Osobnost Hogwarts dle postů – Havraspár

| Vydáno:
Úspěšně odstartovalo již dvacáté kolo ankety Osobnost Hogwarts. Jak se hlasovalo v průběhu těch devatenácti předešlých ročníků? Mají některé funkce a koleje větší šanci na úspěch? Čtěte dále a dozvíte se, jak je na tom Havraspár!

Na úvod upozorňuji, že vzhledem k neúplným údajům u ostatních studentských postů zde budeme mluvit primárně o primusovi a prefektech. Zaměříme se i na post kolejního ředitele a na nejvýše umístěnou osobu na hradě svázanou s danou kolejí. Ještě přidávám prohlášení, že pokud se měnilo obsazení postu v průběhu roku, uvedeni jsou vždy nastoupivší funkcionáři.

Začneme kolejními řediteli. V průběhu oněch devatenácti let se do jmenovaných na úvodní stránce (tedy měli alespoň pár hlasů) dostali kolejní ředitelé Havraspáru přesně čtrnáctkrát. Z toho se pak devětkrát objevili v hlasování TOP 10. Absolutního vítězství dosáhli však jen jedinkrát, a to v roce 2014, kdy tuto anketu vyhrála bývalá profesorka Larrie Larstonová.

Pokud se zaměříme na to, kolikrát byl kolejní ředitel v anketě nejúspěšnější ze všech osob spojených s Havraspárem, zjistíme, že se tak stalo čtyřikrát. Třikrát z toho to byla opět kolegyně Larstonová (2014 byla první, 2015 třetí a 2016 sedmá) a jednou bývalá profesorka Lilien Emity Watfar (toho času Meissed), která obsadila v roce 2017 čtvrté místo.

Pro zvědavce pak zde dodávám tabulku a graf tohoto postu:

Nyní se podíváme na úspěšnost nejvyššího studentského postu, tedy na primuse. V průběhu všech let konání ankety mají primusové Havraspáru stejnou úspěšnost jako kolejní ředitelé. Tedy pár bodíků posbíralo právě čtrnáct primusů. Méně štěstí měli s postupem do TOP 10, ve které se umístili sedmkrát. Primusové si stejně jako kolejní ředitelé odnáší jedno celkové vítězství, kterého dosáhla bývalá primuska a kolegyně bibi střeštěnka v roce 2007.

Podíváme-li se opět na to, kolikrát byl v anketě nejvýše umístěnou osobou z Havraspáru právě primus, zjistíme, že třikrát. Výše zmiňovaná kolegyně střeštěnka byla nejvýše umístěnou v letech 2007 (vítězka) a 2008 (čtvrtá). K tomu pak umístila ještě výše zmiňovaná kolegyně Larstonová v roce 2011, kdy se ocitla na postu viceosobnosti.

Opět zde můžete najít tabulku a graf:

Podívat se na prefekty je o něco obtížnější, neboť jsou dva. Začneme tím, že se podíváme na roky, kdy byl alespoň jeden z prefektů nominovaný vícekrát. To se stalo dohromady devětkrát. Dvakrát z toho pak byli nominováni oba prefekti, a to v letech 2005 a 2010. Vychází nám tedy, že celkem byl tento post mnohohlasně nominován jedenáctkrát. Z toho se prefektům podařilo probojovat do TOP 10 rovnou pětkrát. Velmi úspěšný byl rok 2005, kdy obě prefektky obsadily shodnou šestou pozici v TOP 10.

Rovnou třikrát se podařilo, že se z osob spojených s Havraspárem umístil nejvýše právě člověk zastávající tento post. Jedná se o rok 2005, kdy na šestém místě byly prefektky Judith Eleanor Pixie i Tatokalan Watanka. V roce 2006 byla na pátém místě bibi střeštěnka a v roce 2010 byla třetí Larrie Larstonová.

Pro zájemce je zde tabulka a graf:

Zde pro vás mám ještě jednu hezkou tabulku s grafem nejvýše umístěných studentů a osob svázaných s modrou kolejí:

A na závěr pro ty, kteří chtějí graf všeho dohromady:

Pozn. redakce: Kliknutím na tabulky a grafy sešlete kouzlo Engorgio, které vám umožní příjemnější čtení. 

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Komentáře

  1. Super série článků Olíku, díky za to! 🙂 Miluju tvoje statistikové články, člověk se dozví spoustu zajímavého přehledným způsobem. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *