Chyť ji, když to dokážeš – věštecká letní nováčkovská soutěž

| Vydáno:
Jste lososové barvy, nová krev na hradě a chcete jej trošku blíže poznat, něco si vydělat a zažít zajímavé dobrodružství? Zkrátit si čekání na nový školní rok vám pomůže naše letní soutěž určená právě nováčkům, která nese název Chyť ji, když to dokážeš – a co budeme chytat? Kdy? A proč?

Dávno už není ráno, ale čas na oběd taky ne. V redakci panuje klidná pracovní atmosféra. Dokonce ani madam Mandy se nepřetahuje o pergamen u stránky s bloky s Eilonwy, což je vlastně výjimečně klidná chvíle. Situaci by slušelo napsat, že se prudce rozrazily dveře, ale faktem je, že naše paní šéfredaktorka zásadně dveře nerozráží, naopak vstupuje tiše a kultivovaně do místnosti.

Prosím vás, jen mi potvrďte, že jste ráno poslali sovu na ministerstvo s žádostí o obnovení licence. Jak se zpozdíme, máme utrum,“ řekne madam Mandy, zatímco přísně a tázavě povytáhne obočí. Situace zdá se býti vážnou. Několika lidem najednou se náhle orosilo čelo.

No, já jsem žádost nachystala a dala jsem ji Nesse, ať zajde do sovince a pošle ji,“ snaží se situaci zachránit madam Arietty.

To je pravda. Já jsem musela rychle ještě upravit článek, tak jsem ji dala Aye, ta měla do sovince stejně cestu,“ pokračuje Nessa.

Počkej, mě po cestě zastavila madam Maya kvůli nějakým úpravám v reportu. Já to předala Olivii, ať to zařídí,“ ukončuje debatu Aya.

Olivia jenom kývne a říká: „Jojo. A já ji hned šla poslat. Prý to bylo cosi super důležitého, tak jsem vybrala reprezentativní sovu!“ chválí se mrzimorsky studentka.

Madam Mandy ztuhne úsměv na rtech. Padlo na ni neblahé tušení. „Jakou reprezentativní sovu?“ zeptá se lehce se třesoucím hlasem.

No takovou tu, co podle ní kreslí sovy na celém hradě. Teď podle ní dělali vánoční předmět. Prostě reprezentativní kus,“ pokračuje Olivia ledabyle.

Nemyslíš pra-sovu Rozáru, co je tu čistě z nostalgických a symbolických důvodů, že ne?“ ujišťuje se rychle Niobé.

No. Přesně tu. Od Popelky!“ Redakci ovládne zděšené ticho.

Vždyť ta už netrefí ani z vlastní klece,“ hlesne potichu Princess.

Sice se trochu motala, ale trefila!“ brání se viník celé situace, zatímco s narůstající obavou mrkne na madam šéfku. Ta, bledá ve tváři, nevěřícně hledí před sebe.

Skylar, okamžitě se spoj letaxovou sítí se zákaznickou podporou na ministerstvu, zda od nás dnes obdrželi poštu,“ vydá rozkaz madam šéfredaktorová. Skylar rychle odběhne.

Proč dneska? Vždyť deadline je stejně až zítra, ne? Si sova třeba jenom někde na chvíli odpočine…,“ zkouší to Olivia, ale rychle ji umlčí dobře mířené kouzlo kolegyně.

O chvíli později doběhne smrtelně bledá Skylar. „Nedošlo…,“ hlesne tiše, správně se obávající božího šéfredaktorčiného hněvu.

Mayo, prosím tě, běž, vyber nejrychlejší sovu a pošli jim licenci ještě jednou,“ snaží se madam Mandy řešit celou situaci.

Nemůžeme jim to poslat letaxem?“ navrhuje madam Maya.

Kéž by to šlo. Znáš úředníky a jejich byrokracii. Na tyhle věci si potrpí, že to prostě musí být soví poštou. A to slibovali modernizaci, zjednodušené papírování a kdesi cosi. No, nezměnilo se nic,“ mávne podrážděně rukou madam Mandy.

To je jim podobné,“ nešťastně souhlasí madam Maya a vyrazí poslat jednu ze záloh licenčních žádostí – protože v DV všichni ví, že zálohovat se musí.

A vy!“ ostrým pohledem vyzve všechny zúčastněné prekérní situace. „Vy vyrazíte tu sovu hledat. Bez ní se mi nevracejte,“ hrozí.

Mandy, problém!“ zazní ode dveří, kterými se vrací madam Maya.

Jaký zase?!“ zděsí se šéfredaktorka.

Sovy nelétají. Je to jako tehdy… prostě stávka! Dokud jim nenajdeme pramáti, nikam nepoletí!

Ale pokud nepošleme žádost o licenci, tak nás zavřou,“ hlesne tiše Addie.

Hledat pramáti sovu, všichni, teď!“ zavelí madam Mandy.

Vyrazte s námi na dobrodružnou cestu za sovou Rozárkou! Zveme všechny nováčky – nejen že lépe poznáte veškerá zákoutí hradu, ale také členy redakce, kteří vás celou nováčkovkou provedou. Pomozte nám zachránit celou situaci a Olivii vykroutit se z pořádného maléru. Kde se ta naše Rozára asi schovává? Co myslíte? Máte nějaké odhady? Celou naši cestu zahájíme v neděli 30. 6.

Čekají vás zajímavé úkoly, ještě zajímavější odměny (za jednotlivé úkoly, ale i na konci soutěže). Nové úkoly a dobrodružství očekávejte vždy v neděli – celkově jich bude šest (první 30. 6., poslední 4. 8.)! Vždy budete mít možnost vyplnit několik praktických úkolů, které se budou týkat hradu – ty jsou pro získání odměny povinné. Ale vypracovat budete moci vždy i úkol kreativní, za který získáte finanční odměnu. Na splnění úkolů budete mít přesně 10 dní.

Konkrétní termíny si můžete prostudovat (a zapsat do diářů) níže:

30. 6. – 9. 7. První hledání
7. 7. – 16. 7. Druhé pátrání
14. 7. – 23. 7. Třetí výprava
21. 7. – 30. 7. Čtvrté bádání
28. 7. – 6. 8. Pátý pokus
4. 8. – 13. 8. Poslední šance

Všechny vypracované úkoly nám posílejte na externí sovinec ntdvhog@gmail.com. Tam miřte také všechny vaše dotazy k nováčkovské soutěži. Zapojit se můžou všichni nováčci. Přihlašovat se nemusíte, zapojit se může zkrátka každý a to úplně kdykoliv! Klidně až od třetí výpravy, to záleží jen na vás. Samozřejmě čím víc splněných úkolů, tím více odměn a tím větší šance na získání velké odměny na konci soutěže. Tak třicátého buďte na značkách!

Neslyšíte náhodou houkání? Pšššt! Všichni buďte pozorní!

Pro Denní věštec
Olivia Wines a Amanda Wright

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *