Přátelé, nevím, co jíte vy, ale můj jídelníček se poté, co jsem si byla nucena začít vařit sama, značně změnil. Dalo by se to shrnout do několika krátkých, ale naprosto jasných bodů. Zaprvé z mého jídelníčku vymizelo maso. Ne, že bych byla vegetarián, ale kupovat jeden kuřecí řízek je trapné a ekonomicky poněkud náročné. (Jistě správně tušíte, že peníze ušetřené na jídle se dají efektivně zainvestovat i jinam, všichni víme kam…) Dále z něho zmizely brambory. Ne, že by nebyly ekonomicky přijatelné… Ale kdo by se s nimi škrábal? Zmizely i knedlíky – kdo by se s nimi dělal a kdo by je pak v tak obrovském množství jedl? Ano, tušíte správně – zůstaly těstoviny.
Jejich příprava je nenáročná (slepily se mi jen jednou), rychlá a jejich cena je velmi příznivá. Navíc se dají připravit na miliony způsobů a v jakémkoliv množství. Můžete je udělat s omáčkou, na sladko, můžete je udělat se zeleninou, dokonce z nich můžete vytvořit i těstovinový salát. Vaší fantazii se meze nekladou. Myslím si, že na přípravu těstovin jsem po tolika letech praxe opravdu odborník, ale stále mě fascinuje, že se pořád ještě najdou nové způsoby, jak je ochutit či upravit. Ačkoliv většinou nemám příliš plánů do budoucnosti, tak jedním si jsem naprosto jistá. Za pár let hodlám vydat knihu s názvem „ Těstoviny tisíckrát jinak a vlastně pořád stejně“.
A co jíte vy?