Kam se poděli?

| Vydáno:
Na hrad znovu zavítal proslulý Sedmiboj. Již šestý ročník prestižní soutěže a zároveň třetí, který kromě kreativní části obsahuje i úkoly v Aréně. V kolejích se tak objevují první návrhy na případné soutěžící, ale dopřejme si menší výlet do historie a podívejme se na ty, kteří se zúčastnili posledních dvou ročníků.

Abychom byli k vám, čtenářům, upřímní, nápis popravdě není nejpřesnější. Ze všech účastníků posledních dvou ročníků, tedy 24 studentů, které vybraly jejich koleje a následně i mocný pohár, můžete celé dvě třetiny v aktuální době potkat na chodbách. Tedy jen osm studentů opustilo náš hrad, ať nadobro, či se odebralo pouze dočasně do ledových krajin.

Nicméně i osudy těch, které stále na chodbách můžete potkat, jsou zajímavé. Necelá další třetina – 7 studentů – totiž v průběhu let změnila háv a usídlila se mezi fialovým osazenstvem hradu. Zbylých devět studentů stále navštěvuje své koleje v různém stupni aktivity a v ojedinělých případech i rozkladu.

Zajímavá by byla taktéž statistika, kolik obyvatel hradu by si zvládlo vzpomenout, kdo kdy vlastně v Sedmiboji soutěžil. Vítězové mají kromě sta galeonů jisté i místo v Síni slávy – a upřímně řečeno, i v mysli obyvatel hradu. Vyjmenovat všech 24 účastníků dvou posledních Sedmibojů – případně jen 12, pokud patříte mezi o něco mladší ročníky – je totiž poněkud oříšek. Oproti svým předchůdcům z prvních tří ročníků Sedmiboje to soutěžící s ulpěním v mysli měli trochu jednodušší – vždyť přeci oni byli povzbuzování v Aréně, to oni do ní za mohutného potlesku vstupovali a při jejím opuštění sbírali gratulace i občerstvení od madam Rosmerty.

Podívejme se tedy na jednotlivé koleje a jejich udatné reprezentanty, kteří zvládli tak náročnou soutěž jako je Sedmiboj s jeho Arénou. (Mladší studenty, kteří Sedmiboj ještě nezažili, bychom chtěli informovat o tom, že ačkoli se v tomto článku objevují slova jako Aréna a 24 soutěžících, rozhodně v tom nelze spatřovat žádnou paralelu s mudlovskými Hunger Games. V sedmibojařské Aréně se totiž údajně neumírá.)

Havraspár
Modrá kolej v roce 2012 do Sedmiboje nastoupila s kreativně proslulou reprezentací – nebylo divu, když právě Havraspárští vyhráli všechny tři předchozí ročníky. Nicméně toto vítězství jejich nebylo a jedna z jejich soutěžících – Katelyn Auster – byla kvůli pozdnímu odevzdání posledního kreativního úkolu ze Sedmiboje vyřazena. V současnosti je Katelyn studentkou sedmého ročníku a stejně jako dříve je proslulá svými uměleckými výtvory, přičemž umělecké činnosti se věnuje – alespoň studiem – i v mudlovském světě. O něco aktivnějším účastníkem je James Watfar. Proslulý mamonář, který to loni dotáhl na havraspárského pokladníka, v současnosti navštěvuje již pátý ročník rozšiřujícího studia. Tvoří tak poněkud protiklad k Anitě Blakeové, která je ve třetím ročníku, a podle některých zdrojů nebyla v hradních chodbách zahlédnuta od loňského listopadu.

O dva roky později se Havraspár vytasil s podobně utvořenou trojicí – jeden student a dvě studentky. Dunstan Merryweather, který je kromě svého pohlaví v trojici výjimečný i tím, že jako jediný je stále k zastihnutí na školních chodbách, ještě donedávna vedl modrý kolejní časopis. Morgana Pepper, která nešťastně skončila již po druhém úkolu kvůli pozdnímu odevzdání, je v současné době v mrazivých krajinách – a společnost jí tam dělala i třetí soutěžící, Madidess Leevian.

Mrzimor
Žlutá kolej je v současné době jedinou, která ještě nemá svého vítěze v Sedmiboji, a je jisté, že se to tento ročník pokusí napravit. Z celé šestice mrzimorských studentek, které se této soutěže zúčastnily, jich na hradě zbývá již jen pouhá třetina. Z ročníku 2012 zůstává na hradě sedmačka Safira Jane Bardotová. Její kolegyně, Ciline Flameová, se teprve nedávno uchýlila do mrazivých krajin a třetí z trojice, Elizabeth Gibsonová, hrad opustila již zhruba před dvěma lety.

Z dalšího ročníku Mrzimoru zůstala další aspirantka na zkoušky OVCE – Patricia Baloure, která v současné době zastává funkci kolejního pokladníka. Její spolusoutěžící, Michelle Blue, v současné době obývá mrazivé kraje a poslední žlutá soutěžící tohoto ročníku, Sylvia Belitia Rawison, opustila nadobro hrad v lednu toho roku.

Nebelvír
Zatímco u předchozích kolejí se ani jednou neobjevilo to, že by některý ze soutěžících během let vyměnil barevný hábit za fialový, u červených je spíše výjimkou, aby se tak nestalo. Tou výjimkou je soutěžící z roku 2012, Emily Smith, která v současné době pobývá v ledových pustinách. Naproti tomu její dvě spolusoutěžící – Niane z Libelusie a Esperanza Milagrosa – posílily profesorský sbor a v současné době obě platí za oblíbené profesorky, přičemž madam Niane je šéfredaktorkou Denního věštce.

Podobně fialový osud potkal i účastníky Sedmiboje v roce 2014. Jako poslední vyměnila hábit Kate Resea, která se podle informací z úvodní vývěsky hradu v tomto roce přesunula na pozici organizátora tak náročné soutěže. A není sama – připojil se k ní Oliver McCollin, který jako profesor působí již delší dobu. Poslední červený účastník – a shodou okolností vítěz posledního ročníku – Kouhei Hasangeki – také posílil fialové pláště a v současné době vyučuje hned čtyři různé jazyky.

Zmijozel
Byla to právě studentka Zmijozelu, která v roce 2012 přetrhla vítěznou linii Havraspáru. Cerridwen Lowra Antares excelovala nejen v kreativní části, ale také v Aréně, která pro tehdejší účastníky byla naprostou novinkou. Velikou novinkou zase bylo to, když tato zelená studentka nedávno vyměnila pláště a posílila tak hradní sbor zaměstnanců. Podobný osud postihl i Barbaru Arianne Lecter, řečenou Žábu, která v současné době kromě nauky o žabách vyučuje i velmi náročné Flákání pro pokročilé. Poslední z tehdejší trojice, Darkness deStination, jako jediná Zmijozelská toho roku Sedmiboj nedokončila z důvodu pozdního odevzdání posledního úkolu. Jako jediná z trojice zůstala v koleji a v současné době navštěvuje šestý ročník.

I o dva roky později Zmijozel přišel o jednu účastnici v průběhu turnaje – Keše z Borové se nepodařilo projít poslední, sedmou Arénou a z turnaje tak vypadla v těsném závěru. V současnosti navštěvuje první ročník rozšiřujícího studia. Její spolubojovnici, Eineann Mag Lasair, pak v letošním roce čekají případné zkoušky NKÚ. Poslední zmijozelská soutěžící, Maia Lynette Aerangis, je v současné době k zastižení v mrazivých krajinách.

Tak to byla historie – a jaká bude budoucnost? Co má osud připraveno pro letošní sedmibojaře? O tom nám poví snad jen čas.

Pro Denní věštec
Mariella de Nebe

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *