Slavnostní módní policie I

| Vydáno:
Nemohli jsme odolat a šli jsme hodnotit. Zařazovací slavnost volá po vytažení krásných rób ze šatníků, naleštění polobotek a odemknutí trezorů se šperky. Vždy se ale najde někdo, kdo se v našich očích oblékat neumí. Koho pochválíme a koho pokáráme? Kdo se umí vhodně nastrojit na slavnost?

V prvním díle jsme se zaměřili na zaměstnance, jejichž konta dovolují experimenty a jejichž věk by se měl zrcadlit v tom, co dospělí nosí. Přestože jsme čekali hojnější účast profesorů a zaměstnanců, přece jen jsme pár fialových našli.

1

Bývalou ředitelku koleje Zmijozel, Ked Looben, zná jistě řada z Vás. Nejmenovaní čmuchalové nás informovali, že se nedávno vrátila z Prasinek a nyní zastává funkci zaměstnance hradu. Dobře zvolenou fialovou róbu ze salonu NiT profesorka obohatila stejně vkusným fialovým kabátkem s kožíškem. Elegantní kombinaci trochu zkazil ne tolik vkusný klobouk, Ked však svůj outfit zazdila nehodícím se kebuláčkem a poletující lebkou. Škoda Ked, tohle jste trochu překombinovala.

2

Profesorka Aki san Marino se předvedla a vyvrátila nedávné diskuze o tom, že nepobrala ani špetku vkusu. Rudé šaty bez ramínek doplnila zdobeným páskem a nebelvírskými doplňky, čímž sice dala důraz na svůj smysl pro doplňky, avšak shodila své pokusy o nestrannost. Aby toho nebylo málo, zdobil ji malý ohňostroj nad rameny. Přestože si všichni mysleli, že se jedná o způsob oslavy slavnostního zařazení nováčků do kolejí, my víme, že se tím snažila vkrást do naší přízně, a tak jsme jí byli nuceni strhnout jednu hvězdu za podlézání.

3

Italka? Nikoliv! Je to šéfredaktorka Denního věštce, Niane z Libelusie, která vsadila na look elegantní dámy z Apeninského poloostrova. Kdo si myslí, že sluneční brýle slouží pouze jako ochrana před sluncem, se mýlí, Niane je nosí i po večerech a vypadá bezvadně! Model kazí volba modrých střevíčků, nevkusného sněhuláka raději nebudeme ani komentovat. Přestože model není dokonalý, v zájmu vysokých autorských honorářů nám nic nebrání v tom, abychom šéfredaktorku ohodnotili plným počtem hvězd.

4

Pracovnice Příčné ulice, Kate Resea, dokazuje, že ačkoliv pracuje v módním odvětví, potřebuje pomoc profesionálů. Snahu o asijský vzhled kazí korzet i puntíkatá sukně, které sice mohou být asijské, ale v této kombinaci tak vůbec nepůsobí. Koštětem a malou kočkou ve sklenici tomu pracovnice Příčné ulice moc nepomohla. S žabíma očima navíc působí komicky, troufáme si však říct, že s tímto vzhledem působí komicky i bez nich. Je tohle vhodné oblečení na slavnost? Člověk by si řekl, že když někdo pracuje na Příčné ulici, bude vědět, jak se má oblékat…

5

V kolejním duchu přišla Elle Sutherland, ředitelka koleje Zmijozel. Stříbrné zdobení a doplňky zvýrazňují zelenou, profesorka zřejmě vsadila na jednoduchost a dobře udělala, okolo nahastrošených existencí doslova zářila. Nutno dodat, že „Šaty elfí princezny“ jsou dílem známé návrhářky Niam i Tirnanog. Možná, že kdyby Elle zvolila ještě třetí barvu, kterou by obohatila svůj slavnostní vzhled, vypadala by ještě lépe, i tak jí však udělujeme plný počet hvězd.

6

Esperanza Milagrosa, mladá bradavická profesorka a správkyně obrazárny. Přestože svůj model sladila do červené a ozdobila se nebelvírskými dary (další „nestranná profesorka“), nebelvírské “dží dží“ se rozhodně na oslavu nehodí. Promiňte, musíme se opravit – celá profesorka se na oslavu nehodila. Vzhled člověka, který právě přiletěl z velmi drastické cesty nad dračím doupětem (pouze první dojem z potrhaných svršků) trochu kazí knihy na hlavě, jakoby si Esperanza hrála na ženu z Afriky. Ne, profesorko, Vy se oblékat neumíte, na slavnost určitě ne.

7

Zaměstnaneckou slavnostní módní policii zakončíme s Anseiolou Jasmis Rawenclav, jejíž model nám nedává spát. Přestože zakrytý obličej budí u nových studentů zvědavost, krabici na hlavě rozhodně neuznáváme za pokus o kreativitu. I ženy v Arábii si obličej maskují lépe a otazník nad hlavou není zrovna vhodná ozdoba dámy ve Vašem věku. Přestože knihy rozházené kolem budí pocit vzdělanosti, otazník zůstává nejen na hlavě, ale i v otázce vkusu profesorky. Tohle není hodné zařazovací slavnosti a vzhledem k tomu, že Anseiola vlastní mnoho krásných rób, moc hvězd ji rozhodně neudělíme.

Sečteno a podtrženo, kdo obdržel nejvíc hvězd a kdo nejméně?


1. Niane z Libelusie
hvězda 5

2. Elle Sutherland
hvězda 5

3. Aki san Marino
hvězda 4

4. Ked Looben
hvězda 3

5. Anseiola Jasmis Rawenclav
hvězda 2

6. Kate Resea
hvězda 1

7. Esperanza Milagrosa
hvězda 1


Před námi se neschováte, máme oči všude!

Pro Denní věštec
George McBrave

Komentáře

  1. jo tak hlavně já na slavnosti vůbec nebyla 😀 Bo jsem byla na hřišti.A to, že mám věci z koleje je jen proto že jsou červené a černé z větší části, což jsou mé oblíbené barvy 😀
    ale jinak si tu kritiku Georgi užij, 😉

  2. Asi sis to nepřečetl správně, že? 😀 Nejsem rozcilena, smeju se tomu, že se vydavas za módní policii na slavnosti, ale píšeš o někom, kdo tam vůbec nebyl 😀 To je trochu blbe, nemyslíš? 😉

  3. Jako by dal profesor trolla studentovi, jenž u něj nebyl vůbec na hodině přihlášený. 😉
    jo teď jsem to krasne vystihla.

  4. Je rozhodně chvály hodné, že jste krásně vystihla pointu, to ale nemění fakt, že vhodně oblékat se moc neumíte.
    Milerádi Vám pomůžeme naučit se oblékat lépe a rozhodně víc šik!

    1. Ne díky, od vás si fakt do oblékání radit nenechám 😀
      Bavte se klidně s kritikou dál 😉

  5. Pokud vím, v den a čas zařazování jste byla na hradě a argument, že jste se ho nezúčastnila, vůbec nebereme v potaz, protože považujeme účast profesorského sboru na slavnosti tohoto typu za samozřejmost.

  6. Profesorko Milagrosa, že si hraji na módní policii na slavnosti? To ano, móda je mou vášní. Jestli mi to není blbé? Ne, není.
    Vzpomínáte na své zařazování? Kolik na něm bylo profesorů? Já si vzpomínám na své a bylo na něm profesorů dost. Na tomto zařazování by jste dospělých napočítala na prstech jedné ruky a drtivá většina měla tmavě fialovou barvu, ne profesorskou.
    A vy tady ještě veřejně prohlásíte, že jste tajtrlíkovala na hřišti. Není to blbé Vám? Zřejmě jsou věci, které se na hřišti nenaučíte.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *