Rekordní časy famfrpálových zápasů

| Vydáno:
Famfrpálové zápasy končí chycením zlatonky. Někdy si dává na čas, někdy se nechá chytit chvíli po vypuštění. Jak jsou na tom zápasy na našem hradě? Jak dlouho trval nejdelší zápas? A co nejkratší zápas?

Famfrpálové zápasy jsou nevyzpytatelné. Hráči někdy vstávají na zápas, který trvá půl hodiny, někdy jsou hráči na košťatech i dvě hodiny. V klasických zápasech je zvykem, že zlatý míček je do hry vypuštěn hned po začátku hry. Tak tomu bylo i na našem hradě, ale pak se sešly kapitánky všech čtyř kolejí a dohodly se, že zlatonka, a tedy i chytači, budou do zápasu vstupovat až půl hodiny po začátku celého zápasu. Toto nové pravidlo se objevilo během Zimy 2019.

I když je tento oblíbený kouzelnický sport na našem hradě už od jeho založení, tak k časovým údajům před školním rokem Zima 2014 merlinužel nemáme přístup, a tak budeme pracovat jen se zbylými roky.

Havraspár × Mrzimor

Průměrná doba trvání zápasů těchto dvou kolejí je nejdelší ze všech. Konkrétně průměrná doba zápasů je 1:23:26. Až na pár výjimek většina zápasů trvala přes jednu hodinu. Na opravdu krátký zápas si koleje musely počkat až do letošního školního roku. V posledním zápase totiž bývalá žlutá kapitánka Tery Poe chytila zlatonku na první průlet a zápas trval 0:32:51. Naopak nejdelší zápas pochází už ze začátku statistik, konkrétně z roku Zima 2014. Hráči v tomhle zápase seděli na koštatech neuvěřitelné 3 hodiny a 46 vteřin. Tento zápas se do tabulek zapsal jako nejdelší zápas v historii hradu.

Havraspár × Nebelvír

Na druhém místě v délce zápasů jsou utkání mezi červenými a modrými. Průměrná doba jejich zápasů je 1:13:54, jsou o deset minut kratší než zápasy modrých a žlutých. V nejkratším zápase červení střelci stihli dát dva góly a Nebelbrach chytil zlatonku. Tento zápas v Létě 2014 skončil na začátku osmé minuty. V nejdelším zápase padlo 19 gólů (10 gólů pro Havraspár), nakonec byla zlatonka lapena v čase 2:07:46 nebelvírskou chytačkou Skylar. Nejdelší zápas mezi těmito kolejemi se odehrál v Zimě 2022.

Zmijozel × Nebelvír

První koleje, u kterých se vyplatí zápas sledovat už od prvních minut. Jejich zápasy jsou dlouhé v průměru 58 minut, což je druhý nejkratší čas. Další stříbrnou pozici mají Zmijozelští a Nebelvírští v nejkratším zápase. Ten odehráli v Zimě 2018 a trval 3 minuty a 23 vteřin. Zelená chytačka Magdarlene nastavila laťku svým prvním rekordem, který následující sezónu posunula ještě k 22 vteřinám. A aby těch stříbrných medailí nebylo málo, tak třetí stříbrná medaile je za nejdelší zápas, který hráči hráli 2 hodiny a 8 minut. Tento rekord pochází z Léta 2022, kdy se zlatonka nechtěla nechat chytit.

Havraspár × Zmijozel

Nejkratší zápasy pro Havraspár jsou právě se Zmijozelem. Ty totiž průměrně trvají jenom 1:00:28. Nejkratší zápas mezi modrými a zelenými je zároveň nejkratším zápasem v historii hradu. Trval pouhé 3 minuty a 1 vteřinu! Za tu dobu v Létě 2018 stihl padnout do modré branky jeden gól. Nejdelší zápas pochází ze sezóny předtím, tedy z roku Zima 2017, kdy hráči hráli necelé dvě hodiny, konkrétně 1:59:38, kdy zlatonku chytila Narcisse Cinerea.

Zmijozel × Mrzimor

Průměrná doba trvání zápasů těchto dvou kolejí se nachází ve zlatém středu. Stihnete si tedy pořádně zafandit, ale zároveň se můžete věnovat i mudlům, protože průměrný žluto-zelený zápas trvá 1:04:15. Během nejkratšího zápasu v Létě 2016 hráči seděli na koštatech necelých 33 minut. Tento zápas je nejdelší nejkratší zápas mezi dvěma kolejemi. Zmijozel se rozhodl, že si v Létě 2022 zahraje hned dva nejdelší zápasy. První hrál s Nebelvírem, druhý zápas hrál s Mrzimorem. Ve vzájemném utkání padlo 27 gólů (2 pro Mrzimor, 25 pro Zmijozel), nakonec Theodor Mudd stáhnul zmijozelský náskok a po dvou hodinách a pěti minutách chytil zlatonku.

Mrzimor × Nebelvír

Pokud chcete stihnout mudlovské oslavy, tak si je naplánuje na den, kdy hrají žlutí a červení. Jejich zápasy jsou totiž průměrně nejkratší na celém hradě. Průměrná doba je totiž 54 minut a 39 sekund. Během zápasu v roce Zima 2017 nepadl ani jeden gól, ale byla chycena zlatonka červeným chytačem Thomasem Olkimem v 7. minutě, což z tohohle souboje dělá nejkratší zápas mezi Mrzimorem a Nebelvírem. Naopak během nejdelšího zápasu v roce Léto 2015 padlo celkem 33 gólů (8 pro Mrzimor a 25 pro Nebelvír) a zlatonku chytila Kate Resea v čase 1:53:39. Zajímavostí u těchto dvou kolejí je první remíza na hradě. Tento zázrak se povedl v Zimě 2022, kdy červení střelci nastříleli 20 gólů a mrzimorští střelili 5 gólů a Theodor Mudd chytil zlatonku po hodině a 35 minutách.

Rada pro další sezonu zní: nestěžovat si na dlouhý zápas, dokud nemá tři hodiny, radovat se ze zápasu, který trvá hodinu, a do třetice všeho dobrého – tříhodinový zápas byl na hradě jen jednou za celé období, kdy máme k dispozici statistiky.

Pro Denní věštec
Addie Hazel

Komentáře

  1. Slečno Addie, díky za zajímavý souhrn! Rozdíl 30 minut mezi průměrně nejdelšími a nejkratšími zápasy je pěkně veliký 😮

  2. Nemýlím-li se, tak nejdelší zápas začal 19. prosince 2009. Havraspár v něm zvítězil nad Mrzimorem 5350:670. Trval 31 hodin, 26 minut a 19 sekund. Tehdy se však hrálo jinak než dnes.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *