Osobnost Hogwarts dle postů – Nebelvír

| Vydáno:
Dvacátý ročník ankety Osobnost Hogwarts jsme již oslavili články o Havraspáru a Mrzimoru. V dnešním článku si můžete přečíst o umístění kolejních funkcionářů a dalších osob spjatých s červenou kolejí. Tak na co čekáte? Čtěte dál!

Ačkoli má nebelvírská kolej na svém webu volně přístupné údaje o všech kolejních postech, pro tento článek je nevyužijeme – bylo by to lehce nespravedlivé vůči článkům o ostatních kolejích. V článku se tedy opět zaměříme pouze na kolejní ředitele, primuse a prefekty a porovnáme postavení nejvýše umístěného studenta a osoby spojené s kolejí. Opět zde platí pravidlo, že v případě změny v průběhu roku se uvádí pouze nově nastupující osoba (pro lepší přehlednost).

Začínáme standardně s postem kolejního ředitele. V průběhu devatenácti let konání ankety se v ní kolejní ředitelé umístili sedmnáctkrát. Z toho se jedenáctkrát umístili v TOP 10 celé školy. Přes tato krásná čísla však nebelvírský kolejní ředitel anketu Osobnost Hogwarts nikdy nevyhrál (na rozdíl od kolejních ředitelů všech ostatních kolejí).

Když porovnáme umístění kolejního ředitele se všemi ostatními osobami svázanými s Nebelvírem, byl kolejní ředitel nejlépe umístěný pětkrát. V roce 2006 to byl Sandrik Vrizas na pátém místě. Dva roky nato pak Ladard Papulka, který obsadil druhé místo. Úspěch z nejvyššího umístění slavila i Betelgeuse Orionis, a to v letech 2015 (šestá) a 2016 (druhá). Naposledy se to povedlo Oliverovi McCollinovi v roce 2018, kdy skončil na pátém místě.

Tabulku s grafem úspěchů kolejních ředitelů v průběhu věků najdete zde:

Nebelvírští primusové se v anketě Osobnost Hogwarts dočkali alespoň pár hlasů přesně dvanáctkrát. Do TOP 10 se dostali pětkrát. Ale stejně jako u kolejních ředitelů, ani u primusů se nestalo, že by tento červený funkcionář anketu vyhrál v době, kdy funkci zastával.

Když porovnáme červené primuse se všemi osobami spjatými s kolejí, nejlépe se umístili přesně třikrát. Nejprve v roce 2007, kdy byl kolega Filius Orionis na šestém místě. O dva roky později to kolega zvládl znovu, a ještě si vylepšil postavení na třetí příčku. Pak už se to povedlo až slečně Princess Star, která se umístila na čtvrté příčce v minulém ročníku ankety.

Níže najdete tabulku a graf zaměřené na červené primuse v průběhu věků:

Přecházíme na červeno-stříbrné plíšky prefektů. Každý rok jsou prefekti dva, díváme se tedy na třicet osm možných osob umístěných v anketě. Nebelvír je jedinou kolejí, kde nikdy nebyli oba prefekti nominováni víckrát a nedostali se tedy na úvodní stránku. Červení prefekti se celkově dostali do nominací dvanáctkrát, což je pěkné číslo. Do TOP 10 se z toho zvládla dostat trojice z nich. Žádný červený prefekt anketu nikdy nevyhrál.

Porovnáme-li umístění červených prefektů s nejvyšším umístěním osoby spojené s Nebelvírem, zjistíme, že se to červených prefektům podařilo jen jednou.  Tato situace nastala pouze první rok ankety, kdy Peter Sviter skončil na osmém místě a stal se tak nejlépe umístěným červeným v anketě.

Tabulku a graf prefektů Nebelvíru s tím, jak se umístili, najdete zde:

Na úplný závěr vám opět přináším tabulku s nejlépe umístěnými studenty, nejlépe umístěnými osobami spjatými s Nebelvírem a graf těchto dvou kategorií. Pod nimi ještě najdete graf, který spojuje všechny předešlé grafy. Hezky ukazuje, jak si vedli funkcionáři v porovnání s nejlépe umístěnými.

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *