Nováčkovský turnaj Denního věštce – 2. kolo

| Vydáno:
Zadání prvního kola již máme za sebou a teď nás čeká kolo druhé. Co v něm budete muset splnit?

V předchozím kole jste se podrobně podívali na školní řád a pozjišťovali, kteří zaměstnanci jsou v hlavních hradních funkcích. Dnes se podíváme na trochu praktičtější úkoly a samozřejmě nebude chybět ani dobrovolný kreativní úkol, v němž můžete získat body navíc.

Povinná část má v tomto kole více úkolů a všechny jsou povinné, nemůžete proto vypracovat jen některé.

Za pár dnů začne nový školní rok a s ním i zápis předmětů. Často se vám může stát, že některým úkolům možná nebudete rozumět, a proto se rozhodnete profesorovi napsat a poprosit ho o pomoc. Jak mu ale napíšete? No přece pošlete dopis sovou! Jelikož je posílání sov na hradě velmi důležité, musíte se naučit, jak na to. Vaším prvním úkolem proto bude poslat někomu z hradu sovu. Nezapomeňte danou zprávu v sovinci po odeslání vyfotit! Nemusíte si kvůli tomu kupovat vlastní sovu, stačí poslat sovu školní, která vás bude stát svrček. Do sovince je také kromě zvířat možno zakoupit z Příčné ulice smetáček, díky kterému můžete sovinec udržovat čistý a sovy tak budou spokojenější.

Abyste si později nějakou tu sovu či smetáček mohli koupit, musíte si na to nejdříve našetřit. A to se dělá vlastně jak? Tím nejosvědčenějším způsoben jsou soutěže! Vaším druhým úkolem tedy bude vypracovat 3 soutěže a poslat nám print jako důkaz. Můžete soutěže vyfotit hned po vypracování nebo zpětně po odeslání. Na přehled soutěží se dostanete ze sekce „Kolejní místnosti“ a dále pak „Tvůj pokoj“.

Posledním úkolem pak bude trochu zapátrat v minulosti našich drahých profesorů. Níže je celkem 5 přesmyček jmen profesorů a vaším úkolem bude je nejen správně složit, ale také zjistit, do jaké koleje ve svých studentských letech patřili. Zda na to přijdete díky infu u postavy nebo snad podle fotek, je na vás, zkuste si to ale vypátrat sami. Vyučujících se na to neptejte, to byste si jistě vysloužili nějakou tu práci navíc o víkendu v kuchyni s domácími skřítky.

  1. CTITEL REDAKTORU STÄRT
  2. BRATRA NABIRALA RECENE
  3. DAN NA SOWY
  4. CLEN MLCI ORLOVI
  5. BALENI DREVENI HRISTE

A teď už se přesuneme k dobrovolnému kreativnímu úkolu. Zapátrejte na hradě, kdo ze studentů je držitelem nejvíce galeonů. Napovíme vám, že to jde zjistit jednoduše a nemusíte proklikávat všechny studenty. Vaším úkolem pak bude složit básničku na alespoň 12 veršů o tom, jak dotyčný k penězům přišel.

Všechny části úkolů posílejte opět do externího sovince (na e-mail ntdvhog@gmail.com) nejpozději do čtvrtka 8. 2. U printů nezapomeňte vepsat datum a kouzelnický podpis. V případě jakýkoliv dotazů se nebojte napsat sovu organizátorkám.

Pro Denní věštec
Hayley Moon a Arietty Liella Minette

Komentáře

  1. Ohledně soutěží je možné poslat i ty, které jste vypracovali před datem vydání 2. kola 🙂 Tudíž uznáváme i ty, které jsou ze 30., 29., 28. a 27. 1.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *