Desáté výročí UNC!

| Vydáno:
Rok se s rokem sešel a za dveřmi číhá další UNC! A věřte tomu nebo ne, letos nás čeká kulatý 10. ročník. Již devětkrát jste mohli být součástí nejprestižnější novinářské akce celého roku a letos tomu nebude jinak. Pojďme se na to podívat!

Když se tak ohlédnu zpět, přijde mi neuvěřitelné, že nás letos čeká již 10. ročník. Osobně mě velice těší, jak krásně se tato sláva ujala a stala se z ní tradice.
Za zrodem UNC hledejme tehdejší skvělou šéfredaktorku Denního věštce Niane z Libelusie, která přišla s myšlenkou oslavit a hlavně ocenit práci všech, kteří se podílejí na chodu hradní novinařiny, a to od těch nejvíce viditelných až po ty, kteří se skrývají za zdmi redakcí, ale bez nichž by noviny nefungovaly, jak mají.

A o to přesně jde i tentokrát. Oslavíme společně nejen ty, kteří pracují pro hradní periodika, ale také naše čtenáře, protože noviny bez čtenářů jsou celkem k ničemu, že ano…

Kdo ví, třeba se mezi námi najdou další, kteří se ochotně upíší novinařině tělem i duší. Krví Inkoustem, samozřejmě.

Myslím, že mohu s klidným srdcem říct, že největší hrůzu mají z UNC šéfredaktoři, protože jejich práce není nikdy snadná, a navíc teď ještě musejí ze všech úžasných článků, projektů a redaktorů vybrat jeden nebo dva, které nominují. Hrůza. Pojďme si představit šéfredaktorky pro rok 2023:

Corvinus DeclaratioAya Watanabe
Denní věštecTheresa Veilin Brendi
Hadí králFaye Sages (Christina Meadows)
Lví tlapouSimelie Mallorny
Sub SalixEillen McFir Elat
Žlutý TrimelesOlivia Wines (Amanda Wright)

Jako každý rok, i letos nás čeká devět kategorií. Do čtenářských může zasáhnout svým hlasem kterýkoliv obyvatel hradu, do odborných pouze porota složená ze šéfredaktorů a tří vybraných profíků na poli novinařiny. Kategorie jsou následující:

  • BRK SYMPATIE – čtenářská kategorie
  • ČASOPIS ROKU – čtenářská kategorie
  • ČLÁNEK ROKU – čtenářská kategorie
  • REDAKTOR ROKU – čtenářská kategorie
  • NEVIDITELNÁ TVÁŘ ČASOPISU – odborná kategorie
  • NOVINÁŘSKÝ DEBUT ROKU – odborná kategorie
  • PROJEKT ROKU – odborná kategorie
  • ŠÉFREDAKTOR ROKU – odborná kategorie
  • UMĚLECKÝ POČIN ROKU – odborná kategorie

Prozatím nezbývá nic jiného než se těšit na nominace a samozřejmě parádní slavnost, která nás bude čekat ve Velké síni v pátek 23. 2. od 19 hodin.

Novinařině třikrát zdar!

Pro Denní věštec
Theresa Veilin Brendi

Komentáře

  1. Ta ikonka je skvělá! Jsem ráda, že tu UNC máme a můžeme tak ocenit novinařinu a ty, kteří se na ní podílejí 🙂 Těším se na letošní jubilejní ročník!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *