopak nejvíce pálil do Enoly, na kterou mířil celkem dvanáctkrát.

Nebelvírskému týmu gratuluji k výhře celého mistrovství a těším se, co nám přinese nový školní rok a jak zamává s dosavadními týmy.

Pro Denní věštec
Hayley Moon

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *