Chodbami hradu v nováčkovských botách

| Vydáno:

Každý student, profesor, duch nebo jiný obyvatel hradu a okolí někdy začínal. Při této vzpomínce se jistě kdekdo pousměje a řekne si, jak málo toho tehdy věděl a co by udělal možná jinak. Nikdo jiný však už hrad neuvidí očima nováčka, snad jen… nováček.

Období očekávání trvá vždy jen pár týdnů a právě v tomto období zjišťujete každý den nové a nové informace. Tento článek by měl pomoci nováčkům při jejich strastiplné cestě hradem a také oživit vzpomínky na jedinečné a neopakovatelné období začátků všem, kteří se již nacházejí v pohodlí své kolejní místnosti, případně domu v Godrikově Dole.

Kdo mi pomůže najít škrkny?

Pokud nejste štístkař, který má na hradě známosti u studentstva, nebo dokonce mezi profesory, budete pravděpodobně na začátku sami. Naštěstí existuje hned několik způsobů, jak se seznámit přímo na hradě. Ve Velké síni je denně několik výzev ke hře Maškvorek nebo Řachavého Petra, díky nimž máte příležitost k nezávazné konverzaci v Prasinkách. Hry se navíc hrají primárně ve dvou, což seznamovací tlachání značně zjednodušuje. Studenti hradu jsou navíc velmi přívětiví a často se sami postarají o to, abyste byli zapojeni a cítili se vítaní.

Čínská polévka… už zase?

Vaše konto na začátku není příliš tučné. Postačí na zápis jednoho předmětu, nákup smetáčku a několik výletů na zmrzlinu. A od toho tu jsou soutěže! Díky nim můžete vydělat pěkných pár srpců a navíc se začlenit do dění hradu. Některé soutěže dokonce vyzývají k tomu, abyste komunikovali s ostatními, čímž vzniká další prostor k seznámení. A na závěr ještě bonus, který možná není zprvu tak patrný – díky soutěžím máte tendenci se vracet a kontrolovat sovinec každý den, což vám poskytne motivaci k prozkoumávání hradu a všeho, co nabízí. Každý druhý den také můžete zajít do Prasinek a v Agentuře Žlutá tlapa si vydělat nějaké ty svrčky navíc.

Prázdniny nemusí být prázdné…

Nováčci si samozřejmě musí počkat na začátek výuky, do té doby mají omezené možnosti pohybu na hradě. To ale neznamená, že nemohou nic dělat. V Godrikově Dole můžete každý den navštívit útulek a splnit jednomu zvířátku přání. Kromě dobrého pocitu obdržíte jedno štístko, které se hodí k nákupu speciálních chovatelských potřeb. Další aktivitou, která vás zabaví na opravdu dlouho, je sbírání magíků. Pro neléčené gamblery, jako jsem já, jsou achievementy silným pohonem a věřím, že nejsem sama. Magíky lze získat za různé hradní aktivity, kromě výše zmíněných se můžete věnovat luštění čaroku, řešení kvízů nebo utrácení galeonů na Příčné ulici (kdy můžete říci, že máte osobní sbírku sov nebo čokoládových žabek?).

Co sa stalo nové?

Kromě Příčné ulice, kde se můžete po obdržení odměn za soutěže a brigády oháknout do skvostů od místních návrhářů, můžete zajít i do knihovny. V té najdete různé spisy o zdejším koloritu, povídky i zajímavé pergameny, které se těší na to, až je někdo prozkoumá. Po vypůjčení konkrétního titulu se můžete pustit do čtení, jen byste neměli zapomenout knihy včas vrátit zpátky do regálu. Pokud se chcete dozvědět více o obyvatelích hradu, ideální volbou jsou kolejní časopisy – Corvinus Declaratio, Žlutý Trimeles, Lví tlapou a Hadí král. Ty informují o novinkách, soutěžích mimo hrad a navíc jsou na rozdíl od knihovny zadarmo. A to se vyplatí. Nezapomeňte také sledovat Velkou síň, kde můžete v pohodlném hávu lurkera nasávat informace o dění na hradě.

Aktivit, které lze vykonávat před změnou lososové barvy na kolejní, je opravdu dost a pravděpodobně se jedná jen o zlomek toho, co přijde poté. Já si ale zatím v lososové barvě libuji, protože zažívám něco, co už se nikdy nebude opakovat. Dívám se na velký hrad očima malého dítěte, které objevuje zlomek světa. A přesto mu připadá ohromný.

Pro Denní věštec
Meningitida Epidemica

Komentáře

  1. Ohohó, tady se rodí nová novinářská hvězda! Užij si poslední dny jako nováček, Týdo, budu se těšit na tvoje příští články! ^^

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *