Osobnost Hogwarts dle postů – Zmijozel

| Vydáno:

Na oslavu již dvacáté ankety Osobnost Hogwarts si můžete projít, jak se v historii hlasovalo pro různé funkcionáře. V tomto článku se podíváme na nejúspěšnější kolej v tomto hlasování. Chcete vědět, jak moc byla úspěšná? Neváhejte a čtěte dále!

V úvodu článku bych chtěl opět připomenout, že zde nenajdeme jiné studentské funkce než jsou odznaky, z důvodu neúplnosti dosažitelných informací. Dále upozorňuji, že i když se děly výměny na různých postech v průběhu sledovaného roku, v tabulkách budou uvedeni pouze nově nastupivší funkcionáři až na 3 výjimky vysvětlené u daných funkcí.

A pojďme se podívat na nejúspěšnější sérii kolejních ředitelů v historii ankety. Z 19 anket byli zmijozelští kolejní ředitelé nominováni patnáctkrát. V TOP 10 byli zelení kolejní ředitelé devětkrát. V těchto ohledech byl sice Nebelvír úspěšnější, ale když se podíváme na vítěze ankety, Zmijozel jednoznačně vítězí. Zelení kolejní ředitelé vyhráli dohromady čtyřikrát! V letech 2005, 2006 a 2008 vyhrál Nekro the Gravedigger a následně pak v roce 2022 vyhrála současná kolejní ředitelka Veronica Narcissa Williamsová.

No a když se podíváme na to, jak si vedli kolejní ředitelé s ohledem na nejlepší osobnosti spjaté s danou kolejí, tak vyjma již zmíněných 4 vítězů se to stalo ještě v roce 2007, kdy byl Nekro the Gravedigger na druhém místě.

Tabulku a graf s kolejními řediteli můžete najít zde:

Dále se podíváme na zoubek primusům. Zde rovnou najdeme první výjimku ohledně odstupující a nastupující primusky v průběhu roku. Vzhledem k umístění obou primusek v roce 2018 je najdete v tabulce obě (ale v grafu tu lépe umístěnou).
Z 19 anket se zelený primus dostal do vícenásobných nominací 14krát, ale vzhledem k onomu roku 2018 to bylo ve třinácti různých letech. Do TOP 10 se zelení primusové podívali v pěti letech. Navíc však vyhrála nastupující Narcisse Cinerea v roce 2018! Stala se tak první primuskou po bibi střeštěnce (toho času Havraspár) z roku 2007.

Teď se zaměříme na to, jak si vedli primusové v porovnání se všemi osobnostmi spjatými s touto kolejí. Ač je obtížné překonat kolejní ředitele, jak jsme si ukázali výše, povedlo se to zeleným primusům čtyřikrát. Vedle Narcisse Cinerey, která anketu vyhrála v roce 2018, to dokázala Barbara Arianne Lecter v roce 2011, kdy byla na třetím místě. O rok později to svedla i Cerridwen Lowra Antares, která skončila na místě druhém. A rok nato se to podařilo ještě NaSaŠí Jackson, která byla jedenáctá (a daný rok byl jediný, kdy nikdo spojený se Zmijozelem nebyl v TOP 10).

Zde si můžete prohlédnout tabulku a graf primusů Zmijozelu:

Přecházíme na stříbrné plíšky. Toto je post, který zeleným v historii ankety moc nesvědčí. V tomto ohledu je Zmijozel statisticky nejslabší kolejí. Z 19 let se prefekti dostali do vícenásobných nominací pouze ve třech letech! V roce 2011 to navíc dokázaly obě prefektky, nebo… vlastně tři! Jak jsem zmiňoval, budou ve Zmijozelu až na 3 výjimky uváděni pouze později nastupující funkcionáři. První výjimka byla u primusů a další dvě se nachází u prefektů. V letech 2011 a 2021 se mezi nominovanými osobnostmi ocitly jak odstupující prefektka, tak i prefektka nastupující na její místo.
Tedy v průběhu oněch 19 let se zelení prefekti ocitli mezi nominovanými šestkrát ve 3 různých letech. A pouze jednou se prefekt Zmijozelu objevil v TOP 10. Byla to Saiph Lacaille v roce 2021 na sedmém místě.

A vzhledem k úspěšnosti kolejních ředitelů, primusů a jiných funkcionářů pocházejících z této koleje nejspíš nikoho nepřekvapí, že žádný zelený prefekt se nestal nejlépe umístěnou osobností spojenou se Zmijozelem.

Pro zájemce o prohlédnutí tabulky a grafu uvádím zde:

Na úplný závěr vám ještě dodám tabulku nejlépe umístěných studentů a nejlépe umístěných osob spojených se zelenou kolejí. Zde dodám, že celkem neuvěřitelných 8 ročníků vyhrála osoba, která byla spjatá s touto ctižádostivou kolejí! A pod tabulkou uvidíte tedy i graf těchto kategorií a následně i spojení všech grafů v jeden.

Pozn. redakce: Kliknutím na tabulky a grafy sešlete kouzlo Engorgio, které vám umožní příjemnější čtení. 

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *