Olympijský zpravodaj 2024: Souhrn 2. kola

| Vydáno:
Ve druhém kole jsme viděli výměny na prvních příčkách a hned dva nové absolutní rekordy. Který mazlíček vstal dobrou tlapkou a kteří zaostali za výkony 1. kola? Dozvíte se v článku.

V souhrnu prvního kola běhu jsem zmínila, že uvidíme, jak se zvládne zlepšit závodní šnečice Okanagan madam Any Dawson. A o pár týdnů později vám můžu sdělit, že zvládla ze svého času umazat 132 vteřin 62 setin a dostat se tak pod hranici 500 sekund. Upřímně můžu říct, že absolutní rekord tratě jsem od ní rozhodně nečekala.

Ovládnutí druhého kola znamená pro Okanagan posun na průběžnou třetí příčku s průměrným časem 565,56. Na druhé místo, které zabrala Noširo madam Mayi Prinz, ztrácí necelou minutu. Udržení třetí příčky bude tak jejím letošním maximem. Nelze ale než smeknout klobouk před raketovou rychlostí jediné šnečice na startu.

Na druhém místě skončila ve druhém kole kočka Noširo, která si polepšila o 5,65 vteřin a překonala tedy Číčáka pana Clapse Crapse, který si o 2,8 vteřin pohoršil. Průměrově je ale Číčák stále ve vedení disciplíny, Noširo ztrácí lehce přes 3 vteřiny.

Špatně odstartoval krysák Samuel Princess Star. Zhoršení o téměř 27 vteřin mu zkomplikovalo šance na stupně vítězů. Ve finále by musel skvěle vyladit formu a doufat, že Okanagan dojde pára. Průměrně na ni ztrácí 14 vteřin.

Skvělý výkon předvedl krysák Fois Inees Rut Gowstring, který se zlepšil o 39 vteřin a skončil na 14. místě. Třicet vteřin z času prvního kola se povedlo umazat i žábě Yin Daisy Carterové a hafoňce Ronnie pana Andrewa Uroborose, která doběhla čtvrtá. Mírně ztratila i průběžně pátá Chiko madam Oresty McCollin Vianuevy.

Zklamáním je ovšem téměř třicetivteřinové zhoršení Monsieur Lysiny pana Filiuse Orionise. Je nyní na průběžném sedmém místě, ale má stále šanci zabojovat o šestou příčku s krysou Calciou Eivli SSelene. Dělí je totiž jen pár setin. Krysák pana Orionise je však posledním závodníkem, kterému se daří držet průměrný čas pod 10 minutami. Většina startovního pole dobíhala daleko za touto hranicí.

Poslední postupujícím se stal žabák Azazel Jaggy Viggo z 21. příčky s časem 637,63 vteřin.

Ve skoku tentokrát rekordy nepadaly. Noširo si ale i přes mírné zhoršení upevnila vedení, protože jako jediná zatím dokázala skočit přes 5 metrů. Její rival Číčák skáče průměrně 497 centimetrů a drží se na druhém místě.

Výrazné zlepšení opět předvedla Okanagan, která skočila 494,75 centimetrů a o 31 cm si vylepšila výsledek z prvního kola. Její bronzová medaile je téměř jistá, čtvrtá Chiko totiž skáče průměrně 419 cm.

Dobrý výsledek z prvního kola drží na 5. místě Erebose Laurie Elenie Arrow, nicméně skočil pod 4 metry a snížil svůj průměr.

Naopak výrazně se zlepšila žába Yin Daisy Carterové a krysák Tatarák Lily Peterson, kteří oba překonali čtyřmetrovou hranici. Blízko k ní měl i kocour Purr-fect pana Olivera McCollina a krysák Samuel Princess Star.

Nejvýrazněji se zlepšil krysák Fois (50 cm) a jediná maguářice Cruella de Wild Nessy Naiadés (49 cm). Cruelle to ovšem na postup do finále stačit nebude.

Naopak zhoršení o 53 centimetrů předvedla krysa Flora Elaine Robillard, která pravděpodobně nebyla dobře připravena na start. Krysák Hněv Tarabase Orionise se na něj ani nedostavil.

První desítku průběžně ovládli závodníci zaměstnanců, profesorů a studentů Nebelvíru. Žabák Azazel Jaggy Viggo je průběžně jedenáctý a ztrácí 1,5 centimetru.

Do finále jako poslední proklouzla krysa Salix madam Eillen McFir Elat se skokem 362,16 centimetrů.

Novým absolutním rekordem se na první místo vyšplhala Noširo. Madam Maya si pohlídala přípravu na závod a postrčila svou kočku k prolomení hranice 200 vteřin. Noširo je zatím jedinou závodnicí, která tuto hranici ve šplhu pokořila. Číčák zaostal za svým výsledkem z prvního kola a v průměru nyní ztrácí 41 setin. Finále bude tedy ještě velmi napínavé.

Na jistotu jede třetí Okanagan, která na druhé místo ztrácí 7 vteřin a její soupeři by nejspíš museli zaspat start, aby se dostala k lepší než bronzové medaili.

McCollinovic mazlíčci soupeří o 4.–5. místo. Zatímco se Chiko madam Oresty zlepšila o 5 vteřin, Purr-fect pana Olivera se o 18 vteřin zhoršil. Nyní je v průměru dělí vteřina, která se dá ještě snadno umazat.

Výrazně se opět zhoršil Monsieur Lysina (39,59 vteřin), kterému na záda dýchá žabák Aragorn Enselis Ismenia. Rozdíl mezi průběžným 7. a 8. místem je 10 setin.

Desátý je zatím žabák Azazel, který předvádí stabilní výkony kolem 311 vteřin. O umístění v první desítce ale ještě budou velké boje. O téměř 15 vteřin zrychlila krysa Piškotka a skvělý výkon předvedla i krysa Keekees madam Hekatey Centaurix se zlepšením o 17 vteřin.

Druhé kolo naprosto skvěle vyšlo žábě Yin, která tím završila zlepšovací hattrick. Osmaosmdesát vteřin dolů je vskutku úctyhodný výkon. Výrazně se zlepšila i krysa Sorcha Skylar Blair Anderson (-52,32 vteřin) a zmiňovaný krysák Fois (-52,79).

Hned tři závodníci zaspali start. Žabák Dutch Felariana Pendraega Morgensterna, krysa Žemlička Marguerity Laux a krysák Erebos.

Poslední postupující se stala krysa Calcia Eivli SSelene s časem 318,87 vteřin.

Finálové běhy nás čekají již tento týden, pokaždé ve dvou sestavách. Rozhodně se bude na co koukat.

Pro Denní věštec
Eilonwy Ellesméry

Komentáře

  1. Naprosto absolutně bombové profi zpravodajství.
    Smekám před tím, kdo umí vytvořit takovýto článek.

  2. Proklouznutí Salix bereme za velký úspěch. Vzhledem k tomu, že se přihlásila jen proto, že si to chtěla zkusit 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *