Osobnost Hogwarts dle postů – Mrzimor

| Vydáno:

Se začátkem dvacátého ročníku ankety Osobnost Hogwarts bychom se mohli podívat na to, jak jsme všichni hlasovali v posledních letech. V tomto článku se zaměříme na funkcionáře Mrzimoru.

Úvodem si dovoluji připomenout, že v těchto článcích se zaměříme jen na kolejní ředitele, primusy a prefekty kvůli chybějícím informacím z průběhu let. A pro zajímavost opět přidáme nejvýše umístěného studenta a osobu s kolejí spjatou. V tomto článku se stane, že pro jeden post budou uvedeny obě osoby zastávající post, neboť se obě dostaly do vícenásobných nominací v anketě. Ostatní roky opět uvedeme pouze osoby, které na post nastoupily v průběhu školního roku.

Podívejme se tedy na mrzimorské kolejní ředitele v průběhu let. Z 19 anket se s alespoň pár hlasy umístili žlutí kolejní ředitelé šestnáctkrát. Z toho navíc jedenáctkrát proklouzli žlutí kolejní do TOP 10 ankety! A navíc i bývalá profesorka Letitia te Tiba anketu vyhrála z pozice kolejní ředitelky v roce 2010.

A kolikrát že byl kolejní ředitel nejlépe umístěnou postavou svázanou se žlutou kolejí? Šestkrát! Celkem čtyřikrát to byla již zmiňovaná kolegyně te Tiba, a to v letech 2005 (druhá), 2007 (třetí), 2010 (vítězka) a 2011 (čtvrtá). Jednou to byl Matthew Whitecrow v roce 2012 na druhém místě. A jednou to byl Nicholas McElen v roce 2014 na stejné příčce jako kolega Whitecrow o 2 roky dříve.

Nyní již tabulka a graf ke kolejním ředitelům Mrzimoru:

Přejdeme na post primuse. Zatímco kolejní ředitelé Mrzimoru byli úspěšnější než havraspárští, primusové jsou na tom statisticky hůř. Ještě dodám, že pro rok 2011 uvádím střídající se primusky, neboť se v anketě objevily obě. Pro roky 2007 a 2008 uvádím primusy, kteří nastoupili v průběhu roku, neboť v jednom daném roce se primus v anketě objevil a v druhém se neumístil ani jeden. Tedy z 19 ročníků a 20 počítaných primusů se v anketě objevilo celkem 9 jmen s alespoň pár hlasy. Do TOP 10 se probojovala trojice z nich. No a v roce 2015 si pak kolega Andrew Uroboros odnesl vítězství jako jediný mrzimorský primus v historii.

Primus se nejvýše umístěnou osobou spojenou s kolejí za těch 19 let stal právě dvakrát. Vedle vítězství kolegy Uroborose v roce 2015 to zvládla slečna Felicitas Frobisherová v roce 2009, kdy se umístila na krásném pátém místě.

Tabulku primusů s grafem vývoje najdete tady:

A nyní přecházíme na prefekty. Zde ještě dodám, že v článku nebudou pro žádný rok uvedeni více než dva prefekti. Jediný rok, kdy se umístili střídající se prefekti v anketě, je rok 2011, ale odcházející prefektka byla nastupující primuska, tedy je vedena již v předešlé tabulce. V ostatních situacích se bude uvádět nově nastupující prefekt.

Za devatenáct let ankety a 38 prefektů se v anketě mrzimorští prefekti objevili devětkrát. V TOP 10 to pak byla dvojice prefektů v brzkých anketách. A pouze v roce 2013 se v anketě s pár hlasy umístili oba prefekti (tedy prefektky), kdy Elizabeth Gibsonová a Vicky Charmant společně obsadily třicáté místo.

Prefekt se stal nejlépe umístěnou postavou spjatou s Mrzimorem jednou jedinkrát, a to v roce 2006, kdy na druhém místě byla Silvia Honorová.

Pro úplnost zde můžete najít tabulku s grafem prefektů v průběhu věků:

Na závěr vám ještě pro úplnost a hezkou představu přináším i tabulku a graf nejlépe umístěného studenta každý rok a k tomu i nejlépe umístěné osoby spjaté s Mrzimorem. A pod tím pak najdete ještě graf všech kategorií, které jsme si v článku představili.

Pozn. redakce: Kliknutím na tabulky a grafy sešlete kouzlo Engorgio, které vám umožní příjemnější čtení. 

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *