Nováčkovský turnaj Denního věštce – 4. kolo

| Vydáno:
Předposlední kolo turnaje je tady. Tentokrát se podíváme na Příčnou ulici! Neváhejte a pojďte s námi objevovat všechna její zákoutí.

Stejně jako v kole minulém, i tentokrát budeme pokračovat v průzkumu oblasti, která se na našem hradě nenachází. Dnes se totiž podíváme na všemi oblíbenou Příčnou ulici, kam nejeden student chodí utrácet všechny své těžce vydělané finance!

Příčná ulice má řadu obchodů, do většiny mají vstup studenti povolen, do jednoho však ne, jedná se o krámek s názvem Borgin & Burkes, který je rezervovaný čistě pro dospělé kouzelníky. Nedoporučujeme tudíž zkoušet se do něj dostat, protože rozhodně nepochodíte.

Kromě obchodů, které jsou na PU celoročně, se při speciálních příležitostech čas od času objeví taktéž další obchody. Mezi ně patří například v současnosti otevřený Twilfitt & Tatting, ve kterém si můžete vybrat velkolepé večerní róby.

Vaším dnešním praktickým úkolem bude obchody na PU pořádně prošmejdit. Daly jsme dohromady několik popisků zboží z různých obchodů, ve všech se nám ale skrze velkou nepozornost bohužel podařilo udělat chybu. Vaším úkolem bude zboží na PU najít, zjistit, jak se jmenuje, chybu opravit a zaslat nám správné řešení do externího sovince. Řešení prosím posílejte ve tvaru název obchodu + název zboží + správně opravený popis.

A tady už na vás čeká zadání:

  1. Tmavě šedý svetr z vlny, který vás ochrání i před těmi největšími mrazy. Ručně česaná a barvená vlna s duhovými kousky pro ozvláštnění.
  2. Tradiční pracovní rukavice z měkké kůže vhodné pro práci s nebezpečnými rostlinami a žíravinami.
  3. Jsou jako déšť či noční obloha svým stříbrným třpytem. Ať už potřebujete doplněk k róbě nebo ke školní uniformě, fungovat bude s čímkoliv.
  4. Hračka ovládající základy japonských bojových umění, vhodná i na ozdobu. Nesportovci mohou pro změnu obdivovat její propracované oblečení a nezvyklou kombinaci barev a materiálů.
  5. Trpíte hroznou nemocí, protože je vám zima? Toužíte po teplu, kterého se vám odnikud nedostává? Tak vězte, že od této chvíle vaše problémy skončí, nic lépe nezahřeje než náš kousek speciálně vytvořený pro zimomřivé lidi.
  6. Vzácný a malý druh. který se vyskytuje jen zřídka na Filipínách. Jsou to spíše samotáři. Jsou středně rychlí, ale velmi hbití. Unesou však pouze dopisy a pergameny, větší zásilky ne.
  7. Máte rádi tradiční chuť? Zvolte tuhle. Toho, že má nazelenalou barvu, si nevšímejte. Ale nepřežeňte to, ať se vám nezmění barva obličeje. Zboží k okamžité spotřebě.
  8. Co se to tak třpytí? Co se to támhle mihlo a zmizelo z dohledu? Je to náš symbol lesklé, kovové, nepolapitelné krásy a elegance. Můžete dát všem najevo, že vám se podařilo tuhle věc zkrotit. Pozor, odráží prasátka!
  9. Mňamózní salátek, který je plný vitamínů. Pro vaše mazlíčky jen to nejlepší.
  10. Perfektní na vodní kouzla. Tato hůlka zvyšuje útok vodních kouzel o 1. Pro aktivaci je potřeba hromada zkušeností.

Ani dnes vás samozřejmě neochudíme o kreativní část úkolu. Zajděte si do kabinky některého z obchodů a vytvořte krásný model z kousků, které si lze vyzkoušet. Samozřejmě můžete využít i vlastní kousky, pokud jste si už nějaké pořídili. Následně kouzlem *PRINT SCREEN* svůj model vyfoťte a zašlete nám jej. Připojte k němu prosím taktéž název a krátký popis!

Všechna vypracování nám pošlete do externího sovince (na e-mail ntdvhog@gmail.com) nejpozději do čtvrtka 8. 2. Pokud máte jakékoliv dotazy nebo potřebujete s něčím pomoct, ozvěte se do sovince organizátorkám.

Pro Denní věštec
Arietty Liella Minette a Hayley Moon

Published by

Arietty Liella Minette

Zvídavá pisatelka, která se nad věcmi ráda zamýšlí a neodmítne příležitost ke sdílení svého názoru s ostatními. Na lidech dokáže ocenit jejich přátelskost, kreativitu a odhodlání. Mimo psaní má spoustu jiných koníčků, ale k novinařině se vždy ráda vrací.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *